My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Lebih Baik Dari Yang Terbaik?

Gambar Hiasan.

Aku ade seorang kawan. Baik. Alim. Hensem. Kemas. Kaya. Educated. Masa depan cerah. But kadang-kadang terlebih baik. Kadang-kadang die pinjam motor aku. Ok takpelah. In fact if kalau die yang pinjam aku memang suka sangat lah kan. Macam nak shuffle je rasenya. Sebab kalau die pinjam lepas tu komfem die akan isi MINYAK yang dah naik harga tu. Tapi masalahnya, dia ni suka sangat ulang apa yang dia cakap 2-3-4-5-6 kali. Kadang-kadang sampai 7kali. 8kali?

Macam kalau lepas dia pinjam motor, dia akan cakap -
"Ok Ide thanks bagi pinjam moto."
Aku cakap "Ohh takpe, welcome!"

Lepas tu dia bagi kunci motor kat aku die cakap -
"Ok De thanks tau bagi pinjam motor."
Aku cakap "Yup, takde hal lah!"

Lepas dah bagi kunci dia cakap -
"Thanks tau bagi pinjam moto. Tadi aku isi minyak RM5."
Aku cakap - "Yeke? Tenkiu wei! Banyaknye kau isi minyak."

Lepas tu die nak pakai kasut die cakap -
"Eh De thanks tau bagi pinjam motor."
Aku cakap - "Ok! Sama-sama! Y_Y ! "

Lepas tu dia dah siap pakai kasut dia cakap -
"Ide thanks bagi pinjam motor tau."
Aku cakap "Yelah welcome."

Sampai die dah keluar rumah nak jalan kaki balik rumah die pun die akan cakap -
"Ok Ide thanks bagi pinjam moto!"
Aku cakap - "Iye! Welcome welcome welcome! Aku baling gak selipar jap lagi mamat ni!"

Lepas tu die dah sampai rumah die call -
"Ide..."

Aku cakap -
"Wehh welcome! Ish die ni bape kali nak thanks ni?"

Lepas tu die cakap -
"Eh bukan, aku nak cakap kau hensemlah!

Aku cakap - 
Haha, mane ade die cakap aku hensem. T_T

6Kali! 
How nice! Susah nak jumpa orang sekarang macam ni. Cari dalam diri sendiri pun aku tak jumpa lagi. Ya! Aku jarang berterima kasih kepada orang. Jap ambil kesempatan ni nak berterima kasihlah. TERIMA KASIH SEMUA! Siapa ade kawan macam ni?

Ferrari V4. Idaman kalbu. Tsk tsk

Most Favourite Comments :

Eh eh perempuan pun same kan? Lagilah jarang. Ke tak?
Comes from tehateha!

Aku lagi tension. Muahaha.
Comes from feezz!

 Eh bukan 1 tetapi 2 dalam sejuta. Cuba teka sape lagi seorang? Ayook aku dah perasan.
Comes from Dea!

 Pecah wehh, sampai pecah. Haha. Taklah die tak akan tahu pasal post ini.
Comes from asybedazzle!

 Tak, sebab sekarang saya beli selipar baru dan sangat sayang selipar itu. 
Ohh welcome 6x btw. ^_^
Comes from saya shea!

51 comment(s) to remember:

tehateha said...

haha....comelnye....jarang laki camni...huhu

Amiey White said...

I don't want be ur mrs da la nak jadi mrs ur mmbr blh? ;p

btw:- tadi tu pasal ada orang x puas hati tentang perlantikan amiey sebaga admin fan page blogger - kebudakkan2 , malas nak panjang citer biarkan :(

LiLohOnEy said...

uhh!

besh ah blog ni.

folo u balik :)

n thx for following me.



err.. thx taw..



anddd thanks again~

haha, kiddin :D

uetoAya said...

bgs la dia..kdg2 x ckp time ksh pon.minyak pon x isi..huhuhu..

Umie Nadhirah said...

wahhh...sungguh baik hati kawan awak :D Nak kawan ngan dia bleh? heee XD

feezz said...

aku ade. tension tol XD

eLLy said...

haha Mamang Terbaikkk .. ;p

thanks ye sebab polo i ... hahaha tetiba ;p

Tuan Din said...

dia nie mesti spesis lembut2 keras gitu kan mak...

nora said...

aku nak kwn ngan kawan ko tu leh tak

lalallala ;)

ch!natsu said...

aku ada..!! n yes dia lelaki..
xsgka ada jgk lelaki lain cm dia.. haha..
aku ingt dia sorang jer.. ngee~

|| amira || said...

hahaha~
entah-entah dia dah terbuat something kot kat moto tu .
tu yang ckp terima kasih sampai banyak kali .
hahaha~

lavender harum wangi said...

haha, ni mesti kes dia lupa yg dia dah ckp thnx.. sbb tu, dia ulang2 balik ckp thnx kat kau~ :D

aizasahree said...

wahhhh... comelnya mamat tu.. sumer ciri2 kawan u tu i suka n very2 i love it...


well dear.. love never make u die... just u makes it insane by killing urself without trust ALLAH maybe...... sorry yer kalau salah cakap...

asybedazzle said...

kembang la kawan kau tu. haha.

