My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Tips Cover Malu. PENTING!

Ai wak! Okehh jadi pernahkah anda terjatuh? Tak kesah lah jatuh tangga ke, jatuh bangunan ke tapi tak mati umur panjang la katakan syukur baik solat taubat cepat, jatuh basikal masa kecik comel dulu. Kalau dah besar jatuh basikal lawaklah wehh, orang besar mane main jatuh-jatuh basikal ni, orang besar main jatuh cinta je. Euwww. Bibir muncung. Haah so nak share sikit, sebenarnya dah lama tips ni simpan buat pekasam. Sekarang baru nak buat jadi karangan so baru nak submit. Maka inilah die koleksi tips cover malu kalau anda terjatuh. Maka + n = makan. Ingat makan je.Memang la aku kan gemok.


1. Kalo tersepak batu : 
--> Jangan terus bangun, sebaliknye anda baring dan terus berguling-guling cam pejoget rap tu hingga jauh 
      dari perhatian ramai. Lepas tu baru bgn bila takde orang nampak. *zaman skarang dah takleh pakai 
      sebab semua orang open minded sangat.

2. Kalo terjatuh beskal : 
-->Cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhlah lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda 
     saje-saje buat lawak. Manelah tahu kut-kut masuk YouTube dapat view 500 juta. Baru padan muka  
     Si Bibir.

Jangan sampai lupa ingatan sudah. T_T


3. Kalo terjatuh tangga : 
-->Terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus. Ini lebih mudah  
     dipercayai orang, maklumlah oang Melayu suka percaya benda-benda ni semua. Kan?

4. Kalo terjatuh dalam longkang : 
-->Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda    
     seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan. Ataupun paling teruk dilabel mereng je. Dapat makan 
     nasi free, rokok free.

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas : 
-->Jeritlah kuat-kuat. "oi! apa tolak-tolak ni aku repot bapak aku nak?" walaupun tiada orang di belakang  
     anda. Sebab tu Jangan Pandang Belakang.

6. Kalo terjatuh di depan bus stop : 
-->Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda. Kalo takde anda tak hensem lah tu 
     maknanya maka baringlah terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu. Haaaaaaa, ni lah     
     masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin : 
-->Tarik la kawan/lawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah 
     anda sorang je yang dapat malu. Ye tak? Takkk. Two is better than one! Right! Yup!

8. Kalo jatuh cinta? : 
-->Alamatnya meranalah dikau. Padan muke. Gedik lagi siapa suruh. Kan?

Jatuh-jatuh gak, aku lapar ni. Nak gi makan lah. 04:31 a.m. 








Most Favourite Comments :


 HAHAHA, baik bos!


Boleh. Cuma jangan lupa backlink and credits. PEACE! :)
Comes from Amalin Naquiah!

11 comment(s) to remember:

Shahazrin said...

pergh..memang best tips nie..

Mr. Swift said...

Hahaha. banyak lah best.

Anonymous said...

bagus blog ni sudi sudi lah jenguk blog mistisfile

Maizatul Akma said...

menaghik ye yoppp :)

jann sinuja said...

hahaha!!! boley gile camtuh

tulips etu chinta.. said...

haaaa..
mmg lwak laa!
ske bce tips nieh..
ta jd na bling mrcun!
haha

Amalin Naquiah said...

bley x nk copy tips ni???

Mr. Swift said...

Boleh! :)

.iN. said...

haha! ni gila. lawak gila.

Zulfadzly Rohaizad said...

no 3 tu ak biase buat.. hahaha.. sumpah tak malu mane.. :)

sunalwaysrises said...

Ha ha..
Saya kurang mengerti bahasanya.
But it's ok, more to read more I understand.. ^_^

It's quite good!