My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Kamera Nikon L110 Untuk Dijual. *DISEMBER 2010!

Lol entri ni entah zaman bile entah. Kalau korang terbace entri ni sorry la eh? Eh? Sebab hahaha aku sendiri bace pun macam nak pelempang diri sendiri. Ni masa mula-mula dapat kamera dulu. Memang tak ingat dunia ah syok sangat. Malu gila. Lolz, ROTFLMAO!

                  NIKON Coolpix L110  i <3 u, u love i tak? Geli.
                            Tajuk entri ni macam good2 je kan?
 

OK..ape ni?ya allah kalau tatau aku tatau la nak cakap ape.Ni lah camera, kalau gune google translator dlm bahasa melayunye k-a-m-e-r-a. Ok tak tak (tiru skill iz) wakaka. Aku nak beli kamera ni la, tapi tak kompem lagi. Cumeeeeee petang tadi dah order kat akak tu. (sumpah aku cakap kat korang bahawa dengan sesungguhnya siap aku berdiri lagi macam nak nyanyi negaraku tu, akak tu comel gile). Comel macham anak kucing, tak pun anak orang (tapi kadang-kadang ade je anak orang yang xcomel, annoying je lebih lebih, cubit karang baru tau) {^.^"} Dah2 aku xnak cakap pasal akak tu disini ok. Nak cerita pasal kamera ni. Huhu, baru ingat nak adjust akak tu. Tapi da kawin lak owww, dah dah lupekan akak tu ide. OK blog. Tapi malam nanti kite, kite je tau blog, cakap pasal akak tu lagi ea ea? Kalau belog tanak dengar aku hacked kau sampai disfunctions! Fullstop.


Perhatian:ditrannselate kan dari bahasa omputih ke bahasa ommelayuu..

Kamera L110 COOLPIX adalah model yang mudah digunakan dengan hitungan pixel berkesan 12.1 juta pixel, 15x optical zoom lensa Nikkor yang merangkumi pelbagai panjang fokus dari 28mm wide-angle melalui super-tele 420mm (setara 35mm format ), dan fungsi canggih yang membolehkan pengguna untuk menangkap gambar sebagaimana dimaksud. Menggunakan disediakan (kalau nati tak ada siap kau) Energizer ® Ultimate Lithium bateri AA (FR6/L91), COOLPIX kuasa-cekap L110 mampu menangkap gambar diam(hahaha kadang2 lawak jugak kau ni google translator) sekitar 840 atau sekitar 7 jam filem HD dengan suara stereo. Pegangan dalam, lima built-in fungsi untuk mengelakkan atau mengurangkan blur, dan mod cepat Automatik, dengan yang pengguna hanya rangka gambar dan kamera secara automatik memilih mod adegan optimum, bererti bahawa kamera ini menangkap gambar indah diandalkan. 



                      Tengok lah tu comelnye awak ni kamera.:D





Yang ni full specs camera nih tau.


Efektif piksel: 12.100.000  

Lensa          : 15x zoom Nikkor; 5,0-75.0 mm (35mm [135] format 

                    sudut gambar: 28-420mm); f/3.5-5.4

Digital zoom: hingga4x (35mm [135] format gambar sudut: 1680mm)

Jarak fokus (dari lensa): 50cm (1 ft 8 in) to infinity ();  Makro mode: 1cm                                           (0,4 in) to infinity ( )  


Monitor       : 3-inc., Approx. 460k-dot, TFT LCD dengan pelapis anti-refleksi  


Storage media: Internal memori (sekitar 43 MB), kad memori SD * 1  


ISO sensitiviti: ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 * 2, 6400 * 2,

                      Auto (auto gain ISO 80-800)  

Sumber daya  : bateri lithium Empat FR6/L91 (saiz AA) 

                    (yang disediakan),  empat LR6/L40 (saiz AA) bateri 
                     alkaline (pilihan), empat EN-MH2 rechargeable Ni-MH 
                     bateri (pilihan), AC Adapter EH- 67 (pilihan)  

Bateri * 3      : Approx. 840 tembakan dengan litium, atau 270 tembakan

                    dengan alkali, atau 500 tembakan dengan bateri EN-MH2  

Dimensi (WxHxD) : Approx. 108,9 x 74,3 x 78,1 mm (4,3 x 3,0 x 3,1 in) 

                          tidak termasuk unjuran * 4
Berat                  : Approx. 406 g (14,4 ons) dengan bateri dan 

                           kad memori  SD. * 4  

Aksesoris Disediakan : Empat FR6/L91 (AA-size) bateri lithium, 
                                USB Cable UC-E6, Audio Video Cable EG-CP14,
                                Strap AN-CP21, Lens Cap LC-CP20, 
                                Software Suite CD-ROM

Maknenye kamera ni kire bole tahan jugak le. Terutamanya sekiranya anda ni budak baru hingus wane hijau (eiyy pengotornye cepat sedut sama-sama) dalam dunia fotografi ni. Same la macham aku, cume aku tadek hingus, korang ade. Banyak plak tu. Ok. Harga pon bole blah lagi la de. Lebih kurang same harge ngan RM 1088, full set. Ya full set itu yang penting, bukan kerjasama. Ok tak tak (lol iz aku tiru kau lagi). Faham tak? Tak? xpe kalau tak faham pom tak mengapa. Tak ade sape yang susah pon, kesah pon tak kut. Sekian terima kasih.

p/s:next entry i will tunjuk kat u orang semua semua kualiti gambar kamera ni ok. Ok tak tak. Lolz.


AWAS:ini entri gua bikin bukan mau interprame gua ade kamela balu ok. Sekadar berkongsi same lu olang. {^.^} lalalala...




Renung-renungkan dan selamat beramal.


0 comment(s) to remember: