My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Cerita Malam Semalam di Seri Muara Alai.

Dalam kamus hidup aku, Sabtu merupakan hari yang sangat indah. Semuanya indah sebab hahahahhaha saye boleh zzzzz. Faham? Give me five! Tak faham? Takpe lah itu maknenya awak tu normal. Kita tak sehaluan. Aku je kut yang zzzz memanjang. -_-. So ni nak cite ah sikit pasal malam semalam aku dapat makan free. Akak aku belanje lol. Terima kasih lol. So we went to kedai makan Seri Muara Alai, Hj. Nasir Ikan Bakar last night. Enjoy gila. Tak terluah dengan perkataan.

Muke tahan lapar sabar sebab akak kedai ni serve lambat sikit JEEE. Die cakap sebab "special" sebab tu lambat serve. Ade ke patut? Sabau je le. Ohh "sabau" tu loghat Melaka, sabar dalam bahasa baku. Aceewahh. Belajau bahasau kerebau. ROFLLimau.
 
Kedai makan ni betul-betul terletak bersebelahan dengan sungai. So bayangkan, bayangkan. Dah bayangkan? Romantik bukan? Ehem.

Self serve. Pilih mane-mane seafood dan kemudian bakar sendiri. Tak tak aku tipu. Kalau dorang suruh bakar sendiri kitorang cari kedai lain. Lagipun kalau aku bakar nanti aku makan sorang-sorang. Yelah sebab kalau aku bakar sendiri "tak hangit" kan? *perli diri sendiri.

Puas tunggu akhirnya sampai. See? Nampak tak? Kesabaran itu penting. ( pecah perut aku tengok muka kawan aku, makan pun nak serius ahahaha. lolz kidding ) Ohh semua ni tak sampai RM200 pun. Murah murah. Tsk tsk. Lain kali nak pergi lagi. Belanjalah lagi boleh?

Kali ni tak minum pakai pinggan dah. Tobat tak nak minum pakai pinggan dah sebab ade orang cakap geng-geng "ATOK" je buat macam tu. Padahal ade "ter" dalam ayat tu. T_T

Lepas makan semua dengar "tazkirah" from my pak cik. Nampak tak betapa tak "khusyuknya" kitorang sampai TAK ternganga mulut langsunggg. Ahahahah, sebab tazkirah lah sangat.

Muka keriangan kekenyangan ( cover perut ) . Padahal kena buli supaya habiskan semua makanan ( more cover perut ) . T_T. 18 PL. Ohh sebelah tu kawan aku, Ainuddin a.k.a Ain. Die suruh censored mata die sebab terstim pulak mase amek gambar.

Tengok-tengok pak cik aku pegang ape? Perut (buncit) weii. Maknenye ape? Kenyang weii. Sebabnye ape? Sedap weii. Dah tu pehal kau tanye aku soalan dari tadi Ide? Hahaha, sorry sorry ter"emosi" sebab seriously kalau nak makan makanan seafood sedap sila ke kedai makan Seri Muara Alai, Hj. Nasir Ikan Bakar. Map google sendiri.

Happy weekends everyone's! Enjoy yourself before that Uncle "Isnin" coming.
Most Favourite Comments :

U like my uncle perut? HAHA. :)
Comes from Danieya Sofea!

Diorang je except me. T_T
Comes from missanna!

Tak nak belanje sebab salah eja mentakaP
.It should be "mentakaB". :D
Comes from Amiey White!

28 comment(s) to remember:

Amiey White said...

Family dinner it's the best , dari dinner dengan bf/gf sebab mereka belum family lg .

P/s - kamu bila mahu belanja saya ye, budak mentakap :)

pwincess Lov3y dOv3y said...

cam sedap jerk lauk tu?
wah.
banyak nyer makan.:D

Si DauN CeRi said...

oke.. dapat dah satu idea sempena holiday ni. makan seafood. yes!

tq for sharing..hee

Salhah Suhot said...

alamak...sedapnye...

Edy Fee said...

syoknye...lpar lak tengok

A.s.t.i.n.a said...

Yer Atok tu betul mcm bapak saya.. tiap kali makan jadi Pengerusi..


P/s - kamu bila mahu belanja saya ye, budak kuching :) *eh bukan budak.. sis*

Catherine- said...

Ide..... i ske seafood!!

gila kau buat aku termengidam pulak!

Danieya Sofea said...

so nice dinner..espcly with fmly. i like the 'perut muncit2'..hik3

masmaribell_mastura said...

he he.. mas pun da pernah pergi sini.. memang best. dekat ngan muara sungai banyak sampan-sampan.. (=

azie5ouh!8 said...

uishhh..sedap ny...terliur gak arr nak makan ikan bakar..XD

farhana zainal said...

erkk , macam penah pegi lahh tempat tu. :)

EJA said...

huhu..cam best saja..eja mahu cubala nanti..lapar...huhu

misz sheyla said...

waaa...ikan bakar..best2 ....

yan_n.i.m said...

masing2 perot buncit..! haha
sabar. sabar. sabar. :P

Dea said...

Dkt melaka kee ? sedapnyaa ! tetiba nak pulak mkn ikan bakar haha

Dea said...

Dkt melaka kee ? sedapnyaa ! tetiba nak pulak mkn ikan bakar haha

lavender harum wangi said...

wah~ seafood seyh~ bak tapau untuk aku sikit~ >,<

unieMARKS :) said...

hee , wah cmbest ! teringat mee udang kt sungai dua . gulp !

thank haa ;)

missaanna.blogspot.com said...

wow!family u warak2la..Alhamdulillah..

Mr. Swift said...

aah kat melaka. on the way ke Muar. :D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wau bestnya makan2

phreak-id said...

Tapi alai agak mahal gak. serkam murah sikit. sebab alai terlebih femes

Terbaru > Coke's Secret Formula - Coca Cola Ada Alcohol? >Kenduri Aqiqah. Jumpa Bean Moreno, Che Armster, dan.....? > Monday Blues

kusiberjalan said...

wah!!! sonoknyer dapat family kuat makan!!! ayuh jadi geng family kuat makan...!

p/s:syarat utama mesti ada ketulan lemak tepu diperut a.k.a boncet...hoho! 0..ov

Melati said...

Nyummmmm seafoodddd!!! dapynya =))

Dinner dengan family atau bila bersama family adalah saat yang paling menggembirakan!!!

Entry Melati today yeayy: Jarum peniti atas meja solek lek lek

... said...

as salam..
eh? tempat makan ni..haa.. saya sukaa :)
tapi siyes. saya jenis tak makan kulit udang.dah berapa kali datang, dah bagitau.ada jugha kulit udang.aaaaaaaaa..

sabau jeu lau :D

eh..hang punya cara ni menarik perhatian pembaca.haa..sukaaa..mau ambil untuk diapply kat blog usang.hoho.. boleh?

Warna Warni Kehidupan said...

sangat best..nape tak ajak hehe

Fara Farhana ♥™ said...

nikmat makan kan?
sampai terbuncit lah bagai.hahaha.
semua maju ke depan!

:D

alyn shahrom said...

haha. suke gile family gathering
c:
*buncit ke boroi, janji have fun dengan family. ye takk? ~wootwoot.
;)