My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Macam Mana Nak Jadikan Blog Anda Satu Aplikasi Handphone Secara Mudah Dalam 2 Minit !

Jadi aku nak kongsi fat chai satu lagi perkara. Mungkin dah ramai yang tahu. Mungkin dah ramai yang tak tahu. Ok sama je. Straight to the point kejap boleh Ide? Serious? Aah yelah tu. *nada Upin-Ipin.

Layan video lucah ni sekarang. Suka tak? Jadahnye. 

*In just a few minutes, you can bundle web content into a convenient and accessible mobile application to extend your brand to new markets, build market share, and even monetize your content. 

*Ovi app wizard takes you through the process step-by-step, and makes app creation easy. No programming skills are needed, and no registration fees are required. 

*Use Ovi app wizard to create your mobile app today!

SESI VIDEO DAH TAMAT.

So siape yang berminat angkat tangan pegang mouse, click browser dan search kat google http://appwizard.ovi.com/web_nokia/signIn.jsp . Oh mak datuk satu-satu aku bagitahu. Dan kalau nak senang click sini. Terima kasih. Dan nanti anda akan jumpa website macam ni. Kalau tak jumpa ada la tu maknenye, pendek umur mungkin. Ok fine sebenarnye aku pun tak jumpe juga masa awal search tadi. T_T

Step 1 :

Inilah website yang aku cakap tadi. Click sini sekarang. Ok bagus. Nampak tak perkataan sign-up kat atas tu? Nampak? Tak nampak? Ape-ape tak dengar cakap sekali lagi. OK DAH NAMPAK. Bagus. Jadi sekarang sign-up. Mudah dan ringkas. Isi semua yang ada dalam form tu. Pastu submit pastu check emel korang yang entah ade berapa banyak inbox tu. Pastu verified. Dan kemudian tekan "Build New Application"

Step 2 :

Lepas tu akan keluar page macam ni lebih kurang. Ape lagi pergi copy dan paste link blog kau orang dekat tempat kosong yang aku paste url blog aku tu. Kemudian hit preview. Kemudian akan keluar bibit-bibit cinta anda dalam phone kecil kat sebelah tu. Kalau aku keluar pasal Chelsea dan sebagainya yang tak penting. TAK PENTING. Dan kau orang juga boleh masukkan akaun twitter dan blog lain milik anda. AWESOME! Nanti twitter anda sesak nafas. Tapi tak isi pun takpe, macam aku. Sebab i am a failed twitterman. Y_Y. Ok lepas tu tekan "Next step"

Step 3 :

Ok lepas tu akan muncul skrin macam ni pulak. Korang godek-godek la ape yang patut. Akan ada :

Application name, Application icon, Channel 1 name, Logo and logo background color, Frame background and text color, Link color used within a story, dan Application language. Pilihan bahasa korang mesti betul. Kalau pilih English maknanya whole world can see it and use it. Tapi kalau Malay hanya untuk Malaysia, Singapura dan Bruno Mars Brunei.

Lengkapkan semua kalau nak selamat
Sebab senang je. Lepas tu tekan "Next step"


Step 4 :

 
75% dah complete. Step 4 ni pasal advertisement. Tapi tak perlu rasanya sebab semua bukan local punya. Jadi kalau awak register jadi warganegara London baru boleh. Tapi jangan risau pada yang kaki jana wang dengan blog tu. Tak lama lagi pasti ada. Jadi sekarang tekan "Next step"


Step 5 :

 100%. Sekarang dah siap! Tepuk tangan sekarang. Clap clap clap! Tinggal nak isi tempat-tempat kosong tu je. Isi jangan tak isi. Isi dengan sepenuh hati ikut rase. Ikut nafsu binasa. Dah siap? Sekarang tekan "Finish"

 Akhir sekali Submit to Ovi Store. Senang je. Kan? Patut cuba.
Dan kemudian tunggu jela sampai Ovi contact korang dalam masa terdekat. Dan sekarang aku nak tidur. Gile ke hape pukul 4.30 pagi dah. -_-'


Good morning eberi wan and eberi tok!
Good night IDE. ZzZzZzZz.


Sumpah mengantuk. Y_Y



10 comment(s) to remember:

fara_dikri said...

ala , kite pakai handset cikai2 jela . . xbole nk buat bnde ni . . haha

noname said...

aaauuuuwwwwhhhhh hhohoho

apa function aplikasi nie?

Pssssssssssssssssssss
Video Mahligai Cinta yang Sweet

Mr. Swift said...

@fara_dikri - eh eh die bukan buat guna hanset pun. guna laptop la. nanti org lain lah yg akan tengok blog kita dlm henset dorg.

Mr. Swift said...

@noname - function mende ni spt dlm video dh ckp, akan menaikkan traffic kau.

teyqahd said...

hehe , mahu try lah .

Cik Mimie said...

hohoho..cm mnarik jer..
akn digodeh2..haha

Mr. Swift said...

@yes you should try it! :)

♥cik cahya♥ said...

nak try la .thankz ur info ;)

Anonymous said...

ekspresowa pozyczka przez internet
pożyczki pod zastaw
kredyty chwilówki szczecin
kredyt gotówkowy bez zaświadczeń na dowód
podlinkowana strona
pożyczki pozabankowe
szybka e-pożyczka

Anonymous said...

pozyczki dla bezrobotnych bez bik
pożyczki na dowód przez internet
informacje o witrynie
kredyty pozabankowe bytom
pożyczki pozabankowe
pożyczka na dowód aig bank
pożyczka bez bik forum