My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Tutorial - Macam Manew Nak Bagi Browser Laju [FB version]

Actually ni second entry aku untuk hari ni. Yang first pasal "gatai sehh" kat sini [link].

Aku tahu sekarang ramai yang cakap "Facebook dah makin lembap ( macam lembu<- ini aku cakap ) , Entah ape-ape asyik-asyik "hang" je FB ni , Apesal ade notification tapi bile bukak takde ape-ape ( ini Amiey cakap ) and so on. So ni aku nak bagi satu "trick" camnew nak kasi laju sikit. Sikit je. Mane boleh nak laju gila babeng. Jangan risau takdenyew aku nak hack kau der. Ni aku bagi bukti.

 Tapi tak taulah kalau benda ni lelaki je rase. Haih MarkZ. Tak aci lew.

Okey mulew-mulew. Create new folder. ( Ini sangat-sangat basic, bagi yang tak tahu (especially kaum hawa lol) camnew nak kew address ni "C:\Windows\System32\drivers\etc\" ). Copy " C:\Windows\System32\drivers\etc\ " pastu pastekan dalam address bar tu. Okey? Faham? Click ->Go

 
Nanti jumpew folder ni. Pastu open host file tu. Cara nak open : Right click -> Open with -> Notepad.exe.

Nanti jumpew image yang camniw. Pastu copy ni :  

203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com
*pastekan at the bottom (bawah sekali).
Pastu SAVE.


Pastu dah habis. Babai.

Okey this thing actually boleh test kat semua web tapi.....

Bermain dengan IP bukan "kerjew" yang "best".
But still nak try boleh jew. Bro ni berani jew.

*Kalau rase "okey", share lah kat member-member yang bermasalah yew. 
*Kalau no effect/cuak bukak balik host file tu pastu delete je lah yg tambahan tuw.
*Homaigod I love this "lew eww" language. Alaa sukew hati kitew lew. Okey gurau je(w).

26 comment(s) to remember:

Amiey White said...

itewww sukewww itewww dah jadi >.<

thanks for a the best toturial ide :)

A.s.t.i.n.a said...

belum rajin.. belum rajin nak buat..

lavender harum wangi said...

HAHAHAHAHA! geli geleman baca ewwww2~

♥e'in♥ said...

itu mcm ka?? nk kena try nie.. huhu..

♥ Mrs.Eady ♥ said...

thank's for the info :)

HafizRahman.com said...

pesal aku xleh save bro?

nurayunni said...

kne try nie..

dwaty said...

nak cubewww lewwww... ewwww... hehehe

Arpiiz said...

kejap2, kite nak test tutorial ni..hehehe

anaiha yusof said...

hahah tak pyah la takde fb pun

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Allergic la bahasa eww eww ni.. Hahaha!

alynfazlin said...

nk save kt mana tu??

arha said...

wah.,terbaek bro!!mekaseh..na share ngan membe len ilmu nih ley?

lathif said...

mantap bro...
thanks za...

cty said...

kwn sy bole wat..knape sy wat xjadi...menci..menci..

Raja Ellysya said...

da try!jadii!!yahooo!!

thx bro. :D

FF said...

adoi..tkan ja la pangkah..pstu pndai2 la save..hoho

miss amira liyana said...

SSL error? how2?

ninazmi said...

thankz!!
=)

i featured your blog..=)
http://imgedikiduncare.blogspot.com/2011/03/assalamuaikum.html

miss amira liyana said...

hye.based on ur comment, i replied back..:)
sy pkai windows xp..

TRiSHA said...

yes! facebook aku pun laju daa :D

fasy shane said...

asal aku ase browser ak ok je?

cty said...

sy pakai window 7...
save as admin cmne lak???
haa..ok mmg sgt lem pasal benda alah nie..

miss amira liyana said...

err..ok..pastu cmna nak tau kita admin or x?
hehe.sory byk soklan plak.:)

lady dayana. said...

fb syew pun lembab tahap dewa lah. err sy tak paham lew. buat kan T_T .

lieyly said...

mcam beshh ah , nak try tapy jdi k0t alen stg =.='
hahaha~
da ta trer alia neyh :D