My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Banyak Sikit

 Kenyang.

Sekarang ni kan musim cuti kan. Cuti untuk akulah, korang tak tau la pulak cuti ke tidak. Tapi kalau tak cuti mungkin ade hikmahnya tu. Terima jelah jangan nak merungut lagi. HAHAHAHA. *evil laugh. Okey sekarang jeles lah cepat. So bile cuti memang ramai la kan sweet sweet couple yang nak kahwin dan mendirikan rumah tangga. Bagus! Tahniah. Dah boleh berhenti buat maksiat lepas dah kahwin nanti.

Ni aku nak cite sikit pasal ape yang aku rase dari dulu lagi aku pelik.

Makcik : Ohh Ide, lame tak nampak gi mane?
Aku : Ade je, makcik dah rabun kut. HAHAHAHAHA.
Makcik : Ah banyak la kau ni tak habis-habis nak loyer buruk.
Aku : Yeke? Baguslah tu. Eh makcik cepat lah isi lauk tu.
Makcik : Nak banyak ke nak sikit?
Aku : Nak banyak sikit.
Makcik : Eh budak ni, serius sikit. Nak banyak ke nak sikit ni?
Aku : Nak banyak sikit lah.
Makcik : Eh budak bertuah ni main-main pulak, nak banyak mane ni?
Aku : Ahh makcik biar Ide isi sendiri ar senang cerite.


BANYAK SIKIT. Nak banyak ke nak sikit? 
Haa sekarang dah tahu kan betapa peningnya Bahasa Melayu ni?

Most Favourite Comments :

Arr, betul lah tu kut? Arr. :)
Comes from FH!

 Jajan tu cikedis kan? Pandainye saye! :D
Comes from Salhah Suhot!

19 comment(s) to remember:

Salhah Suhot said...

ahaha...banyak sikit.mula-mula letak banyak..lepas tu ambil balik dari yang banyak tu kurangkan jadi sikit...dulu slalu buat kat orang macamtu.kes kawan2 mintak jajan la...

Sunah Mohammad said...

kalau nak banyak banyak...?

lavender harum wangi said...

hahahaha~ nak 'banyak sikit' tu maknanya dia nak 'banyak' tapi dia shy2 cat, so kena la tambah word 'sikit'~ :D

Arpiiz said...

haha, mesti tension kan makcik tu..^^
Jom datang sini, ada entry baru..

A.s.t.i.n.a said...

Makcikkkk nehh... sila makan kismis..

banyak sikit tu maksudnya lebih banyak daripada biasa..

Amiey White said...

sebab makcik tu yang ajar tapi cuba bayangkan bahasa melayu akan datang dengan bahasa "w"

cth "itew sekew awak" comel kn =.="

bella said...

dulu cite2 nk jadi lawyer ke?kiki

FH said...

banyak sikit, tu maksudnya banyak sikit la kan? haha banyak banyak tu banyak banyak. arr?

Nurana said...

nak banyak tapi sket?macam nak sket lah tu kirenye.kalau aku jadi makcik tu lame dah aku baling senduk kat ko ide!hahaha

Catherine- said...

Ide, kamu memang anak bertuah! ;p
makcik2 suke kena sakat.tp berpada2 la yer...

AMMAR YASIR said...

bhahaha... Ammar pun suka guna ayat "banyak sikit ni"

ria said...

hahahahahahaha.. lain kali ckp la sederhana sikit o sederana byk. . hhehe

liyana mohamad said...

Macam tu lah betapa luasnya Bahasa Melayu tu....
kan..??

Alwani Raihan said...

Aku slh sorg mgsa perkahwinan. Bukan aku yg kawen, maap salah taip. Aku yg TUKANG JD PANJAT SANA SINI SIAPKAN PELAMIN PLUS PASANG BUNGA MASUK MEJA PENGANTIN LAGI TAMBAH JD PHOTOGRAPHER. okay cukup.

Haaaaaaaaaa. saya sokong BM memang susah. HAHAHAHA :D

Biela Sapine said...

Hee. Bahasa pasar gtu

Fara Farhana ♥™ said...

Mr. Swift, mana shoutbox?

memang tade ke atau pun shoutbox main sorok-sorok?

:D

ShidaHaron said...

BANYAK SIKIT = SEDERHANA kot?

nak banyak ke sikit?

ko pilih la, banyak ke? sikit ke? atau sedang-sedang aja. hahaha!

kan senang? =p

Fathiah Rosdi said...

sy tag awk dlm cntest sy join..=)

Mr. Swift said...

Sunah - tak dapat terus kalau camtu. Haha.

lav - :D

astina - haha, macam hot FM?

amiey - comel jew kan cmtuw? :D

bella - maybe?

Nurana - garang gile kau ni, nasib baik makcik tu bukan kau.

ammar - :D

catherine - okey auntie. :)

ria - okey

liyana - kan?

alwani - bagus. sokong jugak.

biela - aah. :)

fara - takde sebab dah berat sangat blog ni. -_-'

shida - tak senang sebab makcik tu lampi. :D

fathiah - sorry. tak dapat nak ke blog awak. profile private kan?