My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Fatin Liyana Ke Honeykoyuki Ke?

Take a look at the disclaimer and read it first before you read the full entry. Thank you for your collaboration.

Picture taken from Fatin Liyana official blog.
Click here to redirect to the main source.

So sebab hari tu dah janji pada korang kan. Janji Melayu tu kan. Pasal Fatin Liyana Honeykoyuki tu kan. So nilah die entri tu. Aku dah malas nak janji ape-ape dah lepas ni, sebab kalau tak tepati janji nanti macam kat entri yang lepas. Ketumbit terus mata aku. T_T. Malas malas malas. Sekian terima kasih. 

Aku rase korang kena click gambar tu kalau nak tengok.
Itupun kalau nak tengoklahkan.

Jadi sebenarnye ape? Sebenarnya aku nak ngorat si Fatin Liyana ni! Nak jadi boyfriend die! YA LOOSER! Satu confession yang cukup-cukup tanpa kemaluan. Fine. Tipu je. Aku tahu kalau aku cakap betul mesti korang gelak depan laptop/PC korang tu kan? Ingat aku tak dengar ke? Aku dengar sebab telinga aku tak capang lagilah mate je ketumbit sikit tapi dah nak elok. Bagus aku sayang kau mata. Btw aku gunakan khidmat GT untuk eja confession sebab aku confuse ejaan tadi. Dasar otak lembu.

So tadi bangun tidur "awal". BAGUS. Macam korang jugak. Terus bukak PC bukak Mozilla bukak Facebook. Same kan macam korang? Baik korang mengaku jelah takyah berdolak dalih. Tapi mase aku nak bukak Fakebook Facebook tu tiba-tiba aku terperasan satu benda F,a, ehhh...

Aku : Ehh macam pernah tengok je name tu. Kat mane ek?
Hati : Bodoh. Memanglah kau pernah nampak. Kau kan follow blog die. Bace entri ni 5 kali sehari.
Aku : Alaa biase je kut. Blog si Hadi Frust Tapi Malas pun aku bace sehari 5 kali jugak.
Hati : Tu lain. Hadi tu laki. Lagipun die tu outstanding memanglah.
Aku : Alaa habis tu blog si Izdiyani Musawir Macham Iz Punye tu pun same.
Hati : Iz lain. Tak sama, not same. Dia tu comel.
Aku : Eh hati apsal kau cakap si Iz tu comel? Tau tak nanti die bangge terus buat muka mintak penampar.
Hati : Alah biar la. Iz memang macam tu. 
Aku : Ah pape jelah kau ni hati.
Hati : Eleh kau ngaku jelah kau minat kat si Fatin Liyana tu kan?
Aku : Taaak laaahhhh. Mane adeeeee.
Hati : Hei bodoh! Aku ni hati kau. Aku tahulah. Kau tak payah nak tipu aku lagi.
Aku : Yelah hati. Aku memang tak dapat nak tipu kau lagi. Kau menang. Ambik la.
Hati : Bagus akhirnya aku menang. Tapi si Fatin Liyana tu memang cute pun.
Aku : Eh eh hati tadi kau cakap ape? Aku tak dengar. Ulang sekali lagi.
Hati : Ah takyah nak ngade-ngadelah. Dasar goblog lu ni Ide.
Aku : Hati kau sebenarnya looser kau tahu tak?
Hati : Takpelah. Tak kisah. Tengoklah sape tuan aku. Looser sebenar. Lagipun aku ni hati je.


Otak : Fatin Liyana i think you should not wear that tapered pants. Its so bla bla bla. Faham tak? Takpelah. Aku pun tak faham sebab tu aku tulis bla bla bla. Ahh macam bodoh je ayat ni. And ohh Honeykoyuki tu ape sebenarnya? Honey yang maksud madu tu ke atau yang honey satu lagi tu? Atau tu bahase Indon macam Griya jugak? Ahh tak kesahlah. Macamlah kau dengar.

