My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Baik Kau Tukar Jelah Benda Alah Tu [ Bhgn 1 - Introduction ]

Assalamualaikum.

 Hiasan. Credits to Hye! Photo.

Aku tak tahu nak start entri ni macam mana actually, tapi aku rasa macam lah ade yang kisah. Hari ni, aku sebenarnya nak bercakap pasal keselamatan korang semua dalam dunia maya ni. Aku harap korang BACA NI SAMPAI HABIS!

Bercakap pasal keselamatan ada banyak cabangnya, tapi aku nak khususkan kepada social network je especially password. Malas nak cakap pasal game dan sebagainya. Itu lagilah pening kalau aku nak terangkan. C / C++, PHP, Python, HTML / Javascript, Visual Basic, Assembly, Delphi dan lain-lain tu semua siape yang tahu sikit pun aku dah tabik spring dah. Especially if korang perempuan. 

Taken from my FB. [link]

So some of you did ask me kenapa tak update. Sebenarnya aku agak "busy" dua tiga hari ni. Even hari ni pun actually tak habis lagi "kerja" aku tu. Busy sebab ape? Kerja ape? Tak yah lah aku bagitahu. Nanti korang semua tak nak kawan dengan aku dah. Sebab most of us only think that kalau perkataan "h4Ck3D" tu je jahat. Tak okey. Bukan semua hacker tu jahat. 45% baik 45% jahat 10% lagi pondan. Hahaha. White Hack, Black Hack dan Grey Hack. 

Kenape aku cakap bukan semua hacker tu jahat, sebab aku nak tanye satu soalan. Korang tahu keygen? Tahu patch? Tahu crack? Aku pasti siapa yang pernah install software atau game yang tak "ori" pasti tahu benda ni semua. Macam mana semua keygen/patch/crack dan banyak lagi ni ada? Tak lain dan tak bukan. Say THANK YOU to wH1t3 h4ck3r. Diorang ni jahat ke sebab buat benda tu semua? Tak kan? Malahan banyak membantu korang-korang ni semua yang "kedekut" nak keluarkan duit beli original copy. Tapi aku pun same je. 

Aku tak pernah beli semua software yang pernah ada dalam PC aku ni. Buang duit je beli Antivirus tu semua padahal boleh dapat yang lagi bagus dan FREE je sebenarnya. Search je kat Google tu semua ada. Pandai pilih dan tak jelah. Okey berbalik kepada keselamatan korang di dunia maya ni. Aku nak tanya siape pernah terfikir kalau blog/facebook/email korang kena hack? Aku pasti tak ramai. So here aku nak cakap BEWARE people!

Korang jangan ingat kalau korang tak kacau orang, takde orang akan kacau korang. Bak kata omputih, "Do mind your own business boleh?". Di dunia maya itu sangatlah noob dan lame. Nampak sangat korang ni jenis yang "berlagak" kalau korang cakap benda tu semua, maka tak yah pelik lah kalau ade orang kacau korang. Yelah makin ditegur makin menjadi-jadi, betul? Makin dimarah makin dibuat kan?

Kadang-kadang "geng-geng" ni semua buat benda tu semua just for fun and their own satisfaction. Kalau ada yang main cabar-cabar tu lagilah menjadi-jadi diorang ni. So especially if korang perempuan, BEWARE. Since I know korang semua adalah "favourite testpower machine" mereka. Kalau korang cantik lagilah dorang suka nak kacau. 

Malam karang aku bagi antara langkah mudah. 
Tak sempat dah nak taip sebab dah nak pergi kerja.

what u give
.......u will get back
win like a man
.......lose like a man
we not learn to hack
.......we hack to learn
-p3opl3-
Click HERE! to read the next entri yang aku janjikan.

Most Favourite Comments :

TER? Ehh belajarlah, ada banyak ke"best"an C++ tu. 
Ohh saya tabik spring ni! :)
Comes from unieMARKS :)!

HAHA, bahayalah perempuan jadi Grey Hacker( pondan? ). 
Comes from Nurul Afifah!

Sorry, sory jangan marah. Dah update dah. 
Gi bace. Tapi panjang wooh. 
Comes from Sunah Mohammad!

23 comment(s) to remember:

sasa said...

hehe..semua org pn malas nak kuar duit nak beli yg ori kan??biase aah tuh..ehhe.

A.s.t.i.n.a said...

chill la.. do one step at once... keje dulu saner..

Dinda Iva said...

kena lebih berhati-hati dalam setiap perkara dan setiap langkah kita..huhu

D' Cako said...

Bukan hackers yang jahat tu org panggil crackers ke? Hehehe. 0o0o..Tataw plak ade 3 nama tu T_T

Wafiy Suzly said...

nice post..:D

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

macam menarik ni.... cepat sambung bhgn 2.....


http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/02/kenakalan-zaman-muda-muda.html

sufie_purplepink said...

TT saya pernah kene hack.tp kat tagged. rsa nk bg penampou je org 2.siap buruk kn sy pula 2 kat friend dlm tagged 2.sabo je la. TT

Edy Fee said...

nice post..mcm2 info..
hurmm best

Salhah Suhot said...

oh.hacker?i love hacker.herherher.sebab hacker banyak tolong kaki download software macam saye.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SALAM
DUNIA NI ADA MACAM MACAM KAN???

unieMARKS :) said...

wahhh C++ , unie TERpaksa blajar menda alah nih . huhuuuu

tp cm best kan hack hack hack nih ;)

natasya eddie said...

sebab mereka tiada kehidupan la mereka buat benda yang menyakitkan hati tu.ngeh :p
btw.nak tau ke siapa yg kecoh tu? x payah la.kesian dia.hahaha.btw followers saya dah seratus! ngeee ^_^ budak sekolah exited ni.wink wink

Nurul Afifah said...

a hacker?? bgos3..meh ajar aku..nak join jd GREY HACK..awww,!!

anaiha yusof said...

abang??? heheh okie dokie bro tules cepat ea =)

: JannahSuhaimi : said...

haaa..kawan saya ramai hackerr !

Sunah Mohammad said...

saya tunggu entry ni swift..mana, mana...

lavender harum wangi said...

okie, gua noob bab ni~ =,="

putri noor syamimi said...

ahak3~
yg game tu mmg sangat membantu.
tp hack antivirus takley hapdate la.
klau tak dia detect ke-tidak-original-an antivirus. :P

erm, hacker pondan tu buat hape? XD

Amiey White said...

hehehe takut >.<

eddy said...

......

yaya wuchy said...

wah,hack pun berjenis eh? "Pink Hack" ada tak? *JK JK*

Arya Putra said...

Bukan White Hack atau Grey Hack, tapi 'HAT'..terima kasih atas entri ni..

sweethy said...

Nice info..

I like it:)