My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Tips Supaya Bangun Awal Di Pagi Hari

 Ok fine, sepatutnye aku tak buat pun entri ni. Bangun pagi? Aku pagi baru tidur. Y_Y. Tapi takpelah kan? Nak kongsi gak pada korang semua. Sharing is daring kan darling? Haha. So here the tips.
  
Gambar Hiasan 

Tips 1
Ok penting. Sila makan malam awal sikit. Cadangan pukul 6 petang sampai pukul 8 malam. Terbaik gitu. Ini supaya korang tidak tidur terlalu awal sebab kekenyangan *facts dan seterusnya terbangun terlalu awal. Faham kan? Nanti kalau terbangun pukul 3 pagi korang mesti terus buat Qiamullail kan? Eh silap mestilah korang tidur balik dan lepas tu kirim salam sayang lah nak bangun awal. Dan selalunya bila dah terbangun awal ni pasti korang cakap kat mak korang supaya "Mummy nanti lagi 20 minit lagi kejut I (geli) tau" 
atau "Mak nanti lepas buat breakfast mak kejut tau?" 

HELL NO! Kesian kat mak korang je. 
Kesian kat mak aku. T_T

Tips 2
Sila tolong please jangan tidur sepanjang petang. Ya itu heaven sekali kan? Lepas balik kelas eh eh aku penat aku nak tidur ape lagi cabut baju terus baring bawah kipas kalau aku berkeruh keluar air liur pun jangan kejut OK? Asar dan Zohor entah ke mana. Astarqfirullah budak-budak ni. Eh maksud aku bukan jangan tidur petang tapi JANGAN TIDUR SEPANJANG PETANG. Nanti terlebih tidur pastu mata tak nak lelap bila pukul 10 malam. Lepas tu terus bukak TV3 terus tengok rancangan ni.
Fake and gay

Tips 3
And the last untuk kali ni. Ini paling macam eh IDE kau macam ustaz dah aku tengok kan? Ah diam ah noob. Tidur mengiring ke kanan. Ya kanan bukak bukan 69. Ok baca doa tidur. Kemudian baca ayat kursi dan niat dalam hati nak bangun solat Subuh. Jangan pasang niat nak bangun sembahyang Zohor pulak. Nescaya sodakallahhulazim lah Subuh korang. Tapi tapi kalau tidur balik, jangan salah kan petua. 
Dah cakap kan awal-awal? 

Okey sekarang please help me! Nak tanye, apa petua korang pulak eh nak bangun awal?



6 comment(s) to remember:

YanaMIB said...

salam kenal..gud tips nih..hehe..tp klu dh biasa bgn pg x kunci jam mata ni otomatik terbukak je pepagi tuh..ngee~ =P

A.N.I.T.H said...

wah!!!!berguna ini tips.klaka!!:)

Mr. Swift said...

@YanaMIB - wsalam. haha. woah untungnye awak boleh macam tu. :O

Mr. Swift said...

@A.N.I.T.H - Thanks komen. Klaka ke? Alaaa. Baru nak serius. :p

lynn said...

very good tips...ni lg dgr alarm clock lagi smbung tido huhu

LaLaLovy said...

ad org ckp, kita pukul bantal 3 kali sebelum tidur. and, ckp kat bantal " kejutkan pukul blalalalala. "