My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

'Melawat kawan lama

Ok ni first time rasenye ide akan buat camni. Gambar-gambar yang diambil akan diupload di blog terus kerana album kat facebook sudah penuh. Melampau betul kalah artis. Walaupun pasti ada yang tidak berapa suka dengan teknik ini, tapi nak buat camne. Ini je eh cara yang ada. Lagipun nak bagi setiap gambar tu ada ulasan supaya xlah boring pastu takde la korang nak main tag-tag nanti sampai pergaduhan adik-beradik tak kandung berlaku, entah pape la dan paling paling paling PENTING notifications di Facebook saya tak penuh sampaikan notifications yang sangat-sangat penting disappear bersama keseronokan korang komen gambar sendiri. -_-'

Ok dah dah jom saya tunjukkan apa yang berlaku malam tu. Malam ape eh? isnin kan? ke ahad? haa saya dah tua dah nyanyuk sedikit. Mintak maaf tuan rumah. Hurm ok pada malam tu memang function habis kerana jumlah rakan-rakan yang hadir ke rumah saudara Fazlan memang ramai. Jeles betul sebab ramai hadir *Nanti kalau aku ajak datang rumah aku korang xdatang tengok ar aku buat ape.*

Ini lah tuan rumah a.k.a Fazlan a.k.a sebenarnye panggil Lan je. Hensem kan? Mestilah hensem tengok lah kawan die sape eee. Btw aku ingat dah lama xjumpe gigi depan tuh dah ade pengganti, rupanya masih stay single sampai sekarang. Kidding :p

Oh ni sebelum kitorang bertolak, posing dulu depan cermin. Manelah tahu boleh dapat gambar untuk new facebook profile picture ke. Yang berdiri sambil senyum kambing tu Ijat namanye. Single for sure. Hah yang duduk sebelah saya tu Yoe. Bukan Yoe dalam cerita kartun Yu-Gi-Oh! tu ea. Yo sebab nama die shahrul. Terengganu mari boh! Erk yang ni for sure taken.

Gambar ni rejected utk buat profile picture kerana senget. Kan? Nampak tak senget yang mane? Haha. Cari-cari.

Hurm yang dua orang ni Amru dan Azlan namanye. Tak kenal peliklah sebab dua-dua muka macam pelakon kan? perasan tak? tak. Manusia hensem yang tunjuk peace tu Azlan. Eh sebenarnye panggil Tompel je lebih sweet gitu. Ade gaya macam Que Haidar kan? Adee eh jangan tipu cakap takde. Ehh macam kenal je jam. Ha yang sorang lagi tu Amru la,call him Am je okey. Rase-rase gaya siapa dia ni? Teka-teka tak dapat confirm. Jawapan dia macam muka Shia Lebouf dalam cerita Transformers tuh. Kan? Tak percaya please Google it! Speaking pun dah nak dekat sama ouh. (Hebat)Awesome!!

Dah penat posing artis ape lagi, posing orang biasa lah pulak. Woah bahagianya senyuman.

Haaaa yang ni Zaifitri. Paling comel di rumah kami. Shortform Zai. Macam Farid Kamil, die kate. Takpe la xkesah sebab memang sporting orangnya. Easy to handle orangnye. Yeke???

Hah yang ni tuan kereta yang menumpangkan saya, Azim. Thank you very much! Bestnye ade Waja beb! Dikenali dengan phrase 'Hensem bole la'. Dulu dia cakap orang macam tu sekarang orang panggil dia pulak 'Hensem bole la'. Haha nasib baik memang hensem,bole la. :p

Haha yang ni Ijat posing muka baby face. Auch tergoda kan?

Kemudian posing nak buat macam hoppers tapi tak jadi. Nampak macam nak tunjuk 'GOOD' pulak jadinya. Haish roomate sem1 masa duduk kamsis saya tahu.

Zai sedang adjust Azim supaya boleh tumpang kereta. Bereh bereh!

Que Haidar pun nak jugak posing camni. Sweetnye.

Jadi malam tu jumlah semua peserta rombongan meminang xtahu, sebab xsempat kira. Jeles betul ramai. Cuma yang tahu ada join 4 bijik kereta dan 5/4 bijik motor rempit,bestttnye mereka merempit. Rugi xbawak motor ouh. Alamak dah mengantuk la. Pukul 5:20 pagi dah ni. Nasib sangat baik esok kelas pukul 10:00 pagi. Tapi kelas agak lewat pun kenapa saya lebih agak lewat eh? Susah betul nak manage masa ouh.Tension sungguh. Hurm takpe sambung lah lagi. Alang-alang dah lewat tunggu subuh je lah. Boleh sahur dulu sebelum tu. Tipuuuu. Continue.

Hah ni Apek. Ganti Ijat senyum kambing. Sebelah tu Ijat la sape lagi. Jap xbgtau pulak gambar ni masa kitorang dah sampai rumah Lan. Dekat je.

