My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Ping Free!

Ini adalah perkara yang bakal korang perlu lakukan apabila korang nak ping blog korang di sesebuah website yang ada ping services. Most of them akan sama je. Jadi aku bagitahu proses secara umumnya. Proses ping ni kejap je mengikut kelajuan internet korang la. Kalau pakai broadband tetap akan berjaya cuma lambatlah sikit dari orang yang pakai streamyx atau wifi kedai mamak.

1)  Dalam kekotak "Blog Home Page" masukkan alamat url blog yang lengkap macam ni "http://yourblogname.blogspot.com" ( tukar perkataan yourblogname kepada nama blog anda )
2) Lepas tu dekat kekotak "Common Services" kelik "Check All / Mark All" pada semua yang ada.
3) Lepas tu kelik lah "Send Pings" button.

Dan kat bawah ni aku bagi semua jenis ping yang aku tahu dan aku dah guna dan agak berkesan. Sila right click dan open in new tab setiap ping yang korang berkenan. Lagi banyak ping lagi bagus. Kalau betul-betul rajin sila ping setiap kali korang ada post entri baru. Selamat mencuba! Datanglah sini setiap kali nak ping. Ingat pink ping, ingat aku.

1 - Pingomatic.com [link]

2 - Autopinger.com [link]

3 - Pingmyblog.com [link]

4 - Feedping.com [link]

5 - Blogsearch.google.com [link]

6 - Pingler.com [link]

7 - Just-ping.com [link]

8 - Feedshark.brainbliss.com [link]

9 - Kalau siapa-siapa ada lagi nak tambah dipersilakan bagitahu aku.

Jadi itulah saja untuk kali ini. Layannn!Assalamualaikum.