My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

No Feeling Tak Ada Perasaan

Lately aku agak kurang minum Nescafe Ais. Sebab kes ini. Lagipun harga Nescafe Ais dah naik. Kempunan siut. Takpelah berjimat itu amalan mulia. Dan sekarang aku lebih prefer pergi 7E area MMU ni untuk beli Slurpee. Bodoh itukan lebih mahal Ide. Ouh yeke? Lupakan. Walaupun aku dah tak kenal cashier tu sebab die lelaki buat ape aku nak kenal. Lainlah dulu akak tu yang jadi cashier terus semangat lebih. Aku pun masuk dalam 7E tu.

 Put "7e" at Google Search Engine. 
Korang akan dapat gambar ni. Perfect kan?

Aku : Aik bang apsal takde bunyi?
Abang 7E : Bunyi? Bunyi ape bro? 
Aku : Bunyi la, bunyi pintu tu. 
Abang 7E : Pintu? Yang "ting-tong" tu ke?
Aku : Aah.
Abang 7E : Rosak kut. Dorang tak repair lagi. Tapi okey je aman sikit bro.
Aku : Aman? Takde feeling tau kalau masuk 7E tak dengar bunyi tu.
Abang 7E : ... ni nak beli ape?
Aku : Rase macam masuk kedai 2ringgit je tau.
Abang 7E : Yela... Ni ko nak beli ape bro?
Aku : Rase macam urmm nak beli Slurpee. Tolong isikan. 
Abang 7E : Gedik la ko ni bai.

 Gambar Google.

Sekarang aku dah kenal pintu 7E eh bukan dah kenal abang cashier 7E tu. Nama die? Entah aku dah lupe tak berapa ingat. Esok aku pergi 7E aku tanye balik name dia.

Korang rase siape name abang 7E tu?
Tolong ingatkan aku wahai AnaRaffffli.
Most Favourite Comments :

Muka bangga sikit tu engkau.
Entry last yang kau buat tu tak boleh panjang lagi ke? HAHA.
Comes from Mina-Chan!

 HAHA. Mane ade. -_-'
Comes from Farhana Sahri!

26 comment(s) to remember:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kekekekeke.. bunyi pintu pn jd hal

ria said...

kelakar entry u. . :)

mesti u nie peramah kan. . i think lorh. .

Mina-Chan said...

tu laa..msti ade je bunyik 7e bile masuk 7e..then,ble da msuk je..sume pndang..(pastu wat muke cute2 an @ muke bangge skit..haha!)

shamsiah shamsuddin said...

wah..name abg cashier tu..da macam kena lekatan dek AJL..

Dea said...

Nama abg tuh Slurpeeide :D

DiaUmaiNiNaz said...

haha..nama pon kedai 7e..slurpee tgh2 mlm ni tak sejukkk ke bang !..

Sunah Mohammad said...

hehe...betul2..kalau tak bunyi, bukan 7E tu..tempat lain tu~ hehe

phreak-id said...

Haha. Sengal. Siap suruh brader tu isikan plak. Kalau aku brader tuh mesti aku ckp "eh, nak manja-manja plak!". Hahahaha

Anyway aku dah letak link blog ko dlm bloglist aku. Exchange kan?


Terbaru > Dunia Blogging Yang Di Famouskan Oleh Redmummy Dalam Berita Minggu Semalam, Hari Ni Di Famouskan Lagi Dalam Hot Chat HotFM Pula > Tahniah Datuk Lee Chong Wei | Statistik Pemain Malaysia > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

Lady Fine said...

haha merepek banyak makan kerepek ni...ekeke

A.S.T.I.N.A said...

eh.. boleh ker ckp kat customer gitu..?

Ana Rafali, tolong ingatkan abang 7e itew...

Nurrain Elfrisha said...

ehh, mana aci abg 7e isikan air slurpee tu!

kita tak pernah pun abg 7e isikan!

cik-terompah said...

ko try masuk kedai baju HARIHARI.. aku suka doh masuk sana.. sebabnya bila langkah je masuk semua pekerja jerit kat aku.. "selamat datang.." antonasi suara senada seiring sejalan je .. aku suka keluar masuk.. atau duk tepi pintu.. kompem suara drg x hentiyer la sebut bende tu.. kahkahakhakah,,,
*mmg mncarut la pekerja2 tu..
dulik apa ak..

lavender harum wangi said...

ahahahahaha, bengong ide~ dgn abg 7E pun kau nak manja2 ea.. ni mesti kes ko nak air slurpee free kan kan kan? hahaha :D

Amiey White said...

amiey suka main pintu 7e rasa macam queen pulak orang smbut hehehe

|| A r a W a n i || said...

hakhak...
ni memang gedik. nGada2 betol!

Biela Sapine said...

Alamak teringat dulu berkampung kat 7e after balik clas. Kene kejar dengan malaun mana pun menyorok kat 7e, tunggu sampai kawan kawan datang. Ahakz
Kenangan woo woo

ch!natsu said...

hehe adehla..
prihatain sugguh kamu kan? hoho~

Nurana said...

sape nme die?dah 'esok' dah ni..(+_+)

azie.iya said...

betolbetol . mcm plik je klau msok xde bnyi tuu . lw sy , lw msok je tkde bnyi , msti tgk2 blek kt pntu atssss dye uhh ,

eLLy said...

bukan la 7E klu takde bunyi ting tonggg ...

Farhana Sahri said...

ramah beno ye

Anonymous said...

baguih le org 7e tu siap tye ag na beli ape..
kalu 7e kat sni..siap kite ag yg kne pggil die bup nk byar..kui3

Mr. Swift said...

TLLS - HAHA, tulah pelik je kan?

ria - maybe not.

shamsiah - eh salah. awak bace semula.

Dea - TEET! salah.

Ninaz - tak kut.

Sunah - HAHA, kan?

phreak - yup! thanks.

Mr. Swift said...

Lady - my feveret mmg kerepek pun.

Astina - eh boleh je.

Nurrain - mintak lah nnti.

cik trompah - Ohh really? I will try.

Lav - Pandai. Tapi kena bayar gak. T_T

Amiey - HAHA, perasan

Mr. Swift said...

Ara - ala sikit je.

Biela - Malaun? I miss that words. :)

chinatsu - tak la.

Nurana - Name dia Azizul. Kantoi.

Azie - samelah kite.

elly - betul.

Mr. Swift said...

Anonymous - Yeke? btw thank jadi anonymous yg nice. :)