My photo
Can I just skip this part? It's gonna be boring. This blog a bit floaty, never fixed and rarely stable. Hope you will enjoy it at least once. HAHA nvm. I heal, I raid, I grind, I QUIT, and the history? It's gonna repeat itself.

Budak Nak Lintas Jalan

Semoge cinta diorang menjadi pengajaran. Perempuan kadang-kadang memang teruk. Tapi tak semua.

Radhi dan Khalid, dua orang anggota polis yang baru bertugas membuat rondaan di suatu kawasan yang agak terpencil. tengah syok berborak tentang kerja, tiba-tiba mereka terlihat ada seorang budak lelaki menangis di tepi jalan, lalu mereka memberhentikan kereta berdekatan dengan budak tadi.

"Apsal adik menangis?" tanya Radhi.


"Bagitaulah kat abang kalau-kalau abang boleh tolong." pujuk Khalid pulak.

Sambil teresak-esak budak tu berkata "Tadi sebelum saya keluar mak dah pesan. Kalau nak melintas jalan tunggu kereta lalu dulu. Masalahnya dari tadi sampai sekarang tiada sebuah kereta pon yang lalu. Motorburuk ada laa..".

Mendengar penjelasan budak tadi, Radhi dan Khalid hanya menggelengkan kepala. tak tau aper nak explain kat budak tue. Kalau aku dah lama aku bagi flying-kick je. Loyer buruk kuat sangat.



0 comment(s) to remember: