My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

How To Hack Relationship Status On Facebook

Hello-hello hei-hei eberiwan and eberitok! Ok maka today, aku nak kongsi sikit cara nak tackle awek di Facebook or any sosial website lah.  Jadi malas taip banyak, aku CTRL-C dan CTRL-Z pastu terus nenek dan datuk dapat bace. Gatai bonar atuk dan nenek ni. Benda camni suke je. Ok so this is the tips!

Hiyasan je.

1 - Anda hendaklah menyiasat latar belakang gadis yang anda aim tu. Siasat ape kegemaran dia. Ini sangat penting. Jangan nanti dia suka justin bieber anda pula bermati-matian mem'parody' justin bieber. alamatnya ke lautlah cinta anda.

2 - Berkenalan dengan kawan-kawan gadis tersebut. Nah. Inilah masanya Facebook digunakan dengan sepenuh kudrat. jejak wall dia. Dengan siape diaberinteraksi. 
Di sini anda akan nampak siapa kawan dia yang baik-baik dengan dia. 
Korang dikehendaki jangan cepat jealous kalau dia kerap berinteraksi dengan lelaki. 
Ini hanya dunia siber. Di mana 'everybody is a friend'.

3 - Bila dah tahu jenis apa dia ni baru la boleh start conversation kan? Approach dengan cara yang agak-agak bersesuaian dengan dia. Percayalah. Ada rezeki canteek la kan. Try tu yang penting.

4 - Masa mengayat tu pandai-pandailah. tapi sila jangan jadi terlalu 'pushy'. Bukan push-up.
Tapi 'pushy'. Ada certain lelaki suka sangat mendesak. Tak reply mesej 2 minit terus call
"awak kenapa tak reply mesej? awak buat apa? awak busy sangat ke sampai tak boleh reply?"
Atoook, chill la. Janganlah sampai macam tu.


5 - Lepas agak-agak dah rapat tu cuba-cuba berhenti cari dia sampai dia cari korang dulu. Kira terputus hubungan la konon-kononnya. kalau lepas tu dia cari anda, tahniah! Anda boleh proceed to the next step.
Jangan pulak babystep. Uish dose.
Kalau lepas 2 minggu dia senyap bermakna : SILA CARI GADIS LAIN!



6 - Next step ialah ajak keluar. Masa ajak keluar ni adalah yang paling penting sekali. Anda mesti berlagak sehabis macho. Pukul habis lah senang cerita. Pakaian harus segak. 
Masa ni lah anda nak buktikan bahawa anda Farid Kamil. 
Nasik lemak 50 sen. -_-

7 - Kalau dia masih contact anda selepas perjumpaan pertama. 
TAHNIAH! Anda berjaya! Jika tidak, ulang semula langkah 1-6.

Dan jika berjaye, hoi tak paham lagi ke?
Belanje la aku makan ke vacation ke, sport car ke.
Kan? Ok tak? Deal eh.

6 comment(s) to remember:

riwisacaa said...

hahah. . ' everyb0dy is a friend ' ? nott :P. .

Mr. Swift said...

Ehh betul la. :)
semua kawan kut. Kalau Ide la. Haha.

MomTom said...

haha... nice. aku slalu guna taktik ni. dan masih blom berjaya. so, taktik ni yg salah ke ataw aku yg prob? ahakz!

d_tieah said...

Tu utk laki..
Kalo pompuan cmne lak?
Haha..

Mr. Swift said...

@MomTom - ahaha, kena try 2-3 kali la bro. nanti bjaye punye. ahaha. aku pun masih xberjaye gak doh. -_-'

Mr. Swift said...

@d_tieah - ohh untuk perempuan? tggu. next entri pasal utk perempuan pulak. :)