Ni pulak Ejoy, Bulu, dan Ijat la sape lagi. Don't ask me why Bulu get his name. I don't know oo.

Hah yang sebelah Apek tu namanye ape eh jap. Hurm hurm hurm. Oh ape ouh tak ingat. Macam FBI kan. Bukan FBI yang dalam cerita tu,tapi FBI Faizal Bin Ismail la. Hah ingat dah, Jamek namanya. Also i don't know why he get that name. Nak tahu sila tanya dia, sendiri.
Dari kiri Apek,Hadi dan Azim bole la. Ok tu Hadi yang tengah-tengah tu. Pun hensem.
Hadi muka hensem sambil tengah buat-buat tengok TV. Jap lagi lepas tangkap gambar mesti hilang.
Kan dah cakap, Hadi dah hilang. Tinggal Ijat dengan muka betul-betul feeling tengok TV dan ouh tu yg belakang die tu Husni. Belakang lagi FBI. Haha.
Husni bercerita kepada anak-anaknya. Ijat sorang xdengar sebab memang betul-betul feeling tengok TV. Cite ape? Entah tanyelah Ijat sape lagi.

Ehh Izdiyad baru nampak. Tu yang sebelah hujung sekali tu Izdiyad namanye, dikenali sebagai Lobak. Lagi la hensem. Kenapa Lobak? Entah xtahu sebab dia xnak beritahu. Dalam gambar ni nampak tak apa-apa persamaan? Semua baju hitam ke? Bukan tu sebenarnye semua muka lapar. Nak makan. Aku pun lapar jugak. Cepatlah makan.

Ok ni la budak-budak yang main tag-tag kat Facebook tu. Tag gambar-gambar 18SG semuanya. Hari tu sampai bergaduh satu kampung, tp tengok sekarang. Dah baik, tak tau la betul-betul dah baik ke tak ataupun cuma baik dalam kamera je. Eh kenapa makan kuih lain-lain balang? Kenapa Tom buat peace macam lain sikit. Macam nak cocok mata Hadi. Haha,budak-budak dah tue jangan bergaduh dah.

Selepas cucuk mata Hadi, kemudian Tom belah. Kiranya macam dia cocok blah. Tak kantoi pun. Mane ade cocok la,kena tipu je korang ni. Ni gambar Tom sedang berkenalan dengan awek yang naik sekali dengan Azim si hensem bole la. Sape entah name die. Tak sempat tanya sebab busy dalam kereta tu. Tak caya tanye Zai. Hahahaha.
Lawa kan? Memang pun. Langsir kat belakang diorang tu memang lawa pun, sebab harga pun mesti lawa. Ohh ade yg terperasan ke? Ok la tu. :p
Peace aku lapar dari Apek. Peace aku pun lapar jugak dari Ide. Jom makan!

Husni yang lapar merupakan orang yg mula-mula sekali makan. Yeke? Bukan Epul ke? Entah lah. Jeles tengok die makan nak makan jugak.

Eh tak lah, bukan Husni yang makan dulu. Ramai lagi rupanya. Jamek tu dah second trip ok. Hah tu yang depan sekali tu adalah Epul. Tengok mulut dan muka die menikmati mee kari. Itulah Epul.

Hahaha. Muka selepas siap makan. Tapi yang first trip, kemudian second trip pulak. Betul la second trip sbb tengok pinggan depan die tu, mee kosong je. Takde kuah lagi padahal dalam gambar kat atas ade kuah. Faham?
Posing Jalan-jalan Cari Makan dari Maria Tengku Sabri. Eh silap bukan-bukan, dari Ejoy Trance. Haha Trance.

Ohh inilah pulak Ajib. Tak ikut tema hitam. Pink lebih menarik. Memang pun.
Jamek menikmati trip ke-3. Ulang semula trip ke-3. Hadi pulak muka terkejut sebab kantoi la tu second trip die.

Ohh Ijat pulak tangkap gambar. Dah penat bergambar agaknya. Haha. Tapi kenapa die tangkap gambar tapi gambar die jugak yang keluar. Tak aci.

Muka Azim ambil alih tempat Tom. Haha ape lah dekat-dekat pun nak mesej. Bulu je bagus sebab makan sampai peluh-peluh malam tu. Satu trip pulak tu. Memang la sebab die bawak awek, xkan nak makan banyak-banyak. Cover beb makan. Nasib baik aku xade awek, kalau tak mesti makan pun kena cover. Tersipu-sipu tak kenyang.

Ok sebab Tom dan Azim adalah roomate masa Kamsis Sem1 dulu jadi mereka dah berbaik-baik. Tak kan sebab awek nak berkelahi. Tak lelaki la camtu. Itu memang mata menggoda dari Tom. Tompel. Haha.

