My Photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Ini Bukan AnwarHadi, Ini MatLuthfi90! - UPDATED link *maybe*

My junior, Lah dan "kawan" die, MatLuthfi90.
Screenshot from this video. [link
Video mase diorang ni kecik aku rase.
 P/s : Tak sangka kami ada chemistry. ROTFLMAO

Okeylah so macam dah lame je aku tak buat video review, haa maka hari ni aku nak buat. Aku tahu ramai yang tertunggu-tunggu kan? Aku tahu tu. Aku tahu aku cakap sorang-sorang ni. Entah ade entah tak je yang bace sekarang ni. Okey nevermind. Takpelah sebab kau bace ni, nanti kat bawah entri ni aku bagitahu satu RAHSIA. 

So sebelum ni mungkin korang-korang semua pernah dengar pasal IniAnwarHadi kan? Yeah! that guy. Tapi kali ni aku nak cakap pasal seorang lagi youtuber Melayu yang aku rase berbakat, kelakar, lawak, spontan dan bijaksana. Seriously, kalau perut tu buncit jangan tengok, nanti pecah terus perut tu. So mari click PLAY.


See? Aku dah bagitahu kan? Komfem pecah perut. Sampaikan Safee Sali, Sabri Abu, Hairuddin Omar, Ramles Sari, Khalid Jamlus dan Bambang Pamungkas semua terlibat. But seriously what he said was true. Tak patut betul la orang-orang kite ni. Tak professional.Ceewahh.

Jap jap. Hairuddin Omar? 

"Jahat ngat natang ni, seeh perut ambo. Jenis berat nanang".

HAHAHAHA korang tak faham kan? 
Okey so aku translatekan sebab korang kan KL mane faham kan? Maksudnya :

"Jahat gila kau ni , sakit perut aku. Jenis menyusahkan gila doh". 

Faham? Good! So actually ni bukan satu je video die. But ade dua lagi yang aku rase sangat best sebab klaka tahap cipanzi. Pasal Typical Local Film/Drama Series [link] dan pasal Budaya Buang Sampah [link]. Semua kelakar dan berinformasi. Tak tipu weiii.   


Nak tahu satu rahsia? Jap eh. Aku upload jap. 
So ni aku dapat komen dari entri yang ni.
Dari sape entah, sape entah, sape entah, tak kenal pun.-.-

@_@
*PENGSAN*


P/s : Aku pun ade vlog jugak ohhh. Cuma tak tahu nak post ke tak. Malu ah.
P/s : Sumpah indah mimpi aku malam semalam. Thank you Allah s.w.t.
P/s/s : Ohh thank you. Terharu. Malu. Pengsan. Senyum sorang-sorang. Sakit gila macam nak datang balik je ni. Diam hati, baik kau diam.

Most Favourite Comments :

 Mane ade ah. Malu. -_-'
 Comes from Duckness!

Mane ade. Sepatutnya dalam hati ada taman kan?
Haha, takpe pelangi pun boleh.
Comes from Salhah Suhot!

42 comment(s) to remember:

Wafiy Suzly said...

ya mr swift..slalu tunggu entri kamuuuuu...huhu..memang best..macam tau2 je baru lepas tengok videotu..cek dashboard ada lagi entri sal die..huhu..afiqsays pun agak best..

eZaT eLaNo said...

yeaaahhh..cik ejat gemar itu punya olang2..sangat menceriakan ari gua jak..hebat..

C I K . F Y Z A said...

mak aih..
sampai senyum sorang-sorang :)
hebatt XD

A.s.t.i.n.a said...

eiihhh kronik nehhh ngn Cik Liyana.. kemsalam kot2 mimpi nanti..

... said...

as salam..
haha.betul.rasa kelakau tengok video tu :p
eh? fatin mengomen.haha.mesti ada yang pass link blog ni ke dia.bukan senang dia nak terjah2 blog orang lain ni :D

adoi..indon.adoi.. ;D

Nurana said...

bwu perasan??*sigh p/s-need my help.;P

Nabilah Hannah Rafiq said...

Pun ada tulis pasal dia :)
http://nabilahhannahrafiq.blogspot.com/2011/02/lagi-coolio-terhebat.html

farah dyana said...

die ni kan.kadang2 macam farid kamil la bile die ckp loghat utare ea?xpasti.tp die mcm farid kamil.putih n kurus.best lah die nih!hehe

farah dyana said...

okey skali lagik.mmg suke lah tgk die miming.perfect doh...haha

~~DucKneSs~~ said...

