My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Ha! Berdebar-debar Kau!

So lovely. New header maybe? :)

Berhubung dengan entri yang sebelum ini iaitu sup-rice [link] itu ya. Disini saya ingin meminta maaf sekiranya saya sudah membuat anda rasa tertipu dengan tajuk sup nasi itu. Ramai ya, hmm memang ramai lah juga yang terkena kali ini tidak seperti entri yang sebelum-sebelum ini yang pasal Israel itu. Hihi. (dah pandai ber"hihi" dah sekarang, gedik betul kau ni Ide) Hihihi. Okey tak cayeee keee memang ramai wohh? Tapi sat no sat no awat ayat aku skema ayam dari tadi ni? T_T

Okeylah tanpa membuang masa saya ingin menampilkan senarai kakak-kakak dan makcik-makcik yang terkena kali ini. Mujurlah saya agak lebih muda maka saya boleh panggil mereka akak-akak dan makcik-makcik. Moga tiada yang terasa sebab gurau jelah wehhhhh. Okey lupakan pasal tadi. Sekarang inilah dia mereka-mereka yang berjaya...
*Sepatutnya ada bunyi gendang tau. Alah korang cuba bayangkan jelah okey? 

Di tangga ke enam (6) jatuh kepada kak anis kristal kita! Tahniah!
Simple meaning of pathetic is desperate.
atau pun boleh check kat sini [link] untuk lebih lanjut.
Btw ni meleleh betul-betul ke ni? Euww.

  Seterusnya di tangga ke lima (5) menjadi milik kak bantalbucuk kita! Tahniah, tahniah!
Haha, tulah pasal kau kena belanja aku
pisang goreng lain kali baru aku letak gambar sup-rice. ^_^

Dan di tangga ke empat (4) diperolehi oleh 
kak dotdotsekianterimakasihjumpalagibye! Tahniah!
 Aceceh promote nama sendiri. Haha. Comel je.

Agak sukar sebenarnya nak tentukan tempat ke5 dan ke4 ni sebab dua-dua ada "ingat" kat depan. Haha. Limau!

 Sekarang di tempat ke tiga (3) tak lain tak bukan akak kusibejalan kita! 
Seperti yang dijangka. Memang paling kurang top three akak ni. Tahniah ye akak! :p
 Amboi kau sampai istighfar. Yelah nanti aku tukar layout lagi supaya
komen button tu besar macam gajah. Sebab dah ugut,
yelah nama tu sedap, markonah tumirah assyakila! 
Sedap nama tu! (macam sambal tumis je, LOL)

Semakin hangat nampaknya persaingan. Namun dalam setiap permainan, adat la kena ada yang kalah dan ada yang menang. Lain kali boleh cuba lagi. (cehh bajet ni pertandingan lah pulak mamat ni T_T)

Tanpa melengahkan masa, di tempat ke dua (2) jatuh kepada 2 orang yang bertuah. 
Iaitu ummu shazwani dan tika chokot! Dipilih kerana dua-duanya ada persamaan. 
Sangat low profile. :)
 
ummu : lambat lagi lah jawabnya kalau nak resepi dari aku. hee.
tika chokot : Okey sumpah sedap nama hindustan! :D


*Bunyi gendang sangat kuat. 
Alah kau bayangkan jelah okey? Sekali je lagi. 
Pasni dah takyah bayang-bayang dah, janji! 
Janji!


\_____/
\____/
                                     \___/         <-- Bajet cantiklah
                                       \__/                     konon. T_T
\_/
V


Dan di tangga pertama, makcik kita yang bernama MAKCEK bukan NENEK. Okey nama samaran kau je dah komfem-komfem first place kalau nak tahu.
Oh my guccii too! Buang tabiat ke ape aku nak buat resepi pulak.
Saje je actually entri tu, sebab tak sengaja terperasan her birthday. ^_^"

Jadi itulah saja untuk kali ini.Cuma yang aku musykil sekarang satu je. Kenapa kenapa agaknya semua-semua-semuaaa sekali yang ingatkan entri tu pasal sup nasik adalah perempuan? Yang lelaki takde pun terpedaya. Well I bet, because man was born this way. Lagipun, kami kan lelaki. Lelaki kan bagus. After the process of word substitution menjadi, kami kan bagus! Noktah. ( Lol, padahal boleh je jadi lelaki kan lelaki, terus takde meaning -,- )

Last but not least, nak ucap selamat hari lahir juga kepada abah kakak anaiha yusof. Selamat Hari Jadi Pakcik! ^_^ 
Maaflah menantu kawan anak pakcik ni wish lambat sikit. 
Dia busy rasanya. =P


P/s : Ya Allah, kau ampunkanlah dosa hambamu yang gedik macam hape entah ini.
P/s : Yang benar, eh kejap kau pehal cakap aku gedik pulak? Haaa, tau pun takut. Gurau jelah. Takleh gurau gi lepak surau. Okey nak tido pergi kerja. :) T_T ( pergh boleh pulak lepas publish entri ni pakcik aku call suruh pegi keje, aiyoyoo amma appa! -,- )
meninggi jangan sampai lupa diri,
merendah jangan sampai hilang maruah. :)

9 comment(s) to remember:

Zura said...

nie segmen bang bang boom ke..hehe..

Pembawa_Wacana said...

menarik...menggalakkan orang komen...:)

Folo anda..

tika chokot said...

HAHA ! 2nd place tu ! hadiah eh mano jang ? :D


* eh , sejak tukar design blog ni hang makin gedik la aku tengok . salah makan ubat ke ? hakhak ! :P

melle amir said...

ini komen bukan dari hati, haha saja sarkastik

Fifii Ridzuan said...

Kenapa comel sangat . HAHA

lady dayana. said...

haha dah macam anugrah bintang popular ni! tahniah2. cewahhhh XDD

C I K . F Y Z A said...

[Oo.]?

bedpet said...

ceh. koncing jo kojo ekau eh -.-'

aLieF si Muncung ManiS said...

jgn risau la bro...tak ada org marah punya..hhuhu..:P