My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Dalam hati tanam azam nak buang tabiat mencayut?

Di petang yang indah, angin sepoi-sepoi bahasa Sepanyol bertiup lembut, dan manusia lain sibuk dengan tugas masing-masing. Ok fine tak indah mane pun. Saje buat supaye gramatis sikit. Wooot Ide jiwang. Diam ah kau aku nak cerita ni.

Jadi petang tadi, aku duduk la dekat tepi padang bola. Hajat nak main bola tapi apakan daya saya kaki bangku. Y_Y. Jadi tengok jelah orang main bola. Abis duduk tepi padang bola tak kan tengok orang merempit pulak doh. Sambil-sambil tu main hanset check-check contact. Banyak. 600++ contact number. 80% wanita. Ya wanita. Tapi hampes satu pun aku tak pernah selalu contact. Setakat simpan je. Ok aku loser. Mintak nombor beria-ria pastu berlagak sombong supaya nanti korang yang contact aku dulu. Bodohnyeww. Sambil-sambil tu otak dah melayang jauh.

Then terfikir lah jugak pasal hidup aku. Ya hidup aku bukan hidup jiran aku. Tak kuase aku nak jage kain orang, kain aku pun aku tak sempat jage lagi. Kadang-kadang basah lejut takde pun nak tolong angkat. Eh maksud aku kain aku jemur basah lejut takde sape angkat sebab aku selalu enjoy sangat bersemayam. Jadi aku perlu basuh semula lah eh? Tidakkk. Biar je, tonyoh-tonyoh takyah lipat, kalau nak pakai sila pakai je. Baru lelaki beb.

Jadi aku fikir-fikir dalam hidup aku aku rase aku dah banyak sangat mencayut. Cayut itulah, cayut inilah. Banyak dosa boleh simpan KWSP. !#$#%$^% selalu sangat aku sebut. Biasa eh mulut ni. Ok jahatnye. Jadi sempena tahun baru ni aku berhasrat nak ubah tabiat buruk ni. Eh ide buang tabiat ke ape? Haaa betul la buang tabiat. Jadi aku harap berjaya. Dalam hati tanam azam nak buang tabiat mencayut. Dan semoga berjaya! Dan petang yang indah terus berlalu seperti biasa.

Vavi!
 Tiba-tiba kerengga gojes gigit kaki aku. 
Alamak baru je azam. Susah lah camni. Haih. T_T

7 comment(s) to remember:

sara said...

heheh. nk brazam cmni jgk la :DD

Mr. Swift said...

@sara - Haha. Jom!

sara said...

VAVI :DD hehe. xbestla sebut VAVI :(

Mr. Swift said...

@Sara - Habis tu ae yg best? Hehehe. Takkanlah b...!

Afiefah Safieni said...

azam yg bagus..
tapi...baru ja azam dah sebut..
kena cuba lagi ni..
^_^

Mr. Swift said...

@Afiefah - Haah, tu la sewel betul. -_-'

Linda Zizan said...

hahaha
mane tao kerengga tu gojez?
adakah dia mempunya bulu mata yang lentik??
kenapa tak pijak j??haha