My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Sup-rice!

Mula-mula nak habaq kat hangpa semua yang aku lapaq gila masa buat entry ni. Tapi takpalah macamlah hangpa kisah. Ahah memain je. Selain itu aku juga sangat nak kalau budak perempuan cakap "mamam" atau "mam (euwww)" nasik sup. (kononnyelah sebab nak bagi selari dengan tajuk, padahal takda mengidam mane pun nasik sup tu) Btw sebenarnya nasik sup atau sup nasik? Nampak tak, sangat susah sebenarnya haramjadah sentence ni. T_T

Ohhh tapi sebenarnya, mula-mula aku letak tajuk entri ni "dan sebenarnya" tapi macam bosan je tajuk itu maka tanpa segan silu aku pun taruklah tajuk "sup-rice!". Kan nampak macam lebih "pathetic" tajuk itu kan, surprised! Ahah, habislah ni aku taip tanpa henti ni sebab dah lama tak taip entri macam ini. Takpelah kan? Takpe ide takpe. (Eh baiknya kau-kau semua terharu den)

Tapi yang sebenarnyaaaaaaa....................

Iklan goreng pisang goreng kejap. 
Yummy! Sodap!

Aku nak ucap Selamat Hari Jadi kepada Fatin Liyana Dayana [link] dan semua lah yang menyambut hari jadi pada hari ini. Tak kisahlah walau dimanapun anda berada. (Nampak tak nama dia macam ehem ehem wooh). So selain nak ucap thank you sebab dia ni sangat setia dengan blogzzz ni (ade hari tu sampai 7 komen berderet die hantar wooh), aku jugak nak balas jasa dia sebab buat entri ini [check this link] sampaikan BenAshaari pun bace.

 Tengok-tengok tarikh hari ni wooh!

So ape lagi, pergilah wish HAPPY BIRTHDAY to HER. Tak pun kalau rasa nak baca belog yang best sampai tahap tergigit lidah silalah ke blog my ordinary life (:. Seriously sebab kau belum baca pun dah already bite your tongue, tak caye gi lah try. (*sekarang aku tengah gigit lidah depan PC ni T_T*)Akhir kata, meh meh kite dengar ape yang birthday girl nak cakap.
Everyone can see
who i appear to be
but only few
know the real me
you can only see
what i choose to show
theres so much behind this smile
YOU . JUST . DONT . KNOW
P/S : Finally, i realised that i should put my future daughter name (only if) with the word "Fatin" at the front and for the last word must be with "ana" since i had seen so many people with this type of name and they are quite outstanding. Macham contohnya, Fatin Suhana, Fatin Qirana, Fatin Garena (DOTA lah pulak) ataupun mungkin Fatin Pirana. (Habislah anak aku nanti jadi jenis makan orang, aumm). Kbai. <-- ter ter cakap. sorry sangat wooh. kbai.

Question to answer -new!
Kalau kau ada anak perempuan nanti, 
nama apa yang kau akan beri?
*Like seriously, nama apa? Cuba fikir, aku nak copycats hahaha.
Most Favourite Comments :

Ouh baru tahu. Memang sedap pun nama tu. :)
Comes from Shahirah Zainol!

Okey nanti boleh tiru. HAHA. 
Thank you!
Comes from mOoN!

 Hahaha, limau!!!!
Astro warna eh? LOL
Comes from oh! my lady!

 Woah! Best nye nama tu!
Comes from Jebat!

30 comment(s) to remember:

Zura said...

mase baca entry nie pun kite tgh lapa jugak nie...hehehe...heppy bday tuk fatin...

mOoN said...

dah lama dalam kepala ni nak namakan baby gurl Wardah Atina... :)

MAKCEK bukan NENEK said...

oh my gucciii .
i thought u ada buat resepi sup rice.
tapi tapi cerita pasal fatin ? kehkeh
baru nak salin recipe .

mmg betul2 supriseddd. .

*happy befday fatin ^^

anis kristal said...

best gila kot kalo dpt 'sup-rice' tuh *meleleh...
apekah itu mksodnya 'pathetic' ? haha

bantalbucuk said...

ingatkan nak letak gambar sup-rice tu..baru terliur tadi..tapi tetap terliur gak dengan pisang goreng tu..nyum2..! :D

senyumSOYA said...

waa...citer nasi sup x abes...
kat klate panggil nasi air kalau z silap..

hehhehe...

bgy nama kat anak??
nur ain...bru org x bgy nicknme pelik2~ hihi

bedpet said...

fatin koblaikhanna. kan comel nama anak cm tu. ekekekeke

lavender harum wangi said...

wow. pisang goreng. bagi nama anak pisang goreng pun style jugak woo~ hahaha :D

kusiberjalan said...

