My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Bila Lelaki Dah Suka Pada Wanita

Hello hello hello kawan. Justin Bieber pasti tak perlu risau pasal perkara ini, malangnye korang Bustin Jieber so baik bace ni sampai habis. Eyt pernah tak bila perasaan korang rase macam suke sangat dekat seseorang tu? Pernah tak? Pernah takkkk? Pernah eh jangan tipu cakap tak pernah, kalau tak korang bukan manusia normal dan mungkin sekali anda berdarah selain dari merah. Dan sila ke klinik atau hospital berdekatan untuk check status hati anda.

 Google Image.

1) BILA DAH SUKA tu macam-macam la yang bermain terbang-terbang dalam kepale anda. Macam burung masuk dalam kepale pastuh terbang dengan bebasnye ikut suka hati dia. Kadang-kadang burung tu terbang ok je, kadang tu kalau dia terbang 180 km/h siap ah. Sakit bai tak tipu punye. Hurm ade tak korang rase? Ke korang tak faham? Tapi aku pun ade seekor burung main dalam kepale aku rasenye. Rasenye. Rasenye je. Rasenye je la. Tak tipu.

2) BILA DAH SUKA mesti korang buat camni kan? Kan? Ataupun mungkin aku sorang je buat camni. -_-'. Change wallpaper kat henset kepada gambar si die. Dan mungkin juga wallpaper di desktop atau laptop juga kepada gambar si dia. Sweet kan? Entahlah, sepatutnye kene mintak ijin dulu pada orang yg berkenaan. Tapi sebab gambar tu pun hambek dari facebook dan nama pic tu pun lebih kurang camni 20455_156977844331850_100000778089075028_376436_5081740_n *gambar kalau save as dari internet mmg jadi nama camni eh, tak tipu, dosa. Jadi tanpa segan silu jangan mintak kebenaran si die kerana korang mungkin xkan boleh ubah wallpaper tu nanti. Kemudian bila ada orang ternampak gambar die itu pasti mereka bertanye, yela ambil berat kan, bukan menyibuk. Pastu nak jawab ape pada mereka? Jawab je pape. Janji xkantoi, kalau kantoi MALU SUMPAH. Aku kantoi.

3) BILA DAH SUKA kat seseorang tu mesti la kan rase macam nak cakap je kat die yang korang suka pada die. Nak je cakap camni, "Eyt eyt eyttt awak saya suke kat awak la, boleh tak?" Lepas tu, lepas tu mesti harapkan respons yang baik dari si die kan. Tapi kalau dapat respons baik tu ok kan,sangat ok OK! Tapi kalau dapat jawapan camni:

Perempuan jalang (kategori pop-rock) -
"Ish ape la awak ni perasan, saya tak suke pun kat awak, saje je main-main.FULLSTOP."
*OMG perempuan camni sila jangan add terutamanya di Facebook mahupun di Myspace. Nanti kalau add jugak mesti ade bende bodoh korang buat kat wall Facebook die. Bende bodoh. Orang pandai xakan buat bende bodoh. Jangan buat ok. Ataupun mesti korang akan jadi terlalu excited semasa chat dengan die walaupun sebenarnye perkataan seperti HAHA, dan simbol seperti :-p, :-), :-(  je yang banyak sepanjang bualan itu. Tapi sumpah bila jawapan camni yang keluar komfem korang akan tak tahu camne kat mane nak letak muke korang. Aku pun same. So jadi la Mr. Bean for that time.

Best solution *maybe : Hurm ape la senang je, if jawapan macam ni. Sila berkata semula camni ok - 
"Oh dah tahu lame dah. (Saye)Aku saje je main-main jugak. Saje nak tanye sebab ade kawan saye aku bet RM50 kalau saye aku tanye saye hang soalan camni. Thanks kerane donate RM50 tau, nanti saye aku belanje coki-coki je tak lebih dari itu."
*Tu je, kan senang. Tak senang. Tapi aku tak mungkin keluar jawapan camni, kut.
__________________________________________

Perempuan half-jalang (kategori balada) -
"Oh yekeee? Kenapeee ehh? Tapi tapi tapi .......banyak pulak tapi *diikuti nada menganjing korang*
*OMG boleh lagi die tanye kenape kite suke pade die. Dah tentu-tentu la sebab die berjaye membutakan mata dalam hati korang kan. Perempuan macam ni bahaye sangat, sebab mungkin sebenarnye die dah ade BF tapi saje tak beritahu kat korang. !@#$%^&* betul apsal tak bagitahu je dari dulu? Urghhh. Perasaan lelaki pun kene buli. Memalukan betul.

