My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Dah Sah Aku Dah Tak Normal!

Take a look at the disclaimer below and read it first before you read the full entry. Thank you for your collaboration.

Ini adalah rentetan dari kisah entri yang lepas. Siape belum bace silalah bace disini.

Dari dulu lagi aku pelik kenape orang cakap "I heart you" 
Padahal kalau direct traslation itu maknanya, "Saya jantung awak". 
Ah itu pun nak jadi isu. Lupekan. Credit to Google.

Mata : Hoi pemalas bangun! Bangun!
Aku : Diam. Aku nak tidur ni! Gi main jauh-jauh.
Mata : Ade orang nak jumpe la. Blog kut. Blog nak jumpe.


YES! Torres milik kami! Matilah kamu ManU!

Aku : Alamak blog ke nak jumpe aku? Ingatkan FATTY.
Blog : Eh hari ni kau tak nak update aku ke? Updatelah, updatelaahh please.
Aku : Tak. Aku MALAS! Semalam kan dah update pasal Nick Vujicic tu. Habis stok tisu aku bagi budak-budak ni kau tahu tak? Lagipun muak tengok muka kau. Dah la takde header. Noob.
Blog : Kau malas ke kau merajuk bodoh?
Aku : Banyak la kau, aku memang malas la. Lagipun hari ni kerja penat gile.
Hati : Ahh tak payah percaya cakap die tu. Die merajuk la tu si Fatin tak bace blog die.
Aku : Eh hati aku ingat kau dah mati?
Blog : Aah hati aku pun ingat kau dah mati. Macam mane boleh hidup semula? Hantu eh?
Hati : Alah setakat asap rokok tak jejaskan langsung. Aku kan hebat. Aku boleh control darah. Eh betul ke fungsi aku control darah?
Aku : Bodoh apsal kau bagitahu diorang aku hisap rokok, kan dah kantoi. Fungsi kau? Aku tak tahu, tanyelah Fatin, die doktor.
Blog : Aah hati bodohlah kau, buat buruk name aku je. Lepas ni kau tak payah join kitorang dah.
Aku : Aah kau tak cool. Dah la kecik je, lepas tu kalau buat satu dosa tambah satu bintik hitam. Kau mesti hitam kan?
Hati : Amboi bahase tu cantik sikit. Aku hitam pun sebab kau jugak. Karang aku merajuk sape nak pujuk?
Blog : Kau merajuk ke hati? Macamlah ade yang kesah.
Hati : Eleh blog kau tu bukan hidup pun nak banyak cakap pulak.
Blog : Eh at least ade yang sayang aku. Kan korang kan? Kan?
Hati : Alah diorang tu sayang sebab gambar epal dan tangan yang kat atas tu je. Diorang datang nak makan je, lepas makan balik. Kau tak bermakna pun.
Blog : Hellooo! Kau dah melampau ni hati. Nanti aku tulis pasal keburukan hati kau tahu lah.
Hati : Kau tak akan berjaya tulis tanpa aku.
Blog : Eh aku tanye jelah si doktor tu nanti die bagitahulah aku.
Hati : Macamlah doktor tu nak bagitahu kau. Looser.
Aku : Arghh SERABUT la korang berdue ni!! Takyah cakap pasal minah indong "dialek ekau eden" tu lagi boleh tak? Dah la die pakai spec melorot. Kantoi mata panda.
Hati : Eh yeke? Concern betul kau pasal die.
Aku : Pape jelah hati. Aku ngantuk ni, nak tido. Tapi asar lah pulak. Jap lg kalau tidur jadi gile betul-betul susah pulak.

Credits to Fatin Liyana official blog.
Click here to redirect to the main source.

Otak : Sebenarnya korang semua tak betul. Mereng. Hati sebenarnya merupakan organ homeostasis yang memainkan peranan penting dalam proses metabolisma dalam manusia dan haiwan. Hati mempunyai pelbagai fungsi termasuk menyimpan glikogen, mensintesis protein plasma, dan menyahtoksik dadah. Ia menghasilkan hempedu yang penting bagi penghadaman.
Aku : Eh otak dah pandai sekarang. Siape ajar? Good!
Otak : Well otak kan. Lagipun Wikipedia kan banyak membantu. HAHA, kantoi tak pandai mane pun.

The moral of the story,  korang rase aku normal lagi tak? Aku rase tak. Lepas ni kalau ade update lagi dari aku pasal cerita aku, hati dan otak dan "blog" ni, maknenye korang bolehlah jenguk aku kat Tanjung Rambutan. Hospital Paling Bahagia Tanjung Rambutan. Bye. Jage diri elok-elok jangan nakal-nakal. Makan tu jangan banyak-banyak nanti gemuk tanggung sendiri. 
P/S : Kalau nak jenguk, jangan lupa bawak epal. Epal betul-betul. Epal kat konon-kononnya "header" blog tu aku tak terima. Aku dah muak tengok epal tu. Kalau Cik Epal? Jap aku fikir. Jap aku fikir. Pun tak naaklahh. Cool dan sempoi sangat. Lagipun aku takut dengan "Geng Scarflets" tu macam GANAZZ je. Kan? GANAZZ kan? Hurm kalau Fatin Liyana? Kalau Fatin Liyana? ...korang sambung ayat ni..... sambung ayat ini... "Kalau Fatin Liyana?..."
Aku dah takde idea. Aku nak sembahyang lepas tu tido. Aku harap korang dapat sambung ayat tu. Itupun kalau korang nak lah kan. Aku tak pakse. Nanti siape paling best, aku belanje KFC. Kalau.
Info Arkib :
Hospital Bahagia
Ulu Kinta Tanjong Rambutan Perak 31250 Malaysia, Tanjong Rambutan 31250, Perak
Contact : 605-5332333  Faks: 605-5331650
FB fanpage? : Tanjung Rambutan Sdn. Bhd. [link]

Most Favourite Comments :

Tidur luar lagi bagus. Boleh tengok TV! 
Comes from Amiey White!

