My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Serius! Egyptian Revolution Jan 25th 2011 - Take what's Yours! Share This To Let Others Know! Allahuakbar!

Ini bukanlah review pasal video Youtube yang cool. Kali ni aku nak bagitahu korang pasal isu Mesir dan nasib pelajar kita disana, nasib kawan aku, nasib junior aku, nasib rakyat disana, nasib saudara seagama kita disana, nasib buah hati aku. Tak nak gelak-gelak okey? Nak gelak boleh. Biar aku penampar dulu sebelum tu. Huish garangnye aku. T_T

Ketahuilah bahawa keadaan di sana adalah lebih teruk daripada jangkaan anda. Kalau anda baca akhbar harian dan tengok tv mainstream anda tak tahu apa yang berlaku secara terperinci.  Asyik2 isu fasha sandha yang tak habis-habis lagi. PM kita pula sibuk dengan DUN Tenang dan spam email rakyat dengan ucapan CNY. @JomPHP
Intipati dari ape yang aku bace tadi. Aku ringkaskan. Tapi sebenarnya it's better if you go to the real article sebab aku takut sangat nak komen benda yang aku sendiri pun tak pasti. @JomPHP
1. Huru-hara dan rusuhan di hampir semua tempat di Mesir.
2. Internet, Komunikasi Telefon Bimbit disekat.
3. 5000 banduan terlepas dari penjara.
4. Pelajar Malaysia dirogol, dirompak.
5. Darurat, krisis tempat tinggal dan makanan.
6. Airport, Balai Polis, Kereta diserang, dibakar.
7. Bloggers seluruh Malaysia, take note!
8. Sebar-sebarkan berita mengenai ini.
 

Click to read the full article.

Sesiapa yang berumur 18tahun ke atas bolehlah tengok video ni.


Sekarang aku dah bagitahu ape yang aku tahu. Dah buat ape yang aku patut buat. Selain doa satu lagi. Nak bace lebih detail sila ke link di bawah ni. SERIOUSLY WAJIB SHARE! Kalau tak aku hack akaun Facebook korang. Taklah, jangan risau, aku tak retinye nak hack-hack ni. Aku yang kena hack ade. Now share this. It's in your hands. Share this if you love Islam, if you love Prophet Muhammad s.a.w and if you love Allah s.w.t. Aminn.

Updated info :  Ohh btw, aku dah jumpe blog yang seriously truth pasal isu di Mesir tu. Kalau nak bace, sila click sini. Good! :) 

Most Favourite Comments :

Aminn. 
Comes from Nurulbadiah Lai!

Aminn.
Comes from Dinda Iva!

14 comment(s) to remember:

MAKCEK bukan NENEK said...

siyezly memang tak paham apa yang sedang berlaku kat sana .

will take note .
sharing is caring n u are soo caring.^^

alyn shahrom said...

subhanallah;'(
insya Allah akan di share;)

Dinda Iva said...

Ya Allah Ya Tuhanku..selamatkanlah rakan-rakan senegaraku di sana Ya Allah..Kau Lindungilah mereka Ya Allah..sesungguhnya Kaulah Maha Berkuasa..amin..

Finie Ramos said...

sekali lg sy nk ktakn ~ sgguh kasihan diri ku ini yg ketinggalan zaman akan brita semasa..apa sbnarnya tjadi d mesir ni?? @_@

eLLy said...

YA ALLAH lindungi la umat mu..

Adzriel AB said...

4. Pelajar Malaysia dirogol, dirompak.
ini dah melampau....

Dea said...

Fasha Sandha lagi, dea tk deee?HAHA,
Cubalah buat cerita pasal Fasha sandha, weee

WZulhilmi said...

klu org yg x baca blog.. mmg tak tau apa2 pun.. lagi2 tv radio semua tak bagi details yg sebenar..

wanacesh said...

caya lah broo,,,aku x tau sgt news ni sedetailnyer,,,x sngka seterok nh,,nice share,,

Kenangan kita yang hilang,,,

masshie mastura said...

my best friend kat sane.
takutnye :(
doakan semua selamat.

nohfee said...

hope pelajar2 malaysia kat sne selamat...

Nurulbadiah Lai said...

Ya Allah..selamatkan lah saudara seislamku..:(

TaylorSwiftMohdAmin said...

fuck hosni mubarak...that man should get killed now before doomsday...

~http://kipasmati.blogspot.com~

FH said...

arr dunia da makin huru hara