(sebelum tu istighfar panjang2...sebab maseh bute cari button tu...adakah sy jer yang mengalami mslh ni? -..-!!)

fusshhoowww!!! hebat..dari sup rice boleh jadi wish bufday org...hoho! 2 in 1 nyer entry ni.... wah! mr. swift skang dah glam cm retis2...phewiit!!! phewwiitt!!! huhuuh

p/s: ok nk suggest!!! nk suggest!!! markonah tumirah assyakila sedap x? hoho!
(bek time ni 1 ugutan ni haha!)

lady dayana. said...

hohohooooo. gila lah. terharu lah macam ni. nak menangis boleh tak?? :PP hehe. serius lah thnks tau ide :) siap promote fb lg tuh. kah3. semangat betul ! btw, klu ank prempuan nk nama kan nur farisya iman. alalalaaaaa comel nya bunyi dia kan kan !!!! :P

tika chokot said...

lah ? aku smangat nk tau pasal sup rice ni . alih2 cite laen plak . haha :D

btw , Fatin AkshayKhanna pun sodap gak . try la . hakhak !

nu-own said...

yang pasti jgn bagi nama artis..kang dia nyesal .. :) bagi je nama yang ada makna bagus2..sebab nama tu doa.. :)

Fatin Adriana pon ok jugak la..
fatin ada ana pn ada..haha :D

Betta sp said...

nanti kalo dapat 4 org anak pompuan letak la smua nama tue-Fatin Suhana, Fatin Qirana, Fatin Garena dan Fatin Pirana.
Nanti panggil fatin smua 4 org datang:)

ummu shazwani said...

larh..ingat nak bagi resipi tadi..hahaha

Dea Zuelaiyka said...

Wehh budak tuh 1993,sebaya aku.ala bagi nama anak semut je kejam dak? .haha

anaiha yusof said...

hahah happy birthday,
same hari jadi dengan abah ana yang ke 58 tahun... ;)

Aisya J said...

wahhh dah siap fikir nama anak nii :P

Solihah Muzahar said...

ahm..blog walking at your blog. igt nk follow, tp terkejut sgt.Bapak ramai follower dia.so, xjd nk fllow.anyway, sup-rice is the best tittle..^^

oh! my lady said...

asl x ltak je astro warna..kan xpyah sesusah nk mlanggan astro mustika..bole tgok maharajalwk..haha

unieMARKS :) said...

FATIN PIRANA ? sounds good ! haha . nanti keja menggigit aum aum aum !

Shahirah Zainol said...

weh sweet laa haha :D

Shahirah Zainol said...

weh weh, Fatin Illiyina pon syok jugak. Illiyina adalah nama salah satu syurga.

phreak-id said...

Fatin Garena pun best gak. Tapi make sure rumah kena ada PC spec tinggi + streamyx 1mb at least la.. confirm dia jadi online gamer ala-ala summer ash nanti. Haha

Terbaru >Kenali Telur Palsu Atau Original >Special Post : Apa Yang Menarik Tentang Air Asia >Rosdan Keropok Losong @ Ketereh

Sunah Mohammad said...

nak letak siti sakura boleh tak? ahahahaha~ men2 je ok...hurmmm..tak pikir lagi..dulu masa kecik2 ade la main letak2 nama anak..

dotdotsekian said...

igt nak belanja makan..haha. letak la nama intan ke ira ke iranie ke.ahha

melle amir said...

aku nak nama anak melati,

macam post ni;
http://mellesbios.blogspot.com/2011/04/kan-aku-dah-berhenti-letak-fahrin.html

aLieF si Muncung ManiS said...

yang fatin garena tu..menarik minat saya sbb saya mmg pemain dota tahap tegar..hahhaa

Jebat said...

apa kata mustika ratu ker? sah2 baby gurls dah besar nanti tentu indah bagai ratu..

Hanie_Dew said...

Jebat : sokong...^___^.nama tu kan doa...

Hanie_Dew said...

Jebat : sokong...^___^.nama tu kan doa...