My Photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Inspirasi Tanpa Kaki Dan Tanpa Tangan Tapi Power - Nick Vujicic ( V )

Dulu mase kecik-kecik, aku selalu ingat aku ni yang paling malang sekali dalam dunia. Means bukan malang but unlucky, walaupun malang dan unlucky tu same tapi korang layan jelah okey? Good! Ni yang buat aku sayang korang ni. Korang dulu mase kecik mesti best kan? Yelah, dapat itu, dapat ini, mintak nak beli Barbie Dolls dapat, mintak nak beli kete kontol (kereta control) dapat, tapi mintak satu bende je tak dapat, nanti aku bagitahu. Tapi aku tak, kadang-kadang sampai menangis-nangis nak jugak ayah aku belikan. Tapi ayah tak beli. Tapi takpelah kalau tak dapat pistol mainan yang sebenar aku boleh buat sendiri. Guna pelepah pisang tu. Korang mesti tak tahu kan? Nantilah aku buat tutorial dalam mimpi. Tapi mak aku pernah cakap, kesusahan itulah yang mengajar erti kehidupan. Dah-dah sekarang tengok video ni. WAJIB! :')


"If the world thinks you're not good enought, it's a lie, you know. 
Get a second opinion." ~Nick Vujicic~

Korang nak tahu tak? Mesti nak tahu kan. Aku tahu tu. Dalam video atas ni, part paling tacing sikit banyak bile die bagi speech tu lepas tu yang budak-budak perempuan tu macam nak menangis. Korang pun berair jugak kan mata time tu? Don't denied this. Tapi kalau tak berair maknenye korang ni ade ar kut putus mane-mane urat dalam otak dan sila pergi jumpe doktor ni. And part die terjun tiruk masuk swimming pool tu, aku rase macam nak macam nak macam nak pecahkan je skrin PC ni pergi selamatkan die. Cehh padahal kau berenang pun tak betul lagi Ide. Alah tadi tu ayat gimik jelah. GIMIK JE, GIMIK JE LAH.

Senyuman paling ikhlas dalam dunia. Google Image. 

Nahh! Sekarang aku pulak yang bagi tisu. Nah ambik ni, siape nak angkat tangan? Malu-malu memang tak dapat. Sebab ni tisu limited edition punye. Tapi tisu tandas jelah sebab tisu tandas murah dan boleh dicuri diambil secara percuma. Fine kantoi dah tabiat buruk mase kecik. By the way, Nick Vujicic you're so cool dude! I wish your life will be happy forever. Kau lebih kuat dari Superman. And thanks, you make me think twice. I know how lucky my life is if compared to you. Korang pun patut ambik iktibar dari kisah die ni.
Jap-jap! Haa tadi aku cakap aku nak bagitahu ape benda yang kalau korang mintak mase kecik tak dapat kan? Sekarang aku dah lupe. Sorry. So aku nak tanye, ape benda/hajat yang korang rase kalau korang mintak mase kecik tak akan dapat punyelah walau keluar air mate darah sekalipun? Walau buat ape pun tak akan dapat punyelah. Cube cite sikit. 
P/s : Ohh btw, aku dah jumpe blog yang seriously truth pasal isu di Mesir tu. Kalau nak bace, sila click sini. Good! :)

Most Favourite Comments :

HAHA, oklah tu kut. Mak kau cool macam mak aku. 
 Comes from Sunah Muhammad!

Student lecturer awak yang name Vann Halen tu tak nangis keluar hingus ke?
Comes from Vann Halen!

16 comment(s) to remember:

Burasa Hangus said...

dia memang hebat..pernah tengok video ni waktu camp psychology~

Dea said...

eh sorry aku dulu tk dapat barbie doll tau menangis depan semua orang semata mata nak barbie tuh,aleh aleh dapat yg ciplak punya.tapi best belajar kesusahan dripada budak2 skrg tk bersyukur lgsung dah dpt mcm mcm pun nak merugut

nohfee said...

aku penah tengok pasal die...! sedih je kan bila dengar cerita die. tapi serius die kuat semangat!!

*btw, waktu kecik2 dulu, aku tak men barbie dolls, tapi aku main BARBIE DOLLAH. turun temurun dari kakak n abang aku. hahahahaha

bukan photographer said...

aku dari dulu lagi tabik dengan mamat ni..

~~DucKneSs~~ said...

aku ni jenis yg malas nak mintak pape dr parents..tapi kalo xdapat, majuk cam ape jek..gilo..adakah aku igt parents aku ahlil nujum?

Farhana Sahri said...

sdh gk la tgk video dia ni

maCy said...

boleh tahan kuat bebel mr.swift ni. hehe. but kinda nice one to read. merepek yg ta melampau. keep it up barbie doll ;p

Sunah Mohammad said...

masa kecik2 dulu suke makan aiskrim susu rega 20 sen tuh. kalo mintak kat mak suh beli, mesti dapat punya...sebab mak pon suke makan...:p skang da takde da aiskrim tu...

tak manjawab soklan...haha~ da jadi 'ape yang korang rase kalau korang mintak mase besar panjang tak akan dapat punyelah...' :D

Catherine- said...

ha`a. aku dah tgk dh orang ini. tacing sial! jap aku nak nanges lagi sekali. nak tisu lebeyy plss~.. uhuhuu

Vann Halen said...

ahh BARU jea tadi lecturer tunjuk video nihh . mase mula mula tengok tade feel lagi tapi bile tengok students peluk dye smbil nangis nangis kuar hingus tetibe jadi sebak plakk duhh :D

FH said...

suma orang ade kelebihan & kekurangan..

jiwemude said...

nice story to share...nice blog..n folo suda..sudi folo balik:)

anaiha yusof said...

yup we should appreciate our life..he makes us thinking that we are not looser, we are fabulous
-_______-

.iN. said...

awesome! dah lama ak cari video ni. thanks mr.swift! jasamu d kenang okay :D peace yaww

Mr. Swift said...

Burasa - Lelaki memang pun. :D

Dea - pandai. :)

nohfee - :)

bukan photographer - same. :)

Duckness - Pak Belalang mungkin?

Farhana - Bagus. Nah tisu.

Mr. Swift said...

maCy - HAHAHA, kuang ajar panggil aku barbie doll.

Catherine - Habis dah stok tisu. Sorry. :D

FH - pandai.

jiwemude - Thank you. :)

anaiha - we are so fabulous!

in - welcome. R.I.P lolz