My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

5 favourite thing-thing in this world | UPDATED unplugged version chewaah!

Actually ni entry yang dah lama ada dalam blog aku ni. Ya, blog ini. Belog yang seringkali menimbulkan kontroversi dan menaikkan emosi dan dan dan menitiskan air.. tak nak la cakap buat malu kaum lelaki je. Memang-memang entri macam ni, cumalah entri yang what people call "eh kau dah kena tag, cepat buat! *muka paksa", tapi tadi sebab dapat keyword www.alyssasoebondo.com dekat Nuffnang analytics maka aku pun "eh kejap, how la boleh dapat keyword ni? oh mungkin jodoh barangkali limau. *panggg kene tampar sekali pengsan kejap. Okey tipu je, banyak cekadak nak main pengsan-pengsan pulak.   

Walaupun entri macam ni, ya entri yang also known as "kau dipaksa, aku terpaksa" but somehow I realise that this type of entry really really I swear with my dirty heart it comes from my heart. Since at that time 9/10/10 aku memang seorang pengguna blogspot yang ikhlas which means at that time I use this blog just as an open diary and just for fun and to kill my freetime. Not even thinking about that bulls*ht ads money, traffic jam, black hat SEO *wtf, other people heart and much more which by now already becomes a burden and makes me felt guilty towards myself and all of you.

Hit the play button. Worth to be heard while reading this entry.

Seriously, I wanna ask an apologize, no I mean a lots of apology from all of you tak kisahlah walau siapapun anda start dari my first blog friend Dr. Zhafir sampailah kepada my latest blog friends manja , dek lia(?) , dan cik fain fringey. Start dari hujung rambut bercabang sampailah kepada hujung kaki bercagu. And so I will tiger show you what entry yang aku maksudkan sebenarnya. Boleh baca kalau nak, boleh juga tak baca kalau tak nak. Both illegal for you.

a) 5 names that friends call.
1. IDE *here i am!
2. ROSELAINI *nama best ayah mak kasi masa lahir. jangan jeles dan jangan nak tanya kenapa (!)
3. ROZIE, euwww! zaman sekolah dulu macam mana entah aku boleh pandang kalau ada orang panggil ni.  -_-'. Dan yang tak leh bla sampai 5 tahun aku merelakan sahaja chewaah kau nak emo pulak. getik betul.
4. MAT RON *oh ini masa PLKN sebab nak bagi identiti botak dilupakan.
5. ANAK PAKWE LI *means anak ayah. ayah aku Pakwe Li. Faham? Tak. Takpelah.
*Mr.Swift tu sebenarnya tak ada pun dulu dalam sejarah nama panggilan aku. But nvm you can still call me with that name, tak kan lah aku nak brainwash otak hang macam ni "lupakan, lupakan, lupakan nama chek or "hang" will suffer hard life for seven generation LOL." <-- I used to play this spam comment on YouTube. It's fun when sometimes people got "tak boleh bla" with me and send me bad private message then we argue for 3weeks or maybe more. It's fun you should try this at home. Nahh, just kidding. I'm a bad person don't believe me and anything that I told you. I'm evil. *muka mintak penampar.
b) 5 most important dates in your life.
1. 17 September *birthday aku yang selalu dilupakan orang baik. orang tak baik selalu pulak ingat ni. @#$%^&* !! But takpelah itu yang make life feels better.
2. 10 Jun *roadtax motor mampos.
3. 31 Ogos *cuti sebab ape entah. tapi komfem cuti.
4. 1 Jan *cuti komfem cuti.
5. 27 July *kenape la tarikh ni susah nak lupa. CTRL-X pun xleh pakai. T_T

5 things you have done yesterday.
1. Tidur. *banyak kali. tidur pun bosan tengok aku.
2. Buat kerja LK. *sebab en.REDUan suruh REDO. REDHA jela.
3. Makan nasi lemak. *pedas, xsedap tp murah ok la.
4. Basuh pinggan sendiri.
5. Facebook. *appear offline sebab FB banyak virus seksi.
I miss that smile.
c) 5 ways to be happy.
1. FAMILY.
2. FISHING. *only jika mendapat hasil dan  ketenangan.
3. MOVIE while SLEEPING.
4. RAYA DUIT BANYAK. *fakoff la.
5. BAWAK MOTOR KAT HIGHWAY.*donno, unbelievable.

d) 5 gifts you would like to receive. sempena birthday ke? hikhik
1. Birthday Cake. *bukan telor busuk dan air rokok.
2. AlienWare PC. *nak nak!
3. Poket Doraemon.
4. Fairlady. *kereta sebenar dan kunci kereta sebenar, bukan gambar tag je.
5. Simple Text Message from others. *from her specially. tapi jangan harap.

e) 5 favourite hobbies.
1. Sleeping. *bukan sekadar keperluan.
2. Fishing.
3. Games. *wolfteam dan PES.
4. Listening to music. *Bruno Mars- Talking to the moon.
5. Chelsea Football Match only.
 Caption : Hye nama saya Qahier, siapa nak cubit pipi saya?
Ohh ini Qahier. Eja betul-betul, q-a-h-i-e-r. Adik one of my old friends. And yea! He's a chelsian too!
f) 5 places you want to go for vacation.
1. USA *nak jumpa Taylor Swift! <3
2. Switzerland *salji wow!
3. London *nak jumpa Frank Lampard.
4. China *nak robohkan tembok besar china.
5. Japan * Ayumi Hamasaki kat sane la. ^.^"

g) 5 favourite drinks.
1. Teh O Ais.
2. Teh tarik *lagi manis lagi bagus
3. Coke. *walaupun tahu memang tak bagus. tapi tapi...
4. Mangolasi. *tapi time puase je ade air ni.
5. Kopi O. *kalau ade banyak assignment or task so xboleh tidur, guna bantuan caffeine. takpe kan?
*But now aku dah tukar kepada Nescafe Ais since I think that mamak put something like oh what we call "chin oil" in their teh o ais and make me feel wanna kill him directly in his buncit stomach. And kalau nak tahu Mangolasi tu actually "mango+susu". Korang boleh try buat sendiri sebab ia sangat indescribable crazy sedap. gulp *pegang anak tekak*
h) 5 things you always found in your room.
1. PC lama. *nak jual xlama lagi. search kat Mudah.com.
2. Baju dalam baldi untuk dibasuh NANTI.
3. Sweater 3 helai. *grey hitam hitam.
4. X-Ray sendiri. *mengerikan.
5. Jam loceng. *membazir je.

i) 5 favourite clothes colours.
1. Blue. *jersey.
2. White. *Dynamo kan ade.
3. Orange.
4. Black. *menawan la sangat.
5. Yellow. *donno. happiness sign? O.o

j) 5 favourite bands.
1. Jonas Brother. *full album kut.
2. The Click Five. *standing still Jenny.
3. T'ara. *padahal satu lagu je pun yang layan.
4. The Teachers Pet. *nak buat video xkesampaian.
5. My Chemical Romance. *dulu.

k) 5 favourite people.
1. Taylor Swift <3
2. Kristen Kreuk. *it's not easy to be me.
3. Lisa Surihani. *start dari dia jadi stila. bukan ayu.
4. Asmirandah Zantman. *comel kan?
5. Alyssa Soebondo. *oppie!
for sure you know her right? 
please don't search "alyssa soebondo 2011" or else you will get a shock like I do! T_T okey fine komfem korang search jap lagi. o.O"
5 hangouts.
1. Cyber Cafe Auntie Taman Rimba. *sejam rm2 sahaja. the cheapest cc in this world.
2. Polymall.
3. Telok Kemang. *sebab ade wifi laju.
4. PC Fair.
5. Rumah member.

5 person you love so much.
1. My family.
2. Musicians.
3. My friendly friends.
4. Mrs. Idiot.
5. Myself.

5 reasons you answer this survey.
1. bosan.
2. no idea to update.
3. assignment berlambak-lambak. *sepak lecture tu nak join?
4. cuti.
5. nak waste your time. *padan muke.

Lastly please tag 5 loser. ( bapok jangan kira ).
1. Dotdot sekian. *kak misi lekkluuu!.
2. Hanafi Jailani. *die kate die dah ade blog.
3. Fawh Ahmad. *McD lagi jom!
4. Atikah Hanafi. *Chapitre sampai sudah.
5. Maisarah Bakar. *Bahhh. :D
6. Opps sampai 5 je. Buat sampai 6 dosa. Fail SPM.
And so lepas tu aku pun pergilah ke blog lima orang ni, tinggalkan komen kat myspace, poke kat Facebook diorang, hantar sms, call phone, ask kat Formspring semata-mata nak bagitahu supaya buat entri sebab "wehh aku dah tag ni tak faham faham bahasa lagi ke?". Memang ya, memang kalau difikirkan semula macam ridiculous and childish buat semua perkara tu sebab macam no point. Tapi tapi yang sebenarnya itulah sebenarnya zaman dimana I can feel a real sense of fun. And I bet if you read this from the top until here you will understand what I mean is actually.
 Happiness resides not in possessions, and not in gold, happiness dwells in the soul.

 p/s : Sesiapa sahaja yang membaca entri ini. Siapa yang nak buat this "kau dipaksa, aku terpaksa" entri macam ni. Korang boleh buat kalau nak. And kalau dah buat nanti bolehlah leave me your entry url address if you want. Don't worry, I will read all of it. That's all for now, see you next time people. :)

31 comment(s) to remember:

napeace said...

taik kau!!!

naderROXX said...

mana hanaffi jailani punya blog? aku nak linkkkkkk!

Mohd Roselaini Bin Mohd Rosely said...

sila ke facebook die.
ade link kat sane.
:)

taik ko balik napi! haha

Mr. Swift said...

oh 3 komen kat atas tu komen lama. haha. apsal aku komen sorang-sorang ni. sigh, only if someone read this. -,-'

anaiha yusof said...

favourite people. you should include fatin liyana bro..
bukan kamu peminat dia ke?? keh33 lame betoi tak update ROSIE
i like that name hahahahaha
ROSIE hye ;)

*maaf mulu jaat sikit

bedpet said...

hello cik rozie. nnt 17 sept saya bg hadiah poket doraemon kat kamu ye. tak mampu nak bg swift. hehehehe

Mr. Swift said...

anaiha - eh tak, ini entri dulu. before kenal blog FL ouh. eh sape rozie? xkenal pun. -,-

Mr. Swift said...

bedpet - yeay! itu lebih baik dari air maggi! :D

dotdotsekian said...

ulang tayang:)

FH said...

eh? fatin liyana bukan di antara 5 fav people? haha ;pp

Mr. Swift said...

dotdot - hahaha. tu lah sebab mcm xtahu nak cakap ape.

Mr. Swift said...

FH - takkkk. she's not before until now. ahaha. :D

kusiberjalan said...

ZZzzzz....krrrooiihh...krrooiihh...opppss!! dah biz ker? terlelap mase bace ahhahaha! ( ok ade gaya macam muke mintak penapak x) ahahah! 0,.0v

Mr. Swift said...

kusibejalan - ohh haha dah dah habis dah. 0.oV

Ema Washif said...

wah! best2..aku jawab survey ni ye..hehehheh...thanksss

Jeely jelly said...

haha ! bace gelak2 je... x leh blah betol... ur english tip top yee :)

Jeely jelly said...

haha ! bace gelak2 je... x leh blah betol... ur english tip top yee :)

kusiberjalan said...

dah biz ker? nak balik lah.. (sambil bungkus baju letak kat kayu jalan nek bukit ahahha)

Mr. Swift said...

@Ema washif - welcome. :)

@jeely jeely - ahah, serius ke? btw ty. :)

@kusibejalan - aah boleh blik. nak aku hntarkan? :p

IzariahzainaL said...

love that song,lips of an angel..huhu:)

Mr. Swift said...

@Izariahzainal - same goes with me.:)

natasya eddie said...

suka lagu itu...ahah lisa surihani,semestinya fav semua boy :p

Mr. Swift said...

@natsya eddie - ha, tapi kenapa eh?

p.e.y.u.z. said...

suka baca walaupun tak kenal sape mr swift tu :)

Mr. Swift said...

@peyuz - ohh okey. slmt berkenalan. :)

airaniez wirdani said...

part kena redo LK tu menarik.amik LK ke?LK akak dulu dapat 7 je.haha

Mr. Swift said...

@airaniez wirdani - ouh itu lk untuk archi stuudy kak. haha. ala LK mmg susah pun so kire oklah tu. :)

lady dayana. said...

nama masyuk gila. aummm XD ahhaha

Az-Zahra Fauzee said...

the longest post i guessed...
Tapi, sudah khatam..
but, why ar?
i enjoy it...
bravo~

LaLa Ladin said...

cutenya Qahier. :)

z a z a said...

1. most org akan tulis birthday dia as fav day,
2. pelik pulak kmu suke hari merdeka
3. lalala