My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

90's Baby

Rindu kan? Zaman dulu-dulu masa kita-kita kecik dulu. Dulu kecik kita semua mesti best kan? Mane ade masalah. Sekarang besar tapi muda lagi. Start buka mata sampai nak tidur dan even if tak tido pun mesti ade je kan masalah dalam kepala hotak anda? Kepala hotak saya pun sama. Give me five!!


Sekarang kita dah besar! Dah tak dapat duit raya banyak-banyak. Dah tak boleh ponteng-ponteng puasa. Dah tak boleh main nyorok-nyorok belakang rumah, dah tak boleh pergi mengaji pastu main cap duduk lepas mengaji, dah tak boleh makan keropok lekor masa rehat pukul 10pagi, dah tak boleh pergi perpustakaan main kejar-kejar, dah tak boleh nak pakai ubat gigi Kodomo Lion lagi, dah tak boleh menangis depan tauke kedai bila nak kan sesuatu, dah tak boleh nak menangis bila tak dapat ikut ayah gi mana-mana, dan tak boleh lagi MAIN EJEK-EJEK NAMA BAPAK ORANG!

 Eh korang mesti pernah dengar lagu ni kan? 
 I <3 Hindustan!
Tapi sekarang nak stay tuned depan TV3 hari Sabtu macam dah mustahil. 
T_T

Most Favourite Comments :

Jom berjiwang jom!
Comes from unieMARKS :)!

Mak awak dan saya ada chemistry. Hahah. Hi auntie!
Comes from cindir-rela!

Eh dekat Tesco ade lagu ni jugak ke?
 Comes from ch!natsu!

 Aah dulu kecik sibuk je kan nak jadi besar. Y_Y
Comes from De Mois!

32 comment(s) to remember:

unieMARKS :) said...

hee , layan cita mann ! mula rasa nak berjiwang nih ~

azie5ouh!8 said...

whoa..bc entry nie mmg teringat kt zaman masa kecik dulu..missing my old days...XD

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, citer hindustan mmg peberett fifiey zmaan bebduak dlu smpa skrg;) uhhh, mann, one of the favourite la ms kecik2 selain dr kuch kuch hota haii..;)

ank zaman 90-an itu lah kita!

Sunah Mohammad said...

same goes here...really missed my childhood!

shahsyaz said...

ehm......... rindu r kt zmn2 bdak2 dulu...

cindir-rela said...

man, my mum's fav muvie! :)

Cik SHiNJU said...

Ahaha...x best jadi budak besar..
Kalau boleh nak jadi kanak2 seumur hidup..eh,tapi rugi plak nt xleh kawen..huhuh :P

Indaq said...

ish, menggamit memori la pulak....

eLLy said...

boleh geng la kita .. akak memang peminat citi Hindi :)
"tina tik tina gaaanaaa..."

FH said...

aku pon

akmall said...

kan..windu je kan....aku pun tdi baru je cakap sal kerinduan aku...aku x tiru eh...sumpah...tapi tu lah....maknanya nak bercakap sal kerinduan terhadap masa dulu2..
tapi aku togk dak2 sekang ni...xde je yang mcam dulu...semuanya men laptop...komputer...notebook...tepon....games.....ugi2!!!

N A N a t O said...

jd kanak2 riang mmg best...mcm2 bley wat kan...duk dpn tv3 bila ptg sabtu mmg mustahil skang nih..

ch!natsu said...

br dgr lagu nie smlm ms shopping kat tesco.. hoho~

::nuRuLaDHar:: said...

waahhh..layan hindustan! kite geng! eheee btw, folow kamu..=)

ferra ferro said...

cerita mannn memang best , tapi bila terpandang gambar vespa kat tepi sidebar tu lagi best !!! =D

Miss Dee said...

lagu tinna tin tana tu ak siap ajar cousins aku yg kecik2...hahaha...

benda ak xfahm smpai hari ni bila tengok mann: apsal tiap kali tengok aku nangis walaupun dah tau crita dia mcm mana?? hahaha...yg best satu family mcm tu....n apsal ulang2 banyak kali pon kami still xjemu??haha

black paper said...

thanks bhai ,, ! ;D

Lyn Sery said...

beb aku rasa nama kau stylo!
thanx folow aku :)
zaman kecik2 mmg best douh
main masak2, main lumba cacing,
congkak lah lompat tali ler
skang mana ada kan??
sume stok game PS2 je..
minda budak tak bkmbg.

Miss Lluvia said...

Cite hindustan my favourite! Ade chemistry la kite ;p tapi sy still ade masa utk panggung sabtu..polo blog awk gak!

Nurana said...

salah tuh,bukan pakai,tp makan ubat gigi tuh..sedap seyh~hahaha

Mohd Ridhuan said...

dah besar pnjg kan...
so sume xboleh nk buat la sprti dlu2...
ehhehhehhehe

ria said...

saya pun suka hindustan..:)

Edy Fee said...

wah betul jugak semua tu.,,,miss my childhood

ahsfantasy24 said...

hehe..
zman kcik2 mmg best,
sokmo2 epi, xde msalah..

:)

(◕‿◕)

CNEN AFI (dream chaser) said...

haha, tau xper. mann. fav tu dulu.

nana S said...

eh, i masih dpt uit raya manyak oo. hee~ :)

khalidah hassan said...

eh sy muda lagi . setiap sabtu boleh tengok hindustan :)

De Mois said...

Tau pun..dulu msa kecik2 tak sabar sgt nak jadi besau. Apa masalahnya nak pakai ubat gigi kodomo. Haha..pakai jela.
Cuba ini pula :
Babak standard dalam drama

Heidi Shafiq said...

susah jugak kan jadi dewasa ni.. :P

DIRIKU said...

wooo....cantik jugak blog kamu..tapi betul tu...kebykan benda dah tak leh buat...*tapi perangai still macam bdk3 lagi...macam mane tu? -.-"

«-°[§nºw.ªngè£]°-» said...

true ! rindu gile TT__TT
ouh Shahrukh Khan ♥ Aamir Khan ♥ Salman Khan ♥
skrng nk tgk hindustan pn da x syok =.="
citer kungfu² zmn dulu² pn da x tunjuk sgt skrng neh.sume nk cyber je TT___TT
sadis².

citer knk² plg best dulu² : Barney.hahahaha.skali ah dgn PowerRangers.kihkihkih.

oh nostalgia~

Catherine said...

yeaaaaa. true. rindu zmn knk2 :]