My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

TUTORIAL : Macam Mana Nak Buang Word Verification Untuk Komen

Isnin. Isnin, Isnin. Penat, bosan, malas.
Aku rase Ahad macam tak suka kat aku dah.
Ahad suka kat sape ha? Awak ke?

Okeylah sekarang aku nak buat satu tutorial yang tsk tsk sumpah simple je. Ya! Inilah tutorial "Macam Mana Nak Buang Word Verification Untuk Komen". Dan aku buat ni sebab aku nak penuhi hajat dia ni. Ini blog dia.Cik Ziera Salim. *Ayah awak Salim yang penyanyi tu ke? Pernah ada.

 Okey lepas dah login akaun blogger anda. Lepas tu akan keluar ni. Kan? Kalau tak keluar ni maknanya awak guna wordpress. Saya surrender kalau bab-bab wordpress ni. T_T

 Lepas kelik settings sila kelik "comments" pulak. Mudah kan?

Lepas dah kelik comments, sila skrool ke bawah dan tick "No".
Dan akhir sekali ape lagi "Save Settings"

Okey sekarang dah selesai jom saya belanja makan awak bayar. Harhar tak lawak.

p/s : click here if you want to ask for tutorial.
click here to see the tutorial that already done.

Most Favourite Comments :

You're most welcome! Tutorial mudah je pun jadi tak kisah lah.
Lainlah kalau aku buat tutorial PAKAI SHAWL itu tak masuk akal.
Comes from bella!

11 comment(s) to remember:

miSs Zie said...

hohoho..tQ2...time kasi daun kladi..apa kaitan time kasi ngn daun kladi ea???=_=

A.S.T.I.N.A said...

kan? senang sket nak komen..

Siti Safiyyah said...

sian eh? ahad suke kat makcik tipah kat tepi simpang tiga tu kot.. ;)

Tuan Din said...

huh!! cam kena batang hidung aku.. baru tadi kena tegur pasal 'word ver..)
aku dah repair baru ngko buat entry.. anyway thanx kerana membantu yang lain2 juga...

mama zakuan said...

word verification tu apa

Amiey White said...

wah, amiey tgk td xde hehehe :D senang tugas kawan2 :)

mush said...

salam, ini soalan yg tiada kena mngena dengan entri, saya nak tanya, maybe saya tertinggal entri terdahulu atau apa, tapi saya nak tau apa kriteria u letak bloglist, & kenapa blog saya di list pengkid & pondan..apakah???? sorry juz bertanya sebab confuse, rasa² nya saya ni pompuan tulen, isteri orang & juga mak orang...huhuhu

Nurana said...

ade lah baru best.baru mencabar sket nak komen~hahaha

bella said...

thanks for the tutorial:)

Hanie_Dew said...

Wow. simplest thing that caused a huge implication..arigato Ide-kun

Cik Rara said...

mekasih ye!! =)