My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Semangat Ayam Balik Kampung

 Hidung kembang kempis dapat balik kampung.

Dulu kalau nak balik kampung je, mesti aku tak tidur malam sebab semata-mata tak nak buang masa dalam bas dan sekaligus tak nak jadi kawan syaitan, konon-kononnyalahkan padahal memang dah certified pun. Lagipun aku pernah baca satu artikel pasal lelaki yang suka membuang masa ni susah nak dapat pasangan hidup. Betul ke? Betul ke tu? BAGUS! Sebab tu aku sekarang most of the time buang masa je. Bodoh jugak aku ni tak sedar diri dah tua MENINGKAT DEWASA. Dasar retarded

So, malam tadi walaupun dah training banyak kali supaya tak tertidur. Malangnya mata yang hitam putih macam bendera negeri Pahang ni nak jugak tidur. FINE. Salahkan streamyx sekian terima kasih awak memang jahat TM sebab jadikan internet satu nightmare kepada saya dan rakan-rakan serumah. Tapi nasib baik tak bangun lambat. Nasib baik tak sembahyang subuh pukul 7.30 atau lebih lambat macam biasa. Lepas tu bila housemate tanya, aku jawab. Jadi housemate aku gunakan pink dan aku hitam. Faham kan? Bagus.

Housemate : Weh sembahyang ape tu? 7.30 dah kan? Baguslah kau  ni, dah lambat pun nak sembahyang lagi (sambil tunjuk jam handphone supaya adegan perli-memerli jadi sangat real dan menyentuh jiwa paling makan dalam).
Aku : NI SUBUH "GAJAH" LA. Kau geng-geng ustaz selalu sembahyang awal mane tahu (sambil buat muka bangga dapat bagi jawapan balas direct to the face).

Yang handsome tu ayah aku, yang budak kecik annoying bajet comel tu adik aku yang belajar kat S.T.A.R tu. Juga bertindak selaku "challenger" bila aku nak tengok TV. Jangan risau, die tak pernah menang. Good boy.

Ohh satu lagi, siape nak makan free bolehlah pergi kenduri doa selamat yang ayah aku buat. Tapi kalau nak makan free PASTIKAN si penyambut tetamu korang tu ayah aku. Kalau aku korang kena bayar, satu percent pun tak kurang sebab Y.E.S (Year End Sale) dah habis. Dan satu lagi, kalau dah datang kampung tu jangan nak ngade-ngade cakap "Hot lah rumah you ni, takde aircond ke? Please la!" , "Eh nak picit anak ayam ni sampai mati kegelian boleh?" Boleh, tapi dengan syarat biar aku picit kau dulu sampai mati! atau pun cakap "Ishw benciw la nyamuks ni!" , Memang aku upah nyamuk paling jahat sekali yang ada rekod polis suruh gigit korang sampai mati. Mungkin.

She's the best mom ever, and she's quite sporting and she's quite talkative (membebel) sometimes err. Sekarang dah tahukan kenapa ada pepatah "ke mana tumpah kuah, kalau tidak ke nasi".

Kalau nak cakap jugak, memang dapat kaki dari mak aku. Tak. Tak aku tipu, mak aku baik. Korang semua pasti akan suka kalau jumpa mak aku. Tapi JANGAN nak tanya pasal tips berkesan nak ajar anak degil , tips nak pakai shawl dan etc etc. Nanti aku rendam korang dalam besen air panas sampai lemas lepas tu aku selamatkan. Tapi mungkin "ahh tak dapat diselamatkan". HAHA tak lawak. Senyum lah sekarang sebab dah habis merepek. Ohh ini satu lagi aku terjumpa gambar anak saudara aku yang duduk Negeri Sembilan tu.

Muke kalau tak kerek tak sah.
Orang N9 memang camni eh?
Most Favourite Comments :

 Bukan! Aku orang Pahang.
Aah orang N9 memang kerek. Give me five!
Comes from Lavender Harum Wangi!