Okeh ni Panjang. Sedang makan tersipu-sipu tak kenyang. Sebab die pun same bawak awek. Haha, nasib la.
Tengok ni pulak awek-awek mereka malam tu. Tengok kan makan tersipu-sipu tak kenyang malam tu. Cover cun la tuh. Haha. Tapi memang cun xpe la.

Nampak tak peluh? Haaa tak nampak pendek umur. Bulu tersenyum je tengok awek die makan lagi lah slow. Aku masih tertanya-tanya kenapa Bulu digelar Bulu eh?

Hoh ni pulak Poji. Akak die cantik. Die komited dalam melakukan ape pon, abang kamsis la katekan. Hisap la rokok puas-puas, dalam kamsis nanti xdapat hisap rokok dah. Haha, kamsis xbest! Sebab tu memang xapply sebab kalau apply pon komfem-komfem xdapat.

Lan dan muka terharu. Takpe-takpe jangan terharu dengan kedatangan kami. Janji mee kari tu best jemput lain kali mesti kitorang datang lagi. Jemput hari-hari pun takpe, boleh saving. Haha.
Posing maut ni! Boleh buat default picture nanti. xoxoxo.

Hadi dan muka kenyannnnnnnnnnnnnnnng! Sampai melompat-lompat. Tak tahu la berapa pinggan habis.

Ni bukan gambar photographer malam tu eh, ni setakat bergambar bersama kamera sahaja.

Lepas makan pegang perut. Tips perut kekal taff dari Shia Lebouf. Haha.

Peace saya kenyang dari Epul. Memang betul-betul kenyang pun.

Ni gambar sape? Dah la ade slack gambar ni. Jangan cari, adoiii.
Ni lah waiter malam tu. Haha, tipu je. Sebab tu gambar ade asap-asap-asap.

Sweet-sweet couple malam tu. Semua pun jadi sweet sebab air kitorang minum tu memang betul-betul sweet. Terima kasih tuan rumah!

Yoe! Muka kenyang sebab die xbawak awek malam tu, jadi xyah la makan tersipu-sipu tak kenyang. 

Ok ini Ejoy, trance. Haha. Tahu tak kenape trance ade? Sebab dulu nama Facebook die Ejoy Trance. Haha.

Okeh ini lah die, gambar-gambar pasangan malam tu. Semua nampak bahagia je kan. Kan? *Yang bawah sekali tu je tak eh, muke jeles.* Haish.
Semua yang single duduk sini diam-diam. Tengok TV je jangan kacau orang.

Biarkan mereka semua. Yang nak ditunjukkan disini adalah kamera tu, mane cameraman ha? Makan la tu. Tak habis-habis lagi ke.

Bahagianye! Kahwin nanti jangan lupe ajak aku tahu. Aku nak VVIP sit xnak jadi cameraman dah nnti.

Makan pun sudah, mengumpat pun sudah, tengok TV pun sudah. Ape lagi balik la tido. Hah tu belakang Ejoy tu Wan namonyo. Pokek bonar cakap nogori. Tapi Mok *tiada dalam gambar sebenarnye lebih pokek lagi ha!
Sebelum balik ape lagi, sesi pau rokok dari tuan rumah. Redha jela. Haha, kesian.
Jadi semua pun berkumpul untuk gambar formal beramai-ramai. *Maaf bukan semua. Ada yang dah start motor. Sebab tu belakang ade lampu motor. Plat tak nampak kalau tak boleh beli nombor. Takkk.
Ohh ni pulak gambar tak formal. *Semua happy kan? Nampak sangat happy kan.
Pojie muka kejap lagi kena balik Kamsis dah. Tak dapat hisap rokok dah. Haha. Hati-hati bawak motor tu. Sebelah tu Wan. Nampak tak perbezaan? Wan duduk luar, maknenye boleh hisap rokok lagi. Sebab tu muka masih happy. Pape jelah.
Ok sewaktu balik camni la. Tidur sebab penat, sebab mesej xdibalas grrr takpe, sebab nak termuntah kenapa entah, sebab dah malam lagipun. Malam kan waktu tidur. Jom tidur !! Kepada Ide:Esok kelas jangan lambat datang! 

Ok ni last pic, gambar Zai. Haha, jangan tanye ape-ape cuma yang pasti die dah dapat cover perut tapi tapi tapi lupa nak cover mata seksi.

Ini mungkin entri terpanjang dalam dunia. Kalah HamisZalikha, kalah BenAnshaari ,kalah Iz . Yeah! Penatnye 1hari 1malam buat. Uhhh!

Other picture you might want to see.





2 comment(s) to remember:

riwisacaa said...

s0 far suka p0st nih ^^. .ta dpt st0p gelak lepas baca capti0n f0r tiap2 gmbar tuh xD. .*wlaupun de pr0blem nk hafal sume nme member ide. .haha. .funny gilaaa !

Anonymous said...

Hello. And Bye.