My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Ter ter terlah

Aku terminum teh pakai PINGGAN.
Kawan aku cakap aku pelik.


*heii bukan peliklah tapi unik. T_T

Most Favourite Comments :

Sebab rumah bujang takde piring lah awak. Sobs. T_T
Comes from ShidaHaron!

Aah mak saye pun cakap camtu jugak. Betullah kut?
Comes from cerita-gadis-ini!

Kawan saye kirim salam sebab awak sokong die. -_-
Hahaha, tak nak lah FB, nak Twitter.
Comes from Johana raisa!

Lol, aah baru perasan. :D
Comes from missaanna!

Awakkk cakappp sayee atokkkk? -.-
Comes from Fara Farhana!

40 comment(s) to remember:

mayra aish♥ said...

yup2!!
pelik + unik!
huhuhuhu
(^__^)

ShidaHaron said...

tak pelik lah! aku pun pernah buat camtuh gak. kita geng!

tapi pinggan tuh macam besar jeee? hehe. =p

Salhah Suhot said...

dulu mse kecik slalu buat gini..kes air panas..(selebihnye nak manje2 ngan mak je tu..XD)kalau makan nasik pulakletak kuah banyak-banyak...nasik abis,hirup kuah pulak..hehe

Rozuan Ismail said...

masa kecik2 dulu..kalau minum air teh panas ke milo panas ke,ayah ada la letak dalam piring..bg sejuk sikit

cerita-gadis-ini said...

dulu arwah atok ajar saya minum teh o guna piring cawan mcm ni jugak sebab air tu panas...kan xboleh tiup sbb nnti kite seolah2 minum carbondioxide..[yeke??]

. m i s s a v e r a g e . said...

ok what pakai pinggan.
kalau pakai daun pisang lagi pelik kot.

Catherine- said...

dulu2

masa kecik2

mcm tu lah aku..

haha~

anaiha yusof said...

aiak macam pernah dengar je ayat tue,im not weird but im unique,agagag
takdelah tak pelik pun minum pakai pinggan dulu2 bese la orang minum macam tu,nak bagi cepat sejuk=)

Wafiy Suzly said...

kalau panas..minum pakai pinggan ke piring ke..tak pelik lah..

lady dayana. said...

ehh dulu masa kecik2 ayah slalu suruh tuang teh kt pinggan cawan tuh. hehe sbb nk bg cepat sejuk. ^_^

tp skrg tak buat. nmpk pelik kot ~ haha

Nurul Afifah Addnan said...

dulu2..sbb xthan panas teh tarik kat kedai mamak tu..atok boh teh tu dlm piring..tiup2 bg sejuk ket..bru minom..kehkehkeh...

tOkeY aIskrIm said...

ok hapa minum air dlm pggn,,, slalu je aku wat cmtu...

A.s.t.i.n.a said...

datuk saya begitulah.. heh

nur said...

Haha.. kenapa ter'minum.. btw.. classy pinggan itu..
Jemput ke:ALL IN ONE

SaYraH WonDerLanD said...

hakhakhak betul2 unik ni. Dulu-dulu waktu kecik mak selalu suruh minum dalam piring. Sebab apa? Sebab bila minum dalam piring teh tu cepat sejuk. Tapi sekarang xde la buat lg perangai mcam tu. Org pakai piring .Encik Swift pakai Pinggan ek? mmg hebat

Johana raisa said...

haha takde ah pelik mana. time kecik-kecik dulu selalu buat gitu. bila dah besar jadi malu dah haha so makne nya Mr. Swift masih dlm kategori pelik. haha

p.s. nak fb anak Rosyam Nor? xD

amiramukri said...

hehe , tak pelik pun ! memang unik sbb ramai yg buat mcm ni . especially budak2 kecik . tapi tak salah pun kalau dah besar still buat camni lagi . kehkehkeh :P

haryani said...

penah buat time kecik kecik dulu :P

Fara Farhana ♥™ said...

selalunya atok-atok ja yang minum taruk dalam pinggan.
hehehe :)

~~DucKneSs~~ said...

hahha..hirup dr pinggan, mmg best kan?

farhana zainal said...

wahhh , kamu unique :D

rossoneri said...

lol teringat zaman dulu2,parents n arwah nenek selalu buat cam ni nak bagi kita minum

applemasam said...

huhu..xpelik pon...:)

Linda Zizan said...

pelik itu menarik .. :D

lavender harum wangi said...

lah, time kecik2 kan selalu buat ni~ member kau jakun la tu.. kah3 :D

Edy Fee said...

zaman kecik2 dulu selalu buat..sangat syok...

Nabella said...

penah juge try buat macam tu,, hehe..
sengaja pakai pinggan..

haha.. unik kan?

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

dalam pinggan? pelik. dalam piring? biasa dengar+selalu buat masa kecik2 bila air panas sangat. sekian komen saye.

http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/02/eh-kenapa-aku-rasa-lain-macam-je-ni.html

napeace™ said...

haha dulu memang selalu minum guna pinggan kalau air panas sangat.

missaanna.blogspot.com said...

ingat ke putih telo tadi,huhu

missaanna.blogspot.com said...

hahahha,kelakarla baca entri u yg ni
http://negative46.blogspot.com/2011/01/fatin-liyana-ke-honeykoyuki-ke.html
memang i gelak guling2 depan pc pun,taapi tak salah kan minat fatin,dia tuh cute n baik ape,cubelah ngorat,gud luck!kalo tak dapat pun takpe,paling penting try,lagi loser org yg tak pernah try lngsung dari try tak dapat :p

shamsiah shamsuddin said...

fifah..same la ape yang atok kita buat..tapi bukan kat kedai mamak la..
kat kedai warung biase org melayu la..

mr.swift..tak la pelik mane..
lau guna piring tu mg cepat sejuk..
org y tak pernh buat je rase pelik..

miszlullaby said...

kcik2 salu je buat

C I K . F Y Z A said...

nanti ajak la skali :)

FH said...

biasa minum pakai mangkuk. huhuhu

Mr. Swift said...

Aah kan? Kecik-kecik dulu semua pernah buat. Takpe-takpe kite geng! :D

kusiberjalan said...

alah tu baru piring..mangkuk pon dah biasa gak lom lagi tgk minum pakai periuk nasi kan?? lagi gempak haha!

p/s: senanya kiteorang kat sini selalu jer wat bende2 pelik... minum lam periuk lah... makan lam cawan lah..haha! semua gara2 bilik kat hostel xcukup peralatan bile byk dah kene songlap ngan jiran2 tetange...buahahah!
tapi mak pernah pesan lau kte minum ke makan pakai mangkuk ker periuk nanti saiz badan pun jadi serupe demikian gak... -..-" mule rase takut hahaha!

aqu slumbers said...

TINGKATKAN TRAFFIC BLOG ANDA DI KOMUNITI FACEBLOG. SERTAI SEKARANG. [ http://the-faceblog.blogspot.com/ ]

... said...

as salam..
haha.kita geng~
saya pun.makan aiskrim pun dalam pinggan. tiada sudu..cuma gigit aiskrim terus.er..ni saya buat sorang2 aaa..bukan kalau ada orang lain.huhu

Anorrin Ruzila Rahmat said...

ms kecik abah aku suke bg minum air gune pring sbb pns...hihihi..best oo