HAHAHA, sampai part muka suci tu pelik sikit? :D
Btw N9 memang unik kan ekau eden?
Comes from aku chokot! (eh kau tak ade blog ke? Nak bace jugak blog kau. )

Haha "kolakor"? Comel je. Salah salah.
Comes from Aqila Safuan!

Yeke? Tapi orang N9 memang best pun den raso. :D
Comes from alya sham! (account private?)

29 comment(s) to remember:

RuBiE ZaiNuDdin said...

haha..lawak jek..;p
btw..slmt blk kg..;)

bella said...

haha..kelaka..
btw,,happy holiday ok:)

Sunah Mohammad said...

memang u ni kuat membebel la swift...part semayang tu paling kelakar! hahaha!

Nurana said...

ayam la sangat:p,eh u and ur mum look alike la~ mak ko ke tuh?*tanye soklan agak sengal.

♥ Cheenta ♥ said...

haip... happy famili ya hehehhe happy holiday fwenz

Dea said...

Makcik nak belaja masak Kerabu mangga boleh ? :D

Dea said...

Makcik nak belaja masak Kerabu mangga boleh ? :D

A.s.t.i.n.a said...

fuhhh yang wanted tuuuuuuu tak tahan... kimsalam ^^

WZulhilmi said...

ko buat kenduri doa selamat ke?? boleh lah aku dtg sambil bwk plastik lebih. yela nk tapau kan.. =P

lavender harum wangi said...

wahahaha, kau org apa Ide? Orang n9 gak ke? Kalau ye, aku nak jawab soalan ko yg last tu. Ha'ah, muka org n9 kalau tak kerek, memang tak sah! :D

FaRTeEN DeaN said...

haha..nice la...
ske3 (^_^)

aku chokot said...

kenape ko bole balik kg tapi aku still kat u lg ?? ni TIDAK ADIL ! T_T

ehh2 , org n9 x kerek ek . kitorang sume lemah lmbut brbudi bahasa baik budi pekerti muka suci and ++++ . hakhak ! :p

liyana said...

ai org nogoghi.org n9 kerek ke? ahaks

Nurul Afifah Addnan said...

ur funnny.dis post is funny..cye senyum sorg2 ni..seb bek xde org tgok.. :P

salam..blogwalking n follow.

Tia Razi said...

nice blog . :) really enjoyable blog to read :)

maCy said...

harap maaf. text gagal dibaca.. adeh

Aqila Safuan said...

kolakor. n.9 banjir ! yeppeee . okey ='= saya org selangor menjemput negeri jiran dtg bertandang ke negri kami . :)

alya sham said...

haha. org negeri sembilan memang macam tu, kot.. sy pun mcm tu, tp bile dah kenal sy, sy x kerek pun. hihikk :P

Mr. Swift said...

Rubie - thank you. :)

bella - okey. apsal kelakar ha?

sunah - kantoi pernah buat kan kan kan?

Nurana - eh mesti lah!

chenta - okey thanks! :D

Mr. Swift said...

Dea - auntie cakap die tak nak ajar.

Astina - okey. :D

WZulhilmi - boleh je. kalau ade. haha.

farteen - :)

liyana - ahaks, entah.

nurul - haha, macam tak je. :D

Tia - Thank you. :)

macy - haha, cube lagi?

Nurul Afifah Addnan said...

:)

alya sham said...

haha. org n9 muke je kerek, tp happening..kan kan kan? hehe ;)

yezza.. account private :)

Mr. Swift said...

Nurul - kenape senyum? :)

alyn - habis tu camne nak stalk? HAHA. :)

Nurul Afifah Addnan said...

senyum kan sedekah..tgh bersedekah la ni..

alya sham said...

makne nye xleh stalk laa. huehuehue :p

(org bajet hot memang cmtu. wahaha kutuk diri sndri. ahakss..)

Mr. Swift said...

Nurul - haha, thank you. banyak pahale awak.

alya - grr nak stalk jugak! eh mmg hot pun alya sham tu. :D

alya sham said...

haha. jumpe pun x penah.. dalam gmbr je nampak hot, kat luar x pun.. hahaha ;p

Mr. Swift said...

Alya - haha, alaa tipu. :D

Nurul Afifah Addnan said...

click macaron