A.N.G.A.U. eh?
(^___________^)

SaYraH WonDerLanD said...

wow part last sekali tu best sangat. Ehem ehem Ada org tak tido malam sebab ada orang komen blog dia. ehem ehem. Ala video tu xleh nk loading skarang sebab kat ofis kenalah tunggu balek umah

Izzah | zulkifli said...

woo..femez laa awk nie en..

sis liyana pown da start kenal awk..=D

Siti Safiyyah said...

part awal best..bhahaha ;D

Farhana Sahri said...

waa...ske nye lau si femes ni bg komen..hehee...

nur hannani said...

dah lama aku cari mamat nih,, thank you thank you,,

suke hang FL komen blog hang tuu

tykaa said...

i've viewed some vlog of matluthfi . dia pon cool jugakkk :D

Sunah Mohammad said...

salam swift~

oh, malam tadi baru je tengok klip buang sampah dia! haha~ kelakar dan kretip mamat ni~ mula2 terpikat dengan klip mother's day dia tu..so tacink jugak...:D

*blog mana yang lawa tu? :D*

anaiha yusof said...

alahai fatin liyana kumen2 blog dia,termakbul impian walllah

me~moja said...

haha nice entri :D

DaK CoMoT said...

bila fatin liyana komen...mr swift bagai berada d awangan..hehehhh opssss

anis kristal said...

check my entry.anis tag kamu (: hope sudi buat (:

applemasam said...

muke mamat ni rilex jek wat lawak....hahaa

Salhah Suhot said...

wah.mesti tetiba dalam hati ada pelangi...

Dinda Iva said...

kehkhekhe...tergelak aku sorang² tengok Vlog dia ni tau..kehkhekhe...tapi betul iva pon nak sarankan penyokong kita ni jaga kelakuan masa dalam stadium...iva lagi suka tgk bola luar negara sebab penonton dia terbaaaiiiikkkk....

Catherine- said...

hahahahaa...kesian aku ni.baru dpt tgk vedio2 tu sume.

;)

lavender harum wangi said...

okie Ide pegi tido cepat,.. nanti bole mimpi FL~ hahaha.. :D

phreak-id said...

Dem. Fatin Liyana tuh. Jeles aku. Hehehe


Terbaru >Kenduri Aqiqah. Jumpa Bean Moreno, Che Armster, dan.....? > Monday Blues > Download Drama Bersiri TV3 - Gemilang (Episode 1 - 3)

KiRoRo said...

waaaa FL komen blog u..bestnya..ish2..Jeles2..peminat setia sungguh u nie..Gud2..

farhana zainal said...

try jelah post. mesti best :p

virulent lolita tan benihime said...

hahahaha..comey sgt ke..betulla hurt mode :D

lady dayana. said...

hamboiii mimpi kak fatin liyana eyh ? kah3 XD

Fara Farhana ♥™ said...

haip! ada tag untuk mr swift!
di sini --> http://meisjawa.blogspot.com/2011/02/exposed-yourself.html

Ninis said...

dy ni sgt best! :)

putri noor syamimi said...

okey, selama ni ingatkan both lufti and anwar hadi is the same person. hakhak.
tapi lagi suka lufti kot sebab memang jadi orang gila bila terbelahak masa tengok video dia tengah malam. kih3. syiok!!

thumbs up!! d(^____^)b

eija muslimah said...

eih. tu bukan my matluthfi90 nyer blog! hua..matluthfi ade blog ke tak eh??
nk taw! nk taw!

Mr. Swift said...

@eija muslimah - ahaha. tak tahulah. lgpun nak buat ape tahu blog die? hahaha.

Luthfi.My said...

Dear Mr.Swift,
Saya pemilik blog Luthfi.My tak ada kena mengena dengan artis youtube matluthfi90 tu okey. Blog Luthfi.My tu kepunyaan saya dan juga akaun Twitter @Luthfi.My pun hak milik saya.

Sla ambil tindakan ye.. Kalau nak promote blog saya boleh, tapi jangan kaitkan dengan MatLuthfi90 tu. TQ :)

Anonymous said...

matlutfi stay perth ea?

kesumaharyani said...

wahaha muka tak same la mr swift. lain lain. bukan matluthfi :)

Lilynn Sazlin said...

semalam saya mcam jumpa si lutfi ni kat sunway. tgk citer transformers. tp tak tawu la betul ke tak. lutfi ni duk kedah ke kt KL skrg? tawu? huhu

apakahs said...

tgk video awk mcm awk ckp sorang sorang la yerr

feya said...

hai manlufti..already follow u .. :)
congrate yaa.. video awk semakin best !! & i gelakk sakan nengoknya !! ahahah best bahh !! :)