My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

As Salam!

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh. =)

Entry yang lepas aku ade tanye kan camne nak start writing an entry? So lepas tu aku try la jugak nak taip satu dua entry tapi tapi ... Tak, TAK SUSAH PUNNN. Cuma bukan susah tapi bapak susah je. JE DOWH. Oh oh btw sebenarnye sebab hari ni kelas pagi je sampai pukul 10 dan kebetulan AikaSea tengah game client update so dapatlah luangkan sikit mase untuk this so damn horrible blog! Yeay! =) *clap, clap, clap*

So maybe this entry gonna be so boring lol. Kalau tak nak baca sampai last paragraph pun takpe actually sebab its boring btw. (cehh padahal semua entri kau memang boring pun ide oi). Shhh, dont believe him (the talking thing inside my brain). Die memang teruk pun. Faham ke tak? Faham KE TAK? Tak. Takpelah.

So lets continue. As a student in CS110 kat UiTM Jengka for now (hope will be last for three years or more lol) life macam korang lah jugak. Bagi yang student la ( Hi student UiTM! Saya nak jadi junior awak boleh? ). Bagi yang bukan student tak sama lah kut. Bangun pagi, gosok gigi, kalau bangun awal dapat la mandi, kalau tak tak kesahlah kan eh ape ape? Sembur jelah perfume hahahaha! Ape gelak-gelak? Ingat aku tak tahu ke korang pun same ha? Then dah sembur perfume pakai lah baju, pakai seluar, pakai kasut, tengok cermin SEKEJAP je sebab rambut pun dah pendek kan ( huaa, i miss my old hair! ) , lepas tu rushing ke kelas yang bapaklah jauh.

Dah lepas habis kelas pergi makan, lepas tu bukak laptop. Kalau nasib baik bolehlah online, kalau nasib tak baik sambung tidur jelah takpun turun court futsal. Tapi itu pun ikut luck jugak, kalau ade luck dapatlah main awal kalau tak malam jelah baru dapat main. Haih, Jengka ni name je Zon Hotlink tapi Maxis Broadband tetap slow jugak, ape daa. Homaigod dari tadi aku main taip je tanpa henti tak perasan dah 4 paragraph lol. Jadi aku macam nak berhenti sampai sini dulu.

HAHAHHA, epic fail tandas kat sini.

Hmm so the input for today, mungkin dah lama kut benda ni, saje nak refresh my mind + ur mind ( padahal ambik dari status facebook member je hahaha kantoi takde input langsung untuk entri ni )

-Jangan guna “A’kum” kerana “A’kum” means “Binatang” dlm bahasa Yahudi.
-Jangan guna “Semekom” kerana “Semekom” means “Celaka Kamu.
-Jangan guna ‘AKUM‘ kerana ia gelaran org-org Yahudi untuk org-org bukan Yahudi yg bermaksud ‘BINATANG‘ dlm Bahasa Ibrani. ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ means ‘HAMBA BINATANG DAN ORG SESAT‘.

Guna perkataan “As Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum”.

Make a change if u want people to respect u :)
Eh kejap kejap apesal blogger.com dah ubah design ha? Susah tau tak? Nak kena catch-up balik. Haih. -_-'

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Sorrylah galah tu berat sangat weii,
Kau jolok sendiri jelah okey? Babai. =D

22 comment(s) to remember:

C I K . F Y Z A said...

Alhamdulillah walaupun lendu terceruk di sini tapi maxis berokband tetap mantap di hati ku... sana tak da wi-fi ke??

UNA budak BAEQ said...

hahaha welcome back ide . walaopon bosan gua tetap dtg blog lu usha2.kehkeh eh memang memang blogger upgrade sudah tp slamat gua punya blom tukar , heheh


pakai baju nmpak bra
PENANG ADA PANTAI KAN?

iekasub said...

as salam..dah praktikkan! ^^,

iQa~ said...

hahaha...Lama xupdate..?? =P

Sunah Mohammad said...

lepas ni sila panggil i akak sunah yeeee~~~ :p

kusiberjalan said...

sem baper dah ide? hehehe~

Hanie_Dew said...

Finally, u've feeding ur blog.
where hav u been.. entry yang honest dan bole wat orang senyum.. =)

next entry please....

lenloy said...

Jemput jalan-jalan ke blog saya..

http://lenloy-closet.blogspot.com/


Juga diiklankan di..

mudah.my/lenloy-closet


Terima kasih.. Salam kenal :)

Mr. Swift said...

cik fyza - ade. tapi an cam takde je. =,=

una - hehehe. btw nice entry lol. tajuk je dah mcm best. ;p

iekasub - ;)

iQa - agak la. hahah. ;)

sunah - ohhoh hye kak sunah! ;p

kusibejalan - sem1. ;(

HanieDew - yah finally! tungguuuu. (kut). ;P

lenloy - okey. ;)

aLieF si Muncung ManiS said...

patut skrg ko jarang online..sibuk study rupanye..tak ape bro,,study pentingkan dulu..blog ni bila2 masa boleh..:P

Mr. Swift said...

alief - haha, study la sangat. ;p

blogtilldrop said...

keep on posting ya...
Akum tu dah lama kan ..thnks for refreshing

Hanie_Dew said...

sangat la study kan. nyambil nyambil tu update revision ape salah nya bole kitroang study sekali..ye dak?? *.<

gigiAriEma said...

tandas laki da pintu cen tu kan senang. hihii

rajin stdy yee.. :)

syahnabil said...

Salam yang terbaik tidak perlu diringkaskan kerana kita kerugian Pahala yang besar disisi Allah...sebenarnya tidak susah untuk kita lafazkan atau tuliskan Assalamualaikum...hanya sebagai panduan buat saya dan sahabat di sini...salam adalah merupakan ibadah sunat yang sangat digalakkan untuk mengeratkan silaturrahim. Hukum memberi salam adalah sunat dan menjawabnya adalah wajib...namun memberi salam lebih besar pahalanya daripada menjawab salam...bayangkan pahala yang sunat lebih besar daripada pahala yang wajib...ia menunjukkan betapa memberi salam adalah amalan yang sangat mulia...maka eloklah kita memperelokkan salam agar kita tergolong dalam golongan yang mendapat kemuliaan itu...wajib juga kita ingat bahawa amalan dalam Islam bukan hanya sia-sia,suka-suka atau tanpa tujuan sebaliknya setiapnya mempunyai hikmah yg terkadang hanya Allah sahaja yang mengetahui...Wallahua'lam..

Edy Fee said...

oo study uitm jengka ...hurmm dalam sikit...takpe.lame2 bese la...line maxis area phang mmg treuk sikit..bukit bukau

khairiyah said...

baru nak post entry..sibok sgt ke??

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah ke blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba mengembara ke 46 buah negara.. :)

Hanie_Dew said...

hei mr swift..bz sesangat ke..n y..keep waitng for your new entry day by day..huhu..

Nurulbadiah Lai said...

bab pantun tu xbleh blah betul hahha

Mr. Swift said...

blogtilldrop - no problem. =)

Hanie_Dew - Ye tak ye jugak. >,<

gigiAriEma - hihi. ohh thank you. =)

syahnabil - .....

Edy Fee - Hahhhahha, perli baik punya.

khairiyah - err, agak la. actually tak reti dah nak tulis mende ape ouh. ;(

Mr. Swift said...

Hanie_Dew - huhuhuhu jangan lah tunggu. lose direction dah. >,<

Nurulbadiah Lai - =)