 Cool! Sebab tak kenal boleh buat entri camni.
Eh ade ke orang usap dan belai MUKA?
Comes from LyNn Ribena!

Tidur la sekatil pun, bukan jeles pun.
Comes from Dea!

Tambah penyakit lagi adelah.
Comes from Wdad Rhaffor!

27 comment(s) to remember:

Dinda Iva said...

pening....hati pening..mata pening...otak pon pening jugak..hehehe....jangan merajuk..buruk kot...

bukan photographer said...

=_="

Amiey White said...

Kalau Fatin Liyana jadi madu amiey .
So mr.Swift tidur luar :)

ayue! said...

besh en lau org gle ade blog...leh taw pe yg dorg tgh fkir2..good3!

Sunah Mohammad said...

ouh..nasib bek tak gila lagi..kalo tak, cane nak meroyan kat sini..

Wahidah said...

hahaha...tk pe kalo byk lg entry mcm ne..nanti pepandailah kitorang lawat tuan tanah kedaung ne kt tg rambutan..:P

opsss...chillss

MAKCEK bukan NENEK said...

eh eh hai sy PA dr rojmey rasa mcm nak amek dialog awk buat skrip je utk pilem cintakucintamu jua .

*asyik2 patinliyana jek .hehehx

FH said...

hahaha cakap sorang sorang. camne nak ngorat fatin. duuh.

feezz said...

tibe2 rasa x normal baca entri nie. hak3..seb bek ada alamat hospital gile XD haha (peace!)

WZulhilmi said...

Terlalu byk suara yg berkata2 sah2 ciri2 awal mental disease.. =P

A.s.t.i.n.a said...

Kalau saya jadi katil.. saya tak dapat tidurlah?? *ok saya tgh mamai bw*

Cikgu Nizam said...

Salam kunjungan... menarik blog saudara, terfollow plak... gheee

Aidy Shahiezad said...

gila tekanan aku bace dialog mata, hati, otak tue... haha...

neway, last aku check still aku masih normal.. :)

----------
my latest entry:-
Sketsa Sebuah Kisah Aku Yang Khilaf..
http://aidyshahiezad.blogspot.com

Dea said...

Kalau Fatin Liyana jadi madu i i sanggup tidur sekatil dengan fatin liyana sekali haha

LyNn Ribena said...

kalau Fatin Liyana?? Sepatutnya dy akan dtg jenguk ko sambil usap dan belai2 muka ko.. Malangnya, dy tak knai p0n sape ko..=p

anaiha yusof said...

hahah
kamu memang gataiiii
daa tangkap cintan sama fatin liyana,
kalau fatin liyana yang jenguk nampka nye kamu terus sehat and terus ikut die balik kan,agaggagag

Mr. Swift said...

Dinda - mane ade merajuk. mane adeee...

b.photographer - @_@

ayue - haha, nvm. read disclaimer please. :)

Sunah - kau selalu ke meroyan kat sini?

Wahidah - epal jangan lupe.

Mr. Swift said...

Makcik bkn Nenek - cool! name dah best. ohh ameklah. nanti org yg tgok filem tu jadi mereng.

FH - duuh.

feezz - Peace! Jangan call. Hantu jawab.

WZulhilmi - nasib baik baru ciri-ciri awal.

Mr. Swift said...

Astina - awak nak jadi katil? biar betik.

Cikgu - alamak terfollow back pulak. :D

Aidy - good! sayangi mereka. :)

Anaiha - apsal akmu suka cakpa terbalik? agagaga. :D

anaiha yusof said...

I'm always typing error la
sorry again
-________- cool k
chill

F.A.R.A said...

mereng bace entri ni..tp cool..follow u lah :)

Sunah Mohammad said...

selalulah jugak...hahaha

Wdad RhaffOr said...

kalau kak fatin liyana g tgk sihat terus la kan....hilang sgala pnyakit..hehe

LyNn Ribena said...

uhuu~ sr0nok lah wat entry cam gni..;) org yg dceritakan tak knai p0n..;p'

eyh, takde ke org belai muka?ade..myb tok ko je k0t..specel case..AHHA~

Mr. Swift said...

Anaiha - Chill. :)

FARA - good! jom follow ke TR! :D

Sunah - HAHA, bagus.

Lynn - "specel case?" itu nak perli ke ape? Haaa.

SumBody Me.. said...

ingat nk jenjalan ja..tp sbb nk kepoh gak ngn isu fatin liyana ko ni..kena la folo..keh3..
ko klakar ahh..em, crush bebetol ke ngan fatin liyana?(blom abes baca lg entry2 len) P la ngorat cpt2..aku sokong..!

Umaira said...

Beb . Kau minat Kak Fatin ehh ?? Gataiiii doh ! HAHA . Takpe, BERUSAHA ! chaiyokk !!