Aku : Cool! Hari ni hujan sepanjang hari kat Melaka ni. Sekarang aku nak tidor, jangan kacau kalau tak aku cekik sampai mati. Bye!
Hati : Kau nak tidur lagi? Takde life?
Aku : Ah hati kau diam!!!!
Lagi satu entri ni dah lari dari ape motif sebenar aku. Sebenarnya aku nak cakap yang si Fatin Liyana ni bakal jadi famous macam si Hanis Zalikha tu tak lame lagi. Pastu pasal something serious sikit. Tapi tengoklah sekarang dah jadi ape? Jadi entri kosong. Jangan salahkan aku, salahkan "hati bodoh" tu. Demyu hati main hasut-hasut pulak.
Kelik sini[link] kalau nak bace entri sambungan. Thank you. Good! :)

Most Favourite Comments :

 Akulah orang yang lalu lalang tu. Oh nooo!
santeq? HAHA, good. New words. :)
Comes from Amira Naddia!

 Kau ni jiwang karat la. Try ngorat? Tak mungkin.
Ngarot boleh lah. Kau la ngorat die? Ehem.
Comes from ShidaHaron!

Cool! Panjangnye komen awak, kan?
Comes from misz molecule!

Tahu takpe. Mane butang "like"? Aku nak like ni.

45 comment(s) to remember:

masmaribell_mastura said...

aah.. suka fatin liyana..cute sgt dia..

A.s.t.i.n.a said...

Fatin liyana ni saper ekkk sebenarnya?

aishah said...

sy pOn suka FL..dia chantek=)

Amira Naddia said...

lau aku yg kai sua tuh kompem kene hentak dgn org lalu lalang...adoi...dapat aku bayangkan..

FL yg santeq...kim slm abg ye

imaza93 said...

ahahaha~ buat lawak je laaa....semua nak cakap , sape yang tak nak cakap ??

Aifaa (; said...

hahaha kan dah kate, minat FL :D

ShidaHaron said...

hati : kalau sukaaaa, kaaata-kanlahhhh, cewahhh! *siap nyanyi-nyanyi.

aku (ide) : aku cintaaaa, kepadamu, aku rindu, di belenggu. namunku keliru...bla-bla-bla. *IDE pun nyanyi jugakkk. haha!

haha. kisah apabila IDE suka FL. Try la ngorat! Ehem!

rossoneri said...

hehehe minat fatin liyana rupanya..suka tgk muka dia

M E Z said...

eh, bukan awak dah follow blog saya ke. haha

Arpiiz said...

eh btol ke hati ko macam tu ide..hehe.^^

anaiha yusof said...

kan saya da cakap kamu memang minat die kan,agagga
percayalah hati akmu tue ye agagga.
hati owh hati -______-

Ryn Baharun said...

minat FATIN LIYANA rupenye :D

Betta sp said...

peliklah dia punya fashion, xseswai

.iN. said...

ahaha! sumpah gila normel bg seorg blogger n internet addicted kalau celik mata tros picit google.

jum singgahsana : nama dia hati

cty said...

saye suke fatin liyana..

Dea said...

Sebenarnya suka lah tuh dekat honeykoyuki, egoo tiggi lah tuh haha

Dilakochan said...

Ahaha.. jenuh mencari ape kes entry FL ni! ;))

Skang ni pun dia pemes. Kita pun follow up entry dia! Hahah

PS: Jom lah join Slot BloggerBable kat Funkerfm tu! :)

Wahidah said...

wah pepagi di hujan hari dh citer pesal FL tu yea...fashionita tu...hehehe..

ujan2 ne tarik selimut smpai tghari pun best kan...jgn smpai banjir pun tk sedar sudah..:P

SYAFIQAH / S said...

haha..pelik pelik je :D

misz molecule said...

hahaha.





jodoh tangan Tuhan..









mane taw kan..

Makbed said...

ih ih ih.... ade ati gak nak ngorat awek dokto.

weh, ko punye template ni mengguris jiwa i tau. wakakakakaka.

Finie Ramos said...

Wah~ fanatik ya..heheheh..Who's Hanis Zalikha? sy xknal pun..hehehe..atau mgkin sy ni ktinggalan zaman.. LOL

btw, thanx for the senyum...
^__________________^

aisyaLALALA said...

hehehe semua orang pun suke fatin liyana. die sangat cantek!

alyn shahrom said...

uihh, superduperr hott confession by hati.
*wootwoot;)

Sca Ndx said...

fatin liyana? sape? tak kenal lah,huhu

WZulhilmi said...

hati team!!

