My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Nak Cakap Sikit Tu Je Pun

Jadi okeylah saya tahu dan saya akui reader of this blog ramai yang masih muda dan merupakan budak berumur lingkungan 13 - 17 tahun semasa membaca entri ini. Cuma mungkin ada sesetengah sahaja yang sudah mencapai usia 18 - 50 tahun akibat ter"born" awal. Bagus betul sebab jadi "sperma" terkuat dalam usaha mencari ovum yang satu. Tahniah. (Okey baik kau berhenti bercakap pasal sperma dan ovum tu semua Ide sebab takde kaitan langsung.)

Ha? Gambar pun takde kaitan.

Eh kejap nak tukar lagu sebab baru perasan lagu Yuna - Gadis Semasa bunyi pelik dan annoying di telinga kalau sebelum lagu tu adalah lagu Christina Aguilera - You Lost Me yang PLAY. Amboi jiwangnya Ide. (Eh tajuk je lah tu, lagipun bukan ada kaitan dengan entri ini.)

So dari tadi asyik "keletang-keletung" depan PC ni sebab cuba nak taip entri jugak walaupun sekarang bukan masa yang wajar menulis apa-apa sebab otak saya sangat wink wink. Apa yang saya buat ni. Ahhh bantu saya! 

Okeylah rasanya baru ingat tadi nak taip apa. GOODLUCK TO ALL SPM2010 Candidates! Wish all of you good luck! Candidates yang bukan dari tahun 2010 pun kalau nak ambil wish tu boleh je. So actually memang kalau boleh nak listkan sorang-sorang reader of this blog yang bergelar SPM2010 Candidates tapi kalau listkan sorang-sorang yang aku tahu tu, jap lagi komfem (tau) ada yang termiss jugak. Maka tak yah lah listkan sebab MALAS nak tunjuk aku ni sangat Fair and Lovely (eh perasan gila mamat ni kan?).

Dan juga kepada adik saya yang menaip entri yang ini [link] juga merupakan SPM 2010 candidates. So say goodluck to Atih. (Everyone = Goodluck Atih!)

Okeylah nah ambillah dan silalah dengar lagu penuh makna ini. Muahaha ini betul-betul lagu zaman SPM. Kuman dalam debu. Oh ini link [link] untuk entri yang bagus.

*Dah dengar jangan lupa sapu balik debu yang kau tertinggal tadi. Hahaha langsung tak lawak. OKBAI. (Haha, okbai tu lawak ya tak tahu kenapa.)  GOODLUCK ALL!

 Most Favourite Comments :

Aha, jom terbang sama-sama.
So camne result?
Comes from puterinuraqiliah!

 Eh bagitahulah result. ;p
 Comes from sophie!

Saya dah tua untuk semua itu. -,-
Comes from Syud Wada!

21 comment(s) to remember:

Anonymous said...

Nice style. I would like to write that way.
Tapety na pulpit
Darmowe tapety

lavender harum wangi said...

ehem, terima kasih abg Ide~ doakan kita dapat semua A~!! keh keh keh..

puterinuraqiliah said...

adoi..spm spm. buat dirini rs mcm nak terbang2

Syud Wada said...

thankss . jum amek result same yok ? tak pun amek SPM lagi sekali :D HAHA

Nurul Afifah said...

tgh kompius nk pkai bju ape nak amek result nty..hihi..

eiffel said...

lol~

dorg amek result, hari ni ker?

anis kristal said...

aaaa.trimas trimas.jantung bergegar tuhan je tau !

unieMARKS :) said...

malas laa nak sapu balik debu . hee . biar bersawang ide punya blog . lalallaa ;P

♥sophie♥ said...

fuhhh,,cuak ney =.=''

Republic Aku said...

semoga bergembira di esok hari..

munirah sudin said...

thanks.moge result cemerlang:)

anaiha yusof said...

doakan yang terbaek =))) aminn

Anonymous said...

Hello. And Bye.

syahira abdullah said...

my adik pun candidate for SPM10 juge... :)

i am S!L4H.. said...

gudluck adik anda. hehehh

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Catherine- said...

gud luck utk ko jugakkkk :)


;p

puterinuraqiliah said...

eh eh eh.. my comment kat ur blog! hehehe.. trimas yea promote my blog walaupun just a comment^^

impervious93 said...

assalam.. yeah singgah blog senior !!



Impervious93 mengharapkan support senior kami !!

thanks !

cahaya said...

Suka lagu tu.. nice..:)
Sama2 kita suci debu tebal dalam hati! Istighfar & zikir..

Ttg provokasi tu.. u have d talent..he2.bleh guna porak2kan musuh Islam..

Ttg kisah 'tak ape'..
Wanna share, tp klau tak bersedia face the reason why parents say 'tak ape' better stop read here!

Parents kata 'tak apa' tapi sebenarnya sgtlah 'ada apa2'.. Harapan mereka pasti nak anaknya berjaya dlm akademik.. tapi bila mana anaknya tidak dpt keputusan baik.. Emak & Ayah dgn kasih tanpa syarat pada anaknya.. memaafkan anaknya dgn memberikan motivasi dan 'takapa' mengambarkan KASIH SAYANG mereka pada ANAKNYA tidak akan berubah.. meskipun anaknya tak capai harapan mereka..!!
Justeru.. akan ada dua jenis reaksi akan berlaku bilamana parents kata 'takapa' meskipun x capai target..

PERTAMA : Anak yang Sayang parents TANPA SYARAT (ikhlas kerana Allah..ikhlas kerana sedar redha Allah bergantung kpd redha parents)

HASILNYA:Golongan pertama ini, akan berusaha bersungguh2 ! untuk dapatkan keputusan cemerlang! (sure fb,twitter dll disukat atau 'puasa' fb dan buku2 jadi teman rapat & solat& doa jadi penguat diri untuk mhn sentiasa bantuan dari Allah)
Untuk hanya membuatkan 1 senyuman yang membahagiakan terukir diwajah2 emak & ayah yang sudah berpenat lelah membesarkan diri tanpa tak berhenti berusaha bersungguh2 membesarkan & mengembirakan anak2 mereka.

KEDUA : Anak yang Expect their parents to serve them ! (Sayang parents dengan syarat yang banyak! Dia boleh sayang parents dia,as long as parents buat apa yang dia expect !)

HASILNYA : Golongan ini akan menghasilkan senarai list yg panjang untuk orang lain follow.. and dia.. stil there and complaining..

Hakikatnya, Samada menjadi Group 1 atau Group 2.Ingatlah kalau tak sebagai anak pun.. kita adalah hamba.. Kalau tak fikir untuk perbaiki cara hidup dan pemikiran..bila lagi ???

ps: Kalau dulu suka belek&baca doremon.. skrg kita khatamkanlah kisah "Sultan AlFateh" umur 24tahun dah jadi sultan..

lady dayana. said...

serius lah, umur ide bape eh?? heee ;P