DiaUmaiNiNaz said...

terima kasih..dinaz singgah sini...dinaz singgah sini...nak ulang lagi 5 kali da tak larat nk type...

aliza said...

hahaha..mmg tension kalo camtu

MissyNursy ♥ said...

bahahaha!! xckp thanks pun kite mrh, tp klu over2 sgt ulang thanks pun gak leh hangin gak nk mjwabny kn..hihi..

cik baya said...

haha..lawak2,.. ;D

loLaa_nurafizza said...

huhuhu..bestnye org ckp terima kasih byk kali..chumel..huhuhu..tp teringat plak kt cousin yang suke ckp byk kali..tp bukan cakap terima kasih..tp pkse orang suruh ckp ye untuk ape yg die nak..tensen..

cemomoi said...

hepi tul la geng ko tu...

:"♥Warnida:"♥ said...

ok apa ada kwn mcm tu..stgh kwn skng ni nk ucp trma ksh pn ssh...klu dh pnjm bg blik bt dek jer...ye la dia ingt kita ni kwn..so tak yah smua2 ni....ckp jer la trma ksh WALAUPUN sekli..pnjm brng orng kn...kwn yg bertrma ksh BANYK KALI ni kira dlm gologn KAWAN TERBAIK DRI LADANG la:P hihihi

nice blog

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

haha..org name alim mmg gtu kan?kan?
hehe..xkutuk tp puji..bukan senang na cari~~eh,nway..tens polo..polo?comel..erm..nak polo jugak le dy.. :)

Oreo said...

takda kawan camtu tpi diri sendiri camtu.Haha,tak tau kenapa klu dah cakap tu nk jugak cakap ulang2.Haha.Msti camtu.Tabiat kot

p/s:tapi kan mmg best ar klu lelaki camtu.Heheh

six.september =_= said...

hang adjust kawan hang kat aku boleh??
kahkahkah

Nurulbadiah Lai said...

bahagianya hidup bila ade kwn mcm ni

ria said...

sweet nyer la kwn u tu. . i blum jmp lagi kwn mcm tu. . hehehe. .

Jeely jelly said...

haha... ur mbr single g x ? wink wink ^^
*follow adna juge :)

Dea said...

Waaa mesti lelaki tuh satu dalam sejuta dekat dunia nih ! :)

CIK CIRA said...

haha...baik nye kawan awk..baru follow blog awk..mai la ke blog sy =)

http://cikcira.blogspot.com

asbesstos said...

hahahha... kekadang baguslah orang macam ni.. at least dia memang hargai apa yang kita bagi kat dia time dia susah.. hope dia pun akan tolong ko bila susah someday..

bab cakap ulang-ulang tu aku rasa kalau dah masuk kali ke-4 aku dah sound ar.. hahaha...

LustfulLuv said...

Perghh.. Mantap2x!! Boleh berkenalan dgn jejaka yg baek tu..?? :p

..LulU.. said...

wahh.,
so sweet kwn u tuhh.,
bgoz3., slute sma dia.,
tak putus ucp terima kaseh., =)

buDAK keCIK said...

ekeke... ade gak makhluk cam kwn ko tuh dlm dunia ni ek. kim salam la kt beliau sbb beliau ade stok utk jd menantu ak~! gagaga

thanx yaa sbb ko ckp blog ak lawa. erk. lawa kew? ohho

Indaq said...

keh2...lawak2..
ohya, psg la button fb like tu..so, org malas nak komen boleh like je..[aku la tu]..(^___^),

Melati said...

baiknya kawan u ni, nak kenal nak kenal nak kenal. mihihiiii =))

jay said...

haha..ini mungkin ada penyakit ni, bukan nyanyuk tapi waswas. waswas sama ada dah cakap ke belum. aish..

miSs Zie said...

laen kali klu dia pnjam lg kamu la ckp trima kasih dlu "tima kasih sbb pnjm moto aku"..."tima kasih da pulang blik moto aku"..."terima kasih isi myk"..."tima kasih call aku"

HAHAHAHAHAHA!!!

anisyud_01 said...

waah..bestnye..
rimaSweet~
hahaha..wlpn agk rimas tp sgt sweet!!


oh,
had tag u on:
http://anisyud01.blogspot.com/2011/01/tag-tentang-makanan-tag-by-qilah_6388.html

liyana mohaidin said...

haha ! lawak.. tapi baik ouh org mcm tuu.. >.<

Lady Fine said...

haha kiut..kiut jugak..
tapi kalo da sampai 10 kali ulang macam nak mintak penampar je..wakakaka..*jgn mare*..:P

De Mois said...

Haha..bagus lah macam 2. Tapi yang dia cakap dia isi minyak rm5 tu lain macam je maksudnya. Kui3..
Cuba ini di SuaraSendiri :
Utama : Berhadapan situasi lawak tak menjadi-Part 2
Segmen Santai : Peribahasamu Peribahasaku-tidak terperi

ain revival said...

mst kwan kam0o sgt mnghargai pert0longan kam0o sgt2..nice fren..

chocolate.aholic said...

sweet!

Dea said...

ehh siapa lagi sorang , ?

Mohd Ridhuan said...

untgnye ade kwan camni...
berterima kasih bukan sekali...
tapi banyak kali lur...
lagi 1...
isi minyak kasi penuh lur..
memang untuk ko...
huhuhuhuh

Mimie said...

followed blog ini jugak la..epi new year too. :-)
memang comel!

saya shea said...

thanks becoz drop ur comment oke :)

nk tiru jap : thank you 6x .eah nnti kne baling selipar pulak . haha :p

adawiyah rahman said...

walah~
trbaek tuh..jrang jmp laki yg ske ckp time kaseh.;)

yaya_flanella said...

untung la ada kawan macam tu. ;)

bella said...

haha..kelaka la your friend.but he is nice :)

Nurul Afifah said...

very2 cute la~` ;)