Mainur Hasnah said...

semalam dah baca pasal ni..tapi tak sempat nak komen pun..hr ni dah ramai pulak komen ye..
FL memang femes pun..padan lah ramai suka dy..even gurl pun suka :)

lavender harum wangi said...

kau dgn hati kau, sama2 bengong la Ide~ hahaha :D

Mr. Swift said...

mastura - name awak bestlah. macam season kut? :)

Astina - Honeykoyuki. HAHA. Tanyelah die.

Aishah - Bagus. Ade persaingan.

Imaza93 - Entah. Tak faham.

Aifaa - Mane adee arr.

Mr. Swift said...

rossoneri - apsal muke die ade emas ke ha?

MEZ - oh ok. My bad.

Arpizz - jom tukar nak?

Anaiha - akmu tu ape? HAHA.

Ryn - TAK.blogspot.com!

Betta - aku pun rase camtu. good!

Mr. Swift said...

.iN. - :)

cty - Suke? Tak jeles pun.

Dea - Ego mestilah tinggi barulah lelaki.

Dilakochan - Ouh okey nanti saye join kalau tak malu. -_-'

Wahidah - Tidor dalam banjir pun okey what.

Mr. Swift said...

Syafiqah - awak cakap saye pelik? arghh tidakk! T_T

Makbed - Sape pulak kate nak ngorat? Mane ade, mane ade. Ohh kenape pulak?

Finie - LOL. Maybe. ^___^

aisya - biase je kut.

alyn - wootwoot. :)

Mr. Swift said...

Sca - Bagus. Tak payah kenal. :)

WZulhilmi - Tak faham team!!

Mainur - Korang gurl memang pelik.

feezz said...

caye je cakap hati ko tu..sbb hati aku pun cakap Fatin Liyana tu comel siot...hahaha~

maCy said...

macy taktau nape rasa biasa je ngn FL tu. mungkin sbb macy pompuan, eh tapi pompuan pn ske kcntikan wat. tp bak kate kwn macy, klo dah kaye semua blh jd cntik. yg cntik mkn cntik. yg xcntik pn cntik.. cntik tu subjektif.

eh bising plak macy jeles pe org len cntik? keh2 cpe macy syukur derr...

hah, bdw macy na taua bla2 tu ape. ok chiow ;D

FH said...

hahahaha pengakuan berani mati doo

anaiha yusof said...

sorry typing error,akmu = kamu,
you like her right,ahahah
trust your heart,
but tackle fatin liyana??(jahat tak)
impossible agagagag

Mr. Swift said...

feezz - biase je. tak "comel" pun.

macY - ohh bla bla tu rahsie. nanti sye bgtau jugak. peace! :)

FH - :)

anaiha - ohh tahu saje je gurau. ohh impossibe? already know that before i make this entry. saje jelah, saje jelah. :D

Fatin Liyana said...

ok! sy baru psn awk ni selalu je komen kt blog haha! sory lampi sket. oh koyuki bhs jepun ye bkn indon mcm griya tu kehkeh

p/s: timekasih mr swift!

p/s/s: timekasih kat sume yg suke bace honeykoyuki hehe..

Mr. Swift said...

@_@

*pengsan.

Finie Ramos said...

Mr.SWift~ OMG! I know she replied you! Congratulation! ^_~

I know hows it feels like! Awww~

Mr. Swift said...

Finie - I donno how it feels, Hahaha. @_@

Anonymous said...

ehh , try search maria elena . hot ! bakal kakak ipar fatin liyana . soo GORGEOUS !

Anonymous said...

An intriguing discussion is worth comment.

I do think that you need to publish more about this subject matter, it may not be a taboo subject but
generally people don't speak about such issues. To the next! Cheers!!

Also visit my page - retrobeurs

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished
to say that I've truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I'll be subscribing to your feed and I hope you write
again soon!

Look into my website; huis huren frankrijk