My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Ini 3 Tips Nak Jadikan Blog Mesra Alam!

 Yes! Aku dah dapat lesen.

Aku rase cam dah bernanah mata korang kan bace ni? Tapi takpe, aku nak suruh korang bace sampai buta. HAHAHA. *evil laugh. Okey takdelah, tak kan aku nak buat korang sampai buta, aku kan sayang korang. HAHAHAHA. *evil laugh yang lebih kuat lagi. Tak percaya aku boleh buktikan disini.

Okeylah direct to the point. Blogwalking. Siape tak suka kan? Aku pun suka. Suke ke Ide? Dapat tengok blog-blog orang lain yang bagus dan kreatif kan. Kreatif kan. Kreatif ke? Dulu aku cakap pasal 2benda ni. Mungkin ade yang setuju, dan korang memang wajib setuju dengan aku kerana kalau tidak aku akan cekik 20 kali sorang. Cekik-cekik manja gitu. Satu lagi kalau nak tahu dulu aku sound blogger otai. Fuhh gila kering aku. Perasan.

Sebuah blog yang menarik haruslah ade tuan. Fine itu semua pun tahulah Ide sengal. Lagi?  

1- Widget. Bagus. Aku suka widget. Siapa tak suka widget anda bukan manusia, anda buaye. Sorry tersasul. Tapi nak pilih widget susah gak lah kan. Senang je lah. Pergi blog-blog femes, tengok ape diorang buat. Nak tahu blog famous. Sila pergi ke ruangan Wonderblogs kat tepi blog ni. Tepi belah kanan. Ke tepi belah kiri? Sekarang dah confuse. Argh pening aku nak fikir pasal menatang kiri-kanan ni. Tak kesah lah.

 Comel ke teddy bear awak? Nak pinjam?

2- Isu ke-2 yang aku ulang cuma aku nak ringkas 2000x ganda kat sini. SILA BUANG WORD VERIFICATION DI BLOG ANDA SEKIAN TERIMA KASIH. Itupun kalau nak jadi sweet dan hensemlah kan. Tak percaya cubalah. Aku kesah sangat sampai aku dah buat tutorial pasal ni. Nak try buang usha sini.

3- Widget lagi. Suka hati akulah nak letak no berapa pun. Sekarang mostly ramai yang suka isi salji kat blog diorang. Mostly perempuan. Dan ade jugak lelaki kew yang isi. Bagus. Aku suka. Sambil jenguk blog, bolehlah jugak main bola salji. Cool habis camtu. Cool habis. Tapi yang tak okey kalau widget yang sayang sangat pada tuan die sampaikan aku tak dapat nak bla bla bla. Sebab dia menghalang aku dari komen sekaligus merapatkan silaturrahim. Ahh dah lah. Jap lagi aku tulis panjang-panjang mati aku korang pulak drop aku.

My current mood : Tak sabar nak siapkan entri pasal Fatin Liyana. Hewhew. Happy weekends korang! Tidurlah puas-puas.

P/s - Sebenarnya aku nak tulis entri pasal tajuk ni. Tapi jalan-jalan blog korang sambil cari idea terus terbuat entri ni. Faham kan? Salah korang ah ni. Memang salah korang.

Most Favourite Comments :

Awak cakap saye gggiiileee? T_T
Comes from Azie Azra!

Mane ade. Jangan la cakap saye gatal.Y_Y
Saye lelaki la. Biase lah kan?
Comes from lIfE StIlL gO On...!

14 comment(s) to remember:

maCy said...

suke sgt org cntik2.. pehh takan kua la entri sal macy. keh2 ;D

hai.. err.. ye saye macy..

aliefcmoi said...

assalamualaikum bro..kelmarin kan..aku dpt comment dari anonymous..dia ckp mcm ni."LAKI2 DAN BLOG IS LOSER!!!"...
betul ke??? sedih doh...aku nak buat entry nak marah2 dia ni,,malas pulak..sbb aku ni bukan jenis mcm tu..mcm haram dia ni!!! suka hati dia ckp mcm tu..shooooot!!!!!!!!!!!

Aisya J said...

tak suka huruf huruf sume tuu HAHA

Betta sp said...

susah ke ada word verification? bkn susah apa pon cuma malas nak taip kan? kan?

(dulu2 ak letak la word verification,konon2 nak elak spammer, tp xdak guna pon)

Nurana said...

kenape aku rase macam tajuk tu takderk kaitan dengan entri kali ni ye?ke aku je yg rase camtuh??

Azie Azra said...

xsuka juga kalau org letak word verification tu.agknye kalu kat hosp org accident pun mati dlu nk kena isi mende tu

p/s:doktor kate org sakit jiwa ad lesen to kill someone.ntah :)

lIfE StIlL gO On... said...

adoyay cam trase pon ade tapi entah la saya takde pulak salji tue agagag,
btw,kamu nie macam minat fatin liyana je,dari hari tue tak hbes2 die,adoyay gatai2,mmg lelaki suka perempuan cantik kan,agagag
ye la same pon tak suke cantik ALLAH pun suke akan cantik..

A.s.t.i.n.a said...

sah2 kita yang blogging ini tahu ituhuruf.. tapi lambat nak kena verify.. lapar nehhh..

Mr. Swift said...

maCy - Hye err alah mane ade sebab cantik ouh. Jeles eyh? -_-'

alief - Shoot je balik. HAHA. Nah ambik senapang tembak kepala mamat tu.

Aisya J - Give me five! :D

Betta - HAHA, kantoi dah aku pemalas.

Mr. Swift said...

Nurana - Tak tahu, salah korang ar ni. -_-'

Astina - Lapar ke?

anaiha yusof said...

hahah takde la bese la tue lelaki,its common okay, kalau perempaun pon same gak suke tengok lelaki hansome tapi kalau stakat hansome playboy hati takde tak gune gak kan-_________-

Mr. Swift said...

anaiha - anti playboy? good! :D

LaLa.. said...

Tettttt!!!
saye suke bace tips dari kamu!
awesome!hahak~

amin said...

kitorang gila widget..hwa3