My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Bukan Nama Sebenar


Malam semalam, aku TERlepak la kan kat kedai mamak. Ya! Mamak ar macam biasa. Maka nak dijadikan cerita tengah aku duduk sorang-sorang ambil mood malam hari selain menikmati juadah roti canai ( je, sobs T_T ) tiba-tiba one of my friend comes menggedik. Berikut adalah rentetan daripada sebuah perbualan sang BNS (bukan nama sebenar) dan sang aku ( bukan son goku ya, eh tak pasal-pasal son goku pulak ide ni bla lah nak buat lawak pun agak-agak ar ).

BNS : Ide aku join lepak sekali boleh? Ade story ni.
Aku : Mende? Setakat cite kau menang main game futsal PS2 lawan adik kau yang umur 7tahun malam tadi baik kau lupakan jelah. Muak weyyy.
BNS : Bukan ar. Dengar ar kejap.
Aku : Habis tu cite ape?
BNS : Ni kau tahu tak petang tadi, awek yang naik BMW tu die....
Aku : Die ape, die ape bai?
BNS : Ha jap la, aku nak cite ni. Kan hari tu kite usha die kan masa die tengah study tu?
Aku : Dah tu?
BNS : Petang tadi, die datang kedai aku. Pastu kau tahu die cakap ape?
Aku : Ha?
BNS : Die tanye pasal kau bro!

*GUPL!* terkedu kejap. Aku pun menyedut Teh Ais padahal tinggal ais je. T_T

BNS :Die cakap die nak number phone kau.
Aku : Elehhhhhh, tipu la weyy.
BNS : Aduhhh, tipu buat apenye, serius ni bro.
Aku : Dah tu kau bagi ke tak?
BNS : Tak.
Aku : Aiseyman apesal lah "slowpoke" sangat kau ni.
BNS : Takde, aku takut nak kasik takut jap lagi kau marah aku pulak.
Aku : Aduh, apsal la aku nak marah pulak nye?
BNS : Takde la, mane lah tau kan. Lagipun...
Aku : Apsal? Kau ade mintak number die tak?
BNS : April Fool!
Aku : Pfft! Kau bayar semua ni. Kau bayar! Aku nak bla.


Lagi satu, yang kau asyik sambut April Fool tu apesal.com pulak? Kenapa April? Kenapa mesti April baru kau nak bergurau dengan aku? Kenapa kenapa kenapa? Aku bukan makan orang pun. Aku makan roti canai. Okey TAMAT sebelum aku melalut.

Actually aku ada terbaca banyak artikel pasal 1 April ni. Jap lagi aku listkan yang mana aku rasa antara artikel yang menarik dan agak kontroversi.( Aku highlightkan kontroversi tu sebab aku rasa ia memang kontroversi )
P/s : Eh eh korang tak buat benda mengarut sempena 1 April ni kan? Korang kan baik.

Most Favourite Comments :

 Ohh ada eh istilah gurau halus? Haha. :P
 Comes from melle amir!

Tak free pun. Kena bayar sendiri jugak. T_T
Comes from Izzah zulkifli!

Nice one! :)
Comes from LyNn Ribena!

18 comment(s) to remember:

Izzah | zulkifli said...

Huhu..sian Ide kene April Fool pepagi buta..tgh mkn plak tuh..

ta pe, ta pe..dapat mkn bekpes FREE kan??..=)

Syud Wada said...

eei . kite tak sambut pun . mak kite tak bagi . mithali tak kite ? HAHA :P

FH said...

hahahaha sian je.. ;p

Biela Sapine said...

Ohh, begitu. Hehe

lavender harum wangi said...

lolololololololololol~ aku tolong gelakkan ko je Ide. :D

Sunah Mohammad said...

da sampai part April Fool baru sedar ni entri sal April Fool..hahahah~

kita tak sambut April Fool..buat pe, gurau tiap hari lah kan..gurau pun yang benar2 saje...^_^

love said...

sangt APRILLL FOOOOLLL... hehehe :D

LyNn Ribena said...

April fool hina Islam la..klu kte buat gak paham2 sendiri jela kan.. sanggup ke nak hina agama sendiri??

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Sejak tau sejarah april fool, tak sambut..

Jom terjah:
Eksiden 2008

airaniez wirdani said...

haha..ada gak org smbut *April Fool* tu ye..Foolish btul..hihi

wanacesh said...

malas nk sambut kang nanti x pasal2 kena tembak kata aku x sensetif dgn isu umat islam sepanyol,,

act aku sensetif tau =+_+=

Anne J said...

Hahahaha...I don't believe in April Fool and yet I was punk'd severely..hahaha..

maisarah sarah said...

xpasal2 je kena april fool yek.hehhee..sabar je la

iQa~ said...

hahahaha.....lawak2...

btw,bz sgt smpai xsedar rupenya arini 1st april.. =)

cik chopu said...

annoying en. macam la april ni bulan bergelak ketawa.

melle amir said...

gurau2 halus begini masa april fool kira okay ah. salu orang buat lagi ekstrim

Encik Kimi® said...

pusing2 kat belog anda =)

lady dayana. said...

hahah malu malu maluuu. sian hati kat dlm tu dah berbunga bagai kot kan? XDD hm btw, april fool mmg tak elok pun smbut. :)