My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Manusia Memang Susah Nak Difahami Kan? Off Mood Terus

Ini adalah entri bagi pembaca yang berumur 18 tahun ke atas sahaja. Segala bahasa yang digunakan adalah ilusi dan tidak benar. Baca disclaimer kat bawah tu ha.


Cuba baca dari bawah ke atas pulak.Quite interesting and quite true kan?
Credits to lawakjenaka.com!

Okeylah so dah bace? Dah faham? Kelakar kan? Kalau korang fikir ini kelakar mungkin korang boleh bace banyak lagi entri/artikel yang kelakar di sini. Tapi sebenarnya aku bukan nak story pasal natang text kelakar ni, aku nak story pasal sikap. Manusia. Sebab aku tahu korang semua pun fikir ini tak kelakar jadi aku tak akan buat kelakar dalam entri ni. Ahh kelakar gila aku tak buat kelakar. Faham tak kelakar? Kelakar ke tak kelakar? STOP IT Ide! Kau buat diorang pening kepala. Okey sorry semua. T_T

So hari ini aku takde mood, bila takde mood aku cari mood kalau tak jumpe aku tidur. So aku kalau nak cari mood perlukan sesuatu yang lawak. Maka aku pun membuka laman web paling kelakar (kelakar ke?) dalam sejarah. Lepas tu terjumpa entri/artikel yang atas ni. Lepas tu nak tahu ape lagi aku jumpe? Okey so ni aku buat screen-shot komen-komen orang pasal artikel "kelakar" kat atas tu.


Cupid_love ni si poster. Yang atas tu die yang post. Faham? 
Die perli orang yang view post die tapi tak komen. "Woo Hoo" itu perli.

X-Tigy ni pulak org yang baca dan komen. 
Mungkin jugak die tak bace. (Memang tak bace pun.)
 
Sweetheart. Mungkin ayat die agak pening tapi ape
yang die nak sampaikan memang ikhlas. Sesuai la dengan nama kan?

Zanish. Ni aku rase nak ngorat sokong si sweetheart je kut? Abaikan.

Lol tetiba Cupid_Love ni jadi kerbau. Aku tak faham apsal die marah sangat?
Orang tak komen die perli, orang komen die mencarut pulak.
Haih manusia. T_T

Norayusoff. Betul sangat tu kak! Tak payah cakap sori pun takpe kat si cupid tu. 

 Miley Cyrus. Haha, ini MC yang fake sebab pandai cakap BM.
Btw dalam entri ni die ni still okey sebab bagi nasihat. 
Tapi agak "keras". SALAH CARA TU KAK.

Lolz, marah gila akak MC ni. Chill? Party in the U.S.A? HAHA.

mamaha09. Ini paling bad comment sekali. 
Jangan tanye aku maksud perkataan atas tu. :D

aku bukan aku. Yeah! And lantak korang la. Penat sebenarnya lawan-lawan ni. 
Menghabiskan sel neuron dalam otak je. Cikgu tak ajar ke?

So terima kasih sebab bace. Aku tak faham why everytime i searching for a mood, there will be something that will make it stop. Macam taip entri ni pun tetiba mood off sebab perkataan ni. "Ini paling bad comment sekali." atau "Ini comment paling bad sekali". Aku pening sebenarnya nak susun ayat cam mane. Harap semua faham. Baru balik dari Narnia memang camni. HAHA. Well happy holidays semua! Jangan tidur tak ingat dunia. PEACE! Sape nak ikut aku gi JonkerWalk, Melaka? Jom!

Kawan yang sebenar tak akan kacau hidup korang melainkan apabila korang hampir jatuh.
Arghhh susah gile nak translate!
Credits to Hye! Photo

Most Favourite Comments :

Absolutely right! Don't be like them. It's noob. Lolz.
Comes from Lucifer!

Good! You got what i mean. :)
Comes from Kina!

Haha, die tiap-tiap hari datang bulan. 
(Aku gurau je cupid_love oi!)
Comes from lady dayana!

12 comment(s) to remember:

Miza Yusof said...

dah kenapa berkgaduh ni. aiyak! tak perlu lah nak berbalah pasal benda macam ni. depend pada diri sendiri lah nak anggap benda tu macam mana. kalau berdebat, bertelagah macam ni dapat apa ? hmmm -.-"


*sedap sangat dapat makan ikan haruan. hehe. nak ke ? best kan dapat makan ikan haruan :)

Nurana said...

sel neuron tak pernah habeh la ide! *(_ _ !)

Catherine- said...

adeih.pening.macam-macam perangai kan.

terus hilang mood aku.

nak iku pegi jonkerwalk!!!!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kawan yang sebenar takkan kacau hidup korag melainkan apabila korang hampir jatuh? maksudnya?? susah nya nak faham. fifiey baca hampir 5 kali ayat ni! hufttttt. huhu

Wafiy Suzly said...

stupid babi?

wat de..haha..salah tu swift pegi bukak laman web klaka untuk cari mood..kalau nak bukak juga..elok baca lawak aje dan bukan komennnya~

user2 dalam tmpat2 lawak nih banyak yg suka gunaa ayatt2 camtu..u know what i mean..

mereka post lawak (cerminkan peribadi ceria)

tapi sebenarnya:tak ceria langsung,blur..haha

Salhah Suhot said...

haters everywhere.tp cite tu memang dah lame.berapa tahun lepas agaknye.ini la salah satu pencetak rompak yang mengaku kerja orang lain tu kerja dia.tak malu. eh,ape kate awak tgk video youtube nigahiga.quite klaka gak.

bantalbucuk said...

huhu..pelik betul la..macam2 jenis orang yang kita leh jumpa sebenarnya kan..tapi pape pon memang tak patut maki2 orang ni..orang yang dah baca joke ni berzaman sudah pon tak payah la nak kutuk orang tu baru post..adoyaii...

Lucifer said...

haha. nice one. people tend to condemn others easily by not using their minds well.

Kina said...

amazing how words can affect us human.manusia memang susah difahami :)

lady dayana. said...

cupid love tu apesal? haha over betul. dia baru dtg bulan kot. hehe :P

Sunah Mohammad said...

adohhhh! i baca pon tensen...terus takde mood cam swift gak...

yaya wuchy said...

HAHA, funny lah, mmg bermacam ragam kan. btw thanks ya ;D