My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Setiausaha Memang Senang Nak Sebut Tapi Kalau

 Tak lawak pun. Gambar Ihsan Google.

Kawan 1 : Aah nak ambil kos tu la, kat UiTM. Boleh kan.
Aku : Ohh kos tu,  ape eh name. Haa Diploma Keseti keseti ausha usha kesetiauha bla bla ArgHH!
Kawan 1 : HAHAHA, dasar noob lidah tak berbedung. 
Aku : Tut tut tut. *alamak kreditttt. T_T
 
Kalau nak sebut atau taip setiausaha memang senang, tapi kalau nak sebut

Kesetiausahaan

Bapak susah nak sebuat perkataan ni. Terasa hilang kejantanan aku sebab tak dapat nak sebut dengan betul. Tengok tu ejaan sebut pun dah salah taip. Malas ah aku nak delete balik tak ori la kan. Dush dush dasar pemalas.

So the conclusion is 
Kesetiausahaan + Tidur yang tak cukup/Mata panda@Eyebeg kan? + Lidah Tak Berbeduung = Bad Pronouncation maybe + Kredit habis + Ide Noob + Okey fine cakap aku noob. T_T

*Okey kalau nak tahu jujur aku mengaku aku copy paste perkataan "kesetiausahaan" tu dari Google translator sebab takut tersalah eja.

So kalau korang pulak ape perkataan yang korang susah nak sebut?
Kakakukatakakikukenakudis. Muahaha. Yang ni aku pandai.

Most Favourite Comments :

 Leklu der? Buang leklu dan tambah I secara spontan.
Comes from Dea!

Surrender terus gua. Tapi kalau taip laju-laju aku boleh rasanya. CTRL+C
Comes from bighagenjo! <-sebut nama kau pun aku surrender. -_-

Kita? Kitew pun samew. ^_^
Comes from Nurrain Elfrisha!

17 comment(s) to remember:

A.S.T.I.N.A said...

hahaha betullah tu =.="

tapi glamer tau amik koz tuh!

liyana said...

saya seorang setiausaha..tp saya tidak mengambil kursus kesetiausahaan. hoho

| cik azeya | said...

hahahah. bebelitttt gile. ceh

Ujang9897 said...

hihi...

YanaMIB said...

bila bc ayt tu otak jd jem..haha..=P

Dea said...

Sebut nama IDE , mcm mana tuh ? haha

eyqasara said...

haha.. eyqa amik kos dip sains kesetiausahaan... mmg rmai yg merangkak utk mengeja perkataan tu.. eyqa 1st2 msuk cos tu pun bla org tnya lembab gler nak jwb.. tersasul2.. hihihi... klu ika... ayat yg mudah tersasul perkataan ketenteraman... haaa.. bla mengeja xpasti btul ke x.. huhuhu...

rossoneri said...

senang je lah sebut 'kesetiausahaan!'.. lalalalaaaa...
kalau aku susah nak sebut 'syamsul' aku kena sebut perlahan2..nanti jadi syamsyul wawawawa....

Nurrain Elfrisha said...

kita banyak je perkataan yang susah nak sebut

sebab kadang2 cakap pun selalu tebalek2

heh.nsib ble taip tak tebalek!

bukan photographer said...

amik mass comm la lagi glemer..

CikSalmie said...

saya tak suka kos diploma sains kesetiausahaan! waaa! tpi saya terer je sebut..kih3..

Nurana said...

secretary sudaa..wat susah dan bebelit lidah je~

bighagenjo said...

cuba sebut buaya buaian biawak laju2?
mak aku teror. Sit!

shamsiah shamsuddin said...

yang penting jadi setiausaha ni mesti bg ful komitmen la..

they call me yon said...

weh roselaini,ko dah tinggi ke skg?

Sunah Mohammad said...

uiks! dahsyatnye letak link saya kat pondan dan pengkid! dush dush berpuluh2 kali! haha~

*komen takde kena mengena dengan entry* :D

Hazzy Ishak said...

dah biasa sebut sebab saya se-tia-u-sa-ha.
HEHEHE