Best solution *maybe : HAHAHA *please automatic tukar mode wajah anda kepada evil face. Jangan bagi muke pada perempuan macam ni. !@#$%^&* betul menghabiskan masa je online Facebook untuk die. Sanggup tu sampai esok tak pergi kelas semata-mata nak online same-same. Sweet la tu kononnnn. Padahal sour. So kali ni sila jadi Que Haidar dalam Lagenda Budak Setan. Que Haidar memang macho kerana dia cakap macam ni -

"AKU SAYANG KAU, BODOH! Tapi kenape kau buat aku camni?" Woah susah nak buat camni, Que Haidar pun kena berlatih banyak kali untuk scene macam ni. Lepas tu dah cakap tengok la ape respon die. Aku tak nak tengok.Jangan suruh aku bertanggungjawab.
__________________________________________
Perempuan comel (kategori etnik-kreatif) -
"........................................................."
Tahu tak kenape kosong? Tahu tak? Kerana perempuan tu cakap camni. Tak tahu die cakap ape kerana aku pun tak dapat bayang lagi ape perempuan tu cakap. Sebab xade pengalaman pun lagi. Aku single lagi. Dan harap-harap satu hari nanti kalau aku dah gila suke pada seseorang aku boleh la edit post ni. Tapi kalau korang tahu ape yang bakal perempuan tu cakap sila beritahu aku. Eh.

Best solution *no no no i donno. Maybe a smile was really really good enough for that time.
__________________________________________

4) BILA DAH SUKA kat seseorang tu ape lagi, mesti la adjust sebaik mungkin agar dapat no. telefon die, kan?. Ikut nasib la, ade rezeki ade la. Kalau takde cuba lagi. Tak kesah la no. Celcom mahupun Maxis. Tapi Celcom kut lagi best sebab Birthday Bonus die mencecah 7hari, Maxis sehari je equal to 24 hours only. Tak kan nak call cakap dengan die lame-lame sampai pergi mandi pun tak. Itu melampau la tu. Die dah la bukan buah hati korang pun. Baru nak kenal je pun. Tapi kalau Celcom pulak ade jugak kekurangannye. Sebab yela 7hari, jadi mesti rase macam nak call je die bila ade mase lapang sikit. Dapat call kejap pun jadi la tapi kalau lama-lama call lagi la seronok. Tapi sebenarnye kadang-kadang perempuan tu bukannye suke sangat korang buat camtu. Ape taknye, time die tengah ade kelas korang call. Time tu pulak kelas die bergabung sekali dengan kelas lain. Dah la die lupe nak silent so bayangkanlah ape die akan kate. "Ish awak ni apsal call? Dah xade keje? Malu saye tau. Nanti la saye call or mesej awak semula bila saye dah habis kelas." *diiringi nada xberapa suka. So sebab die kate tadi nak call atau mesej selepas die habis kelas jadi korang yang tengah angau ni pun ape lagi, tunggu la sampai malam. Sampai betul-betul malam juga mungkin sampai ke pagi. 12:01 a.m tu dah kira pagi ok. Tapi harammm. Takde langsung mesej kate die dah habis kelas,  nak call lagi la. Jadi sila jangan anggap bahawa kelas die tak habis lagi eh, maknenye die memang xingat pun korang tu kerana mane ade dalam dunie ni kelas sampai pukul 12:02 a.m. FAKTA. Tapi sebab korang ni baik hati angau sangat tanpa segan silu pun cuba call die. Tapi tak jadi la sebab takut nanti si die malu lagi dalam kelas sebab mungkin kelas die tak habis lagi. TAK MUNGKIN. Jadi korang pun akan send a short message camni la lebih kurang.


Apsal korang cakap "tercall tadi" dan guna smiley :)) ha? . Mengaku je la korang dah suke pastu tukar smiley tu jadi camni :(( . BILA DAH SUKA memang jadi camni. BILA DAH SUKA.

BILA DAH SUKA sebab tu nak tulis blog je mesti nak tulis post macam ni. Bosan betul. Benci. Sepatutnya hati digunakan untuk fungsi lain tapi kenape hati aku digunakan untuk suka kat orang.

P/S : Kenape asyik lagu Chris Brown - With You je yang play dari tadi? Mane ade hantu dalam dunie ni. Selamat Malam semua. Esok aku nak donate hati aku supaya kerja Autocad dan LK aku siap. PFFT!!

8 comment(s) to remember:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

wahhh~ panjang lebar penerangan.. :)

Syira Zul said...

haha so this is your opinion huh? :p sedapnya ngutuk perempuan ye.

Mohd Roselaini Bin Mohd Rosely said...

aisumi : haha,thanks sebab sanggup bace repekan saye.
syira : kenape? slh ke? sorry :)

Cik Pateng . said...

kenapa tajuk ni kau bg aku baca ? haha .papepun,boley tahan. Ley follow nih :)

haryani said...

wow. best. hmm pasal wallpaper tu aku buat haha. malu je kalau mamat tu tau (=

haryani said...

wow. best. hmm pasal wallpaper tu aku buat haha. malu je kalau mamat tu tau (=

alyn shahrom said...

ehh. dulu you sekolah teknik ke?

Mr. Swift said...

haryani - haha. entahlah.

alyn - eh